in English
 
 
Kulttuuriaineistot

​Turun yliopiston kirjasto on kulttuuriaineistolain mukaisesti yksi Suomen vapaakappalekirjastoista. Tämä tarkoittaa, että jokaisesta Suomessa vuonna 1919 tai myöhemmin painetusta kirjasta tai aikakauslehdestä löytyy kirjastosta vähintään yksi kappale.

Kokoelma sisältää myös kattavasti suomalaiset suomenkieliset sanomalehdet vuodesta 1919 alkaen vuoteen 2007. Niin kutsuttu Fennica-kokoelma on sijoitettu suljettuihin varastoihin, mutta suuri osa siitä on kuitenkin lainattavissa. Fennica-kokoelmaan sisältyvät aineistot löytyvät pääosin Volter-tietokannasta. Sanomalehtikokoelmat on myös erikseen esitelty omassa ResearchGuidessaan.

Fennica-kokoelmaan kuuluu myös yksi maan suurimmista ns. pienpainatekokoelmista, joka on erikseen esitelty omassa ResearchGuidessaan.

Tämän lisäksi kulttuuriaineistoon kuuluu myös radio- ja televisioarkisto, joka säilyttää kotimaista televisio- ja radiokulttuuria, sekä verkkoarkisto, jonne talletetaan suomalaisia verkkosivuja. Aineistoon voi tutustua Teutorin kirjaston ja Feeniks-kirjaston katselu- ja kuuntelupäätteillä.

 


Asiasana:
Tagit: