in English
 
 
Taylor & Francis ja Wiley –neuvottelut

Wiley-lehdet

Viimeisimmän FinELibiltä saadun tiedon (8.4.2019) mukaan FinELibin ja Wileyn vuoden 2018 sopimusta jatketaan vuoden 2019 loppuun asti nykyisillä ehdoilla ja lehtisisällöillä.
 
Näin saadaan jatkoaikaa uuden avoimuutta edistävän sopimuksen neuvotteluille. FinELib-konsortion tavoitteena on tarjota tutkijoille ja opiskelijoille mahdollisuus julkaista artikkelit avoimena Wileyn lehdissä ilman erillistä maksua sekä taata lukuoikeus Wileyn julkaisemiin lehtiin.
 
Kannattaa huomata, että osa Wileyn lehtien aiemmista vuosikerroista säilyy käytettävissäsi joka tapauksessa, koska Turun yliopiston kirjasto on hankkinut niihin erikseen ns. pitkäaikaiskäytön. Katso tiedot käyttöön jäävistä lehdistä kirjaston koostamasta lehtilistasta: 

Kirjasto päivittää Volter-tietokantaan tietoja Wileyn lehtien saatavuudesta neuvottelutilanteen mukaan; ks. esimerkiksi Medical Education -lehden saatavuustiedot.

Taylor & Fra​​ncis -lehdet

Miksi kirjasto ei tilaa Taylor & Francisin lehtiä?

Kirjasto on hankkinut Taylor & Francis -lehdet kansallisen FinELib-konsortion kautta, joka on neuvotellut sopimuksesta kustantajan kanssa. Kustantajan tarjous olisi korottanut kirjastojen kustannuksia huomattavasti. FinELib on valmis jatkamaan neuvotteluja, jos kustantaja kohtuullistaa vaatimuksiaan.
 
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI antaa täyden tukensa FinELib-konsortion neuvottelutavoitteille (http://www.unifi.fi/unifi-vaatii-siirtymista-avoimeen-julkaisuun-ja-antaa-tayden-tukensa-finelibin-neuvottelutavoitteille/). 

Mistä saan tarvitsemani artikkelin / lehden?

Varmista artikkelin ja/tai lehden saatavuus aina ensin kirjaston Volter-tietokannasta, koska pääsy lehteen saattaa jatkua joko aiempien ja erillisten tilausten kautta tai olla luettavissa jonkun muun lehtikustantajan paketin kautta. Kaikki tiedot eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä ajan tasalla, mutta päivitämme tietoja FinELibin kanssa jatkuvasti.
  • Lehden saatavuus kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa kirjaston Volter-tietokannasta (utu.finna.fi) lehden nimellä. Mikäli lehti on luettavissa, lehden nimi näkyy tuloslistauksessa ja sen alla näkyy yksi tai useampi linkki. Niistä näet, miltä vuosilta lehteä voit lukea. 
  • Lehti saattaa myös löytyä Varastokirjastosta. Katso tuloksia Volterin Varastokirjasto-välilehdeltä ja jos lehti löytyy sieltä, klikkaa lehden nimeä ja tarkista sivun alareunasta Saatavuustiedot-kohdasta, löytyvätkö Varastokirjastosta oikeat vuosikerrat / volyymit. Jos ne löytyvät, voit tilata skannatun artikkelin utu-sähköpostiisi maksutta. Katso lisätietoja kirjaston Artikkelit Varastokirjastosta -www-sivulta.
  • Tarkista myös artikkelin nimellä Volterin Kansainväliset artikkelit -välilehdeltä, löytyykö sieltä mahdollisesti artikkelin rinnakkaistallenne. Kirjasto on kytkenyt päälle eri palveluita, jotka hakevat myös rinnakkaistallenteita siltä varalta, ettei artikkeli sisälly kirjaston omiin aineistoihin.
  • Jos lehteen ei ole pääsyä Volterin kautta, voit etsiä artikkelin avointa versiota esimerkiksi Google-hakukoneella tai katsomalla lisäohjeita kirjaston Avoimen saatavuuden oppaasta.
  • Voit myös tilata artikkelin kirjaston kaukopalvelun kautta, mikä on maksullista palvelua. Maksuihin voit tutustua TY:n kirjaston Palveluhinnasto-sivulla.

Mistä saan lisätietoja?

Lisätietoja voit pyytää kirjaston tietopalvelulta (tietopalvelu@utu.fi). FinELib-konsortio on myös koonnut vastauksia www-sivulleen Kysymyksiä & vastauksia.

Turun yliopiston tiedotteet

Asiasana:
Tagit: