in English
 
 
Opiskelijaksi

​I Kulttuurihistoria pääaineena

Kulttuurihistorian pääaineopiskelijaksi Turun yliopistoon voi hakeutua kahta tietä:
 • Arkeologian, kulttuurihistorian, Suomen historian ja yleisen historian yhteisen valintakokeen kautta
 • Avoimen väylän kautta
Arkeologian ja historia- aineiden valintakokeessa pääaineoikeuden saaneet opiskelijat voivat suorittaa pääaineensa perusopintoina joko
 • Kulttuurihistorian perusopinnot, 25 op tai
 • Arkeologian ja historian perusopinnot, 25 op
Kulttuurihistorian pääaineekseen valitsevat suorittavat
 
 • Arkeologian ja historian yhteiset perusopinnot (25 op) ja
 •  valitsevat sen jälkeen  pääaineekseen kulttuurihistorian.
 • Kulttuurihistoriasta he suorittavat pääainelaajuiset aineopinnot (45 op) osana HuK-tutkintoa
 •  ja kulttuurihistorian syventävät opinnot (80 op) osana FM-tutkintoa.

 TAI

Kulttuurihistorian pääaineekseen valitsevat suorittavat
 • kulttuurihistorian perusopinnot (25 op) ja
 •  kulttuurihistorian aineopinnot (45 op) osana HuK-tutkintoa sekä
 •  kulttuurihistorian syventävät opinnot (80 op) osana FM-tutkintoa
 
Vaihtoehdossa, jossa opiskelija tekee arkeologian ja historian perusopinnot 25 op,
 • hän hakee joko hakee arkeologian pääaineoikeutta erillisessä kokeessa tai valitsee  aineopintojen alussa yhden historia-aineen pääaineekseen: kulttuurihistorian, Suomen historian tai yleisen historian.
 • Pääainevalinnan myötä opiskelijalla säilyy sivuaineoikeus kolmeen muuhun aineeseen. Sivuaine tehdään 35 op:n laajuisena aineopintokokonaisuutena. Arkeologian ja historian perusopinnot 25 op kokonaisuus oikeuttaa siis tekemään yhdet 45 op:n laajuiset pääaineen aineopinnot ja yhdet tai jopa kolmet sivuainelaajuiset 35 op:n aineopinnot.
 

Opiskelijaksi avoimen väylän kautta

Kulttuurihistorian pääaineopiskelijaksi voi tulla myös  avoimen väylän kautta valmiiksi  suoritettujen opintojen perusteella. Kulttuurihistorialla on viiden opiskelijan kiintiö sellaisille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet avoimessa yliopistossa kulttuurihistorian perus- ja aineopinnot. Valintakriteerit täyttävä hakija voi hakea erillisvalinnassa tutkinto-opiskelijaksi ja siten kulttuurihistorian pääaineopiskelijaksi. Valinnassa käytetään kriteerinä opintomenestystä. Tarkempia tietoja hakemisesta löytyy yliopiston yhteisiltä Avoimen yliopiston hakuväylä 2018 -sivuilta​.
 

II Kulttuurihistoria sivuaineena

Kulttuurihistoria on suosittu sivuaine ja laaja-alaisuutensa vuoksi helposti yhdistettävissä monenlaisiin aineyhdistelmiin. Sivuaineen opiskeluoikeus on vapaata kaikille, joilla on tutkinnonsuoritusoikeus Turun yliopistossa. Kulttuurihistorian sivuaineopiskelijaksi   pääsee ilmoittautumalla historia-aineiden  toimistoon sähköpostitse his-toimisto@lists.utu.fi viimeistään 4.9.2018. Kulttuurihistorian perusopinnot alkavat syyskuun toisella viikolla. 

III Avoin yliopisto - avoin mahdollisuus

Avoin yliopisto tarjoaa kulttuurihistorian perus- ja aineopintoja sekä Turussa että valtakunnallisesti. Niitä voi opiskella yleissivistyksen ja itsensä kehittämisen vuoksi, mutta myös osana muita opintoja. Avoimen yliopiston kokonaisuudet ovat rinnastettavia tutkintoihin kuuluviin kokonaisuuksiin ja niitä voi liittää  HuK- ja FM-tutkintoihin muissakin yliopistoissa kuin Turun yliopistossa.
 
Tärkeä piirre avoimen yliopiston opiskelussa on, että perus- ja aineopinnot suoritettuaan opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Turun yliopistoon. Näin hän voi jatkaa kulttuurihistorian opintoja syventäviin opintoihin ja asti ja muuttaa "avoimen" opiskelunsa tutkinto-opiskeluksi.
 
Asiasana:
Tagit: