in English
 
 
Yhteistyötahot

ISCH

International Society for Cultural History on tuore, mutta merkittävä kansainvälinen kulttuurihistorioitsijoiden oma yhdistys. Jäseniä on ympäri maailman. Puheenjohtaja on ollut alusta asti professori Hannu Salmi ja yhdistyksen aktiivijäsenistä näyttävä osa on Turusta – samoin kuin seuran konferenssien osallistujista. Seura järjestää kansainvälisen konferenssin vuosittain. Seuraava on syksyllä 2013 Istanbulissa. ISCH julkaisee Edinburgh University Pressin kanssa yhteistyössä kahdesti vuodessa ilmestyvää aikakauslehteä Cultural History.
 

Johannes Gutenberg Universität Mainz

Mainzin Johannes Gutenberg -yliopiston historiallisen kulttuurintutkimuksen ja Turun yliopiston kulttuurihistorian välillä on ollut tiivistä opetus- ja tutkimusyhteistyötä vuodesta 2010 lähtien. Yksiköiden välillä on Eramus-opettajavaihtosopimus, jonka lisäksi on tarkoitus tuoda laajemmin henkilökuntaa ja jatko-opiskelijoita yhteen vuosittain.  Tapaamisten runkona on tutkimushanke Memory Box(es) – Dynamics of Cultural Transfer in Europe, 1500-2000, jota tukevat Deutscher Akademischer Austauschdienst ja Suomen Akatemia.
 

THY

Turun Historiallinen Yhdistys on 2013 jo 90 vuotta täyttävä yhdistys, joka ajaa kaikkien turkulaisten historianystävien ja -harjoittajien asiaa. Yhdistys mm. järjestää esitelmätilaisuuksia, julkaisee tutkimusta ja tekee hienoja jäsenretkiä. Kritiikin jäsenet kuuluvat automaattisesti yhdistykseen, joten kaikki opiskelijat ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaan. Kulttuurihistorian alumnit ja henkilökunta toimivat yhdistyksessä ja julkaisevat sen julkaisuissa aktiivisesti.
 

Turun musiikkijuhlat ja Donner-instituutti

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Kyseessä on monipuolinen kaupunkifestivaali, joka tarjoaa yleisölleen korkea-tasoista musiikkia, kotimaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja sekä kunnianhimoisia taiteellisia produktioita. Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii tenori Topi Lehtipuu.
 
Donner-instituutti on Åbo Akademin säätiön alaisuudessa toimiva yksityinen tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on uskontotieteellisen ja kulttuurihistoriallisen tutkimuksen edistäminen. Instituutilla on pitkäaikainen kokemus kansainvälisten seminaarien järjestämisestä ja sen kokoelmiin kuuluu Pohjoismaiden suurin uskontotieteelliseen kirjallisuuteen erikoistunut kirjasto.
 
Turun musiikkijuhlat, Donner-instituutti ja kulttuurihistoria tekevät yhteistyötä Aboagora – Between Arts and Sciences -hankkeessa.
Asiasana:
Tagit: