in English
 
 
Hakeminen Turun kauppakorkeakouluun

Abiturientit ja muut toisen asteen koulutuksen saaneet

 • Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan kautta KTK- ja KTM-tutkintoon (Turku ja Pori):
  Yhteisvalinnassa valintaperusteina käytetään pääsääntöisesti hakijan ylioppilastutkintoa tai valintakoetta. Kansainvälisen johtamisen ja yrittäjyyden tutkinto-ohjelmaan hakevat osallistuvat myös haastatteluun, johon valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella.  

KTK-tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneet

 • Maisteriohjelmat (Turku ja Pori): Eri teemojen ympärille rakennetuissa maisteriohjelmissa on mahdollista suorittaa KTM- tai FM-tutkinto. Kaikkiin maisteriohjelmiin voi hakea KTK-tutkinnon perusteella.

Muun kandidaatintutkinnon suorittaneet

 • Eri teemojen ympärille rakennetuissa maisteriohjelmissa on mahdollista suorittaa KTM- tai FM-tutkinto. Tarkista aikaisemman tutkintosi soveltuvuus kunkin ohjelman valintaperusteista. Tällaisia maisteriohjelmia ovat TuKKK:n englanninkieliset maisteriohjelmat ja Porin yksikön Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelma (ks. Maisteriohjelmat)
 • Huom! Valinta KTM-vaiheeseen suorittamaan KTM-tutkintoa jossakin tietyssä pääaineessa on eri asia kuin valinta maisteriohjelmaan. KTM-vaiheeseen valitaan vain KTK-tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneita.

 • Valinta VTM-tutkintoon (Turku): VTM-tutkintoon taloustieteen pääaineeseen voi hakea, jos on suorittanut yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon sekä 60 op taloustieteen (kansantaloustieteen) opintoja.  

Liiketalouden tradenomit

 • Maisteriohjelmat (Turku ja Pori): Eri teemojen ympärille rakennetuissa maisteriohjelmissa on mahdollista suorittaa KTM- tai FM-tutkinto. Kaikkiin maisteriohjelmiin voi hakea liiketalouden tradenomin tutkinnon perusteella.

  Huom! Valinta KTM-vaiheeseen suorittamaan KTM-tutkintoa jossakin tietyssä pääaineessa on eri asia kuin valinta maisteriohjelmaan. KTM-vaiheeseen valitaan vain KTK-tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneita.

 • Valinta VTM-tutkintoon (Turku): VTM-tutkintoon taloustieteen pääaineeseen voi hakea, jos on suorittanut yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon sekä 60 op taloustieteen (kansantaloustieteen) opintoja.

Muun ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet

 • Maisteriohjelmat (Turku ja Pori). Eri teemojen ympärille rakennetuissa maisteriohjelmissa on mahdollista suorittaa KTM- tai FM-tutkinto. Tarkista aikaisemmin tutkintosi soveltuvuus kunkin ohjelman valintaperusteista.

  Huom! Valinta KTM-vaiheeseen suorittamaan KTM-tutkintoa jossakin tietyssä pääaineessa on eri asia kuin valinta maisteriohjelmaan. KTM-vaiheeseen valitaan vain KTK-tutkinnon tai vastaavan ulkomaisen tutkinnon suorittaneita.

 • Valinta VTM-tutkintoon (Turku): VTM-tutkintoon taloustieteen pääaineeseen  voi hakea, jos on suorittanut yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon sekä 60 op taloustieteen (kansantaloustieteen) opintoja.

Maisteritutkinnon suorittaneet

 • Valinta jatko-opintoihin (Turku ja Pori): Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista hakeutua tieteellisiin jatko-opintoihin eli tohtorikoulutukseen.

Avoimen yliopiston väylä

 • Avoimen yliopiston väylä (Turku ja Pori): Avoimen yliopiston opintojen perusteella voi hakeutua ilman valintakoetta suorittamaan KTK- ja KTM-tutkintoa tai VTK- ja VTM-tutkintoa.  

Siirtohaku KTK-tutkintoon

 • Siirtohaku KTK-tutkintoon: Toisessa suomalaisessa yliopistossa opiskeleva voi hakea kauppatieteellisen tutkinnon opinto-oikeutensa siirtämistä Turun yliopistoon, mikäli hän ei ole vielä suorittanut kandidaatin tutkintoa. Siirtoa voi siis hakea kauppatieteiden kandidaatin tutkintoa muussa suomalaisessa yliopistossa kuin Turun yliopistossa suorittava.  

Asiasana:
Tagit: