in English
 
 
Tohtorikoulutus

Turun yliopistossa on koko yliopiston laajuinen tutkijakoulu (UTUGS), johon kaikki tohtorikoulutettavat kuuluvat tohtoriohjelmien kautta. Lääketieteellisen tiedekunnan piirissä toimii 5 tohtoriohjelmaa.

Tohtorikoulutusta annetaan tiedekunnan laitoksissa ja oppiaineissa 49:lla tohtorintutkintoon johtavalla tieteenalalla. Tohtorikoulutukseen osallistuvat myös tiedekunnan nimetyt 5 tutkimusohjelmaa ja tiedekuntaan sidoksissa olevat erillisyksiköt. Tohtorintutkintoon johtavassa tutkimuksessa on usein yhteistyökumppanina valtion sektoritutkimuslaitos tai muu yliopiston ulkopuolinen tutkimusinstituutti. Kansainvälinen tutkimusyhteistyö on monen lääketieteellisen tiedekunnan väitöstutkimuksen taustalla.

Tutkimustyöstä kiinnostunut opiskelija voi hakeutua perustutkintovaiheessa tutkijalinjalle, joita tiedekunnassa on 3. 

Tohtorintutkinto-ohjelmat

Lääketieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa tohtorintutkinnon hammas-lääketieteen, lääketieteen tai terveystieteiden alalla. Tohtorintutkinto-ohjelmat Lääketieteellisessä tiedekunnassa: 
• Hammaslääketieteen tohtorin tutkinto (HLT)
• Lääketieteen tohtorin tutkinto (LT)
• Filosofian tohtorin tutkinto (FT)
• Terveystieteiden tohtorin tutkinto (TtT)

Tohtorintutkintoprosessi

Tohtorintutkinnon suorittaminen on yksilöllinen prosessi riippuen koulutus-ohjelmasta, tohtorikoulutettavan henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta ja väitöstutkimuksesta. Tohtorintutkintoprosessia säätelevät ja ohjaavat yliopistolaki, valtioneuvoston asetus  yliopistojen tutkinnoista, tiedekunnan määräykset ja Turun yliopiston tutkijakoulun ohjeet tohtorikoulutuksesta.

Opinto-oikeuden hakeminen

Tohtorikoulutettavat valitaan tiedekunnan tohtoriohjelmiin hakuaikojen puitteissa. Tietoa tohtorikoulutukseen hakeutumisesta löytyy Valinta tohtorikoulutukseen -sivulta.

 

Asiasana:
Tagit:


 

 Linkkejä

 
 

 Yhteystiedot

 
koulutuspäällikkö Outi Irjala
outi.irjala(at)utu.fi, p. 050-5634 662
 
opintosihteeri Riitta Paju
riitta.paju(at)utu.fi, p. 050-3135 216

tutkijakoulusihteeri/
tohtoriohjelmasihteeri
Nina  Widberg
nina.widberg(at)utu.fi,
p. 050-3135 743
 
Postiosoite:
Turun yliopisto
Lääketieteellinen tiedekunta
Kiinamyllynkatu 10
20520 Turku

Käyntiosoite:
Medisiina-rakennus, C7-kerros

Asiakaspalveluaika:
Arkisin klo 12.00-15.00

Kampuskartta, rakennus T30