in English
 
 
Valinta taloustieteen VTK- ja VTM-tutkintoon
 
HUOM! Tälle sivulle päivitetään kevään 2018 haun tiedot marraskuun 2017 aikana. Opintopolku.fi -palvelusta löytyvät ajantasaiset tiedot opiskelijavalinnasta.
 
Taloustiede  (VTK/VTM-tutkinnot)
 
 
Taloustiede antaa kokonaiskuvan taloudesta ja ympäristöstä, jossa yritykset toimivat. Kansainvälisen talouden ja rahoituksen alueella hankitut ekonomistin taidot ovat tärkeitä globalisoituvassa ja integroituvassa yritystoiminnassa.

Taloustiede pääaineena valmistuneille maistereille avautuu hyvä urapolku, koska heillä on sopiva yhdistelmä laaja-alaisesti käyttökelpoista talousosaamista ja erikoisosaamista.

Valintamenettely
 
Taloustieteen pääaineen 30 henkilön sisäänottokiintiöstä täytetään puolet ylioppilastodistuksen ja valintakokeen yhteispistemäärän perusteella ja puolet pelkän valintakoepistemäärän perusteella.
 
Sisäänottokiintiöstä 21 paikkaa on varattu ensikertalaisille siten, että hakukohteeseen valitaan yhteispisteiden määräämässä järjestyksessä vähintään 11 ensikertalaista ja valintakoepisteiden määräämässä järjestyksessä vähintään 10 ensikertalaista.
 
Yhteispistekiintiössä ylioppilastutkintotodistuksen painoarvo on puolet kokonaispistemäärästä eli ylioppilastutkintotodistuksesta saa enintään 60 pistettä ja valintakokeesta samoin enintään 60 pistettä.

Valintaprosessi etenee seuraavalla tavalla. Ensin valitaan 15 parasta yhteispisteiden perusteella. Loput 15 paikkaa täytetään valintakoemenestyksen perusteella.

Tasapisteissä olevat hakijat järjestetään yhteispistekiintiössä koepisteiden mukaiseen järjestykseen ja koepistekiintiössä yhteispisteiden mukaiseen järjestykseen.

Mikäli ensikertalaisille hakijoille varattuja paikkoja jää täyttämättä, paikat täytetään muilla hakijoilla.
 
 Koulutuksen kuvaus, valintaperusteet sekä lisätietoja hakemisesta löytyvät Opintopolusta täältä.
 
Valintakoe:
 
Kaikille pakollinen valintakoe järjestetään torstaina 1.6.2017 klo 10-14
Turun kauppakorkeakoulun luentosaleissa
(Rehtorinpellonkatu 3, 20500 Turku). 
 
HAKUAIKA alkaa 15.3. ja päättyy 5.4.2017 klo 15.00
 
 
 
Asiasana:
Tagit: