in English
 
 
Ohjeita valintakokeeseen osallistuville
HUOM! Alla olevat tiedot päivitetään kevään 2018 aikana. Alla olevat tiedot koskevat vuoden 2017 opiskelijavalintaa, ja niihin on tulossa muutoksia.
 
Valintakokeen avulla pyritään mittaamaan talouselämään liittyvän tiedon omaksumista ja kykyä soveltaa sitä sekä antamaan hakijalle kuva tulevasta opiskelualasta. Koe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja materiaaliin. Kaikkien hakijoiden on osallistuttava valintakokeeseen. Koetilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua vaan jokainen hakemuksensa määräaikaan mennessä jättänyt saa osallistua valintakokeeseen.
 
Valintakoepaikat
 
Mikäli hakija pyrkii kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa useampaan kuin yhteen yliopistoon, tekee hän valintakokeen ensimmäiselle sijalle (prioriteetiltaan ylimmäksi) asettamansa kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohdeyliopiston järjestämässä valintakoetilaisuudessa.
  
Valintakoe järjestetään Turun kauppakorkeakoulussa:

Porin yksikkö: Pohjoisranta 11a, Pori. Jos teet kauppatieteellisen alan valintakokeen Porissa, katso ohjeet täältä.
 
Turun yksikkö: Rehtorinpellonkatu 3, Turku (ks. alta lista rakennuksista, joissa valintakoesaleja on)

Valintakoe Turussa

Valintakoe järjestetään Turun yliopiston kampusalueella. Hakijat jaetaan ennalta määrättyihin valintakoesaleihin. Koesaleja on seuraavissa rakennuksissa:

  • Kauppakorkeakoulu, Rehtorinpellonkatu 3
  • Arcanum, Vatselankatu 2
  • Publicum, Assistentinkatu 7
  • Educarium, Assistentinkatu 5
  • Medisiina, Kiinamyllynkatu 10
  • Yliopiston päärakennus, Yliopistonmäki

Paikoitustilaa löytyy kampusalueelta rajallisesti, joten suosi julkisia kulkuvälineitä, jos mahdollista. Jos käytät julkisia kulkuvälineitä, tarkista aikataulut ja varaudu myös mahdollisiin myöhästymisiin. Eri syistä johtuen koe ei välttämättä ala tasan kello 10. Varaudu siihen, että koetilaisuus kestää jopa klo 15 asti.

Koepaikalle tulee saapua hyvissä ajoin. Tarkistathan jo ennen koetta saliyhteenvedosta, missä teet kokeen. Voit tarkastaa rakennuksen sijainnin Turun yliopiston kampuskartasta. Huom! Erityisjärjestelyjä hakeneille hakijoille on ilmoitettu sali etukäteen.

Mukaan valintakokeeseen

Valintakokeessa tarvitaan mustekynä (=ainoa sallittu kirjoitusväline) ja kuvallinen henkilöllisyystodistus  (passi, ajokortti, henkilöllisyystodistus, kuvallinen KELA -kortti). Kokeessa vastataan optisesti luettavalle vastauslomakkeelle mustaamalla vastausta vastaava ruutu. Vastauslomakkeen allekirjoitus tulee tehdä kuulakärkikynällä. Kuulakärkikynä (mustekynä) on siis välttämätön.  Valintakokeeseen ei saa tuoda muita tarvikkeita.
 
Kokeeseen EI saa tuoda lyijykynää, pyyhekumia eikä teroitinta.
 
Valintakokeeseen osallistuville annetaan käyttöön peruslaskutoimitukset käsittävä nelilaskin. Kaikenlaisten omien laskimien käyttö on kielletty. Omien muistiinpanojen ja suttupapereiden tuonti saliin on kielletty. Koesaliin ei saa tuoda sähköisiä viestimiä (esimerkiksi kännykkä). Koesaliin saa tuoda juoman kirkkaassa, läpinäkyvässä pullossa, jossa ei ole etikettejä. Muita eväitä ei saa tuoda. Eväitä koskevasta rajoituksesta voidaan poiketa terveydellisten (esim. diabetes) seikkojen perusteella. Tässä tapauksessa hae lupaa erityisjärjestelyihin suoraan siitä yliopistosta, jossa suoritat kokeen, viimeistään 20.4.2017.

 

Asiasana:
Tagit: