Opiskelijoita tiedemarkkinoilla 100-vuotisjuhlavuoden avajaiskarnevaaleilla

Lukuvuoden avajaiset ja avajaiskarnevaalit 2021

Tule mukaan viettämään kanssamme Turun yliopiston lukuvuoden 2021-2022 avajaispäivää keskiviikkona 8.9.2021! 

Virtuaalinen avajaisjuhla klo 14.15

Avajaisjuhlan lähetystä voi seurata keskiviikkona 8.9.2021 klo 14.15 alkaen tai katsoa myöhemmin tallenteena.

Avajaisjuhlassa puheen pitää rehtori Jukka Kola. Tervehdyksensä tuovat TYY:n hallituksen puheenjohtaja Aliisa Wahlsten ja henkilöstöjärjestöjen puolesta Turun yliopiston tieteentekijöiden puheenjohtaja Maija S. Peltola. Tilaisuudessa jaetaan myös Turun yliopiston muistomitalit sekä Turun Suomalaisen Yliopistoseuran väitöskirjapalkinnot. Avajaisjuhlassa esiintyy lauluyhtye Aura.

Katso tallenne lukuvuoden avajaisjuhlasta klo 14.15:

Voit valita videoon tekstityksen soittimen oikean alakulman CC-kuvakkeesta.

Avajaiskarnevaalit klo 12-14

Yliopiston avajaiskarnevaaleja vietetään keskiviikkona 8.9.2021 klo 12—14 Publicumin ja Educariumin aukiolla. Avajaiskarnevaalien tarkoituksena on toivottaa opiskelijat tervetulleiksi aloittamaan uutta lukuvuotta sekä erityisesti uudet opiskelijat tervetulleiksi Turun yliopistoon. 

Karnevaalien ohjelmaan sisältyy muun muassa rehtorin tervehdys, vuoden opettajan ja opintojakson palkitseminen yhdessä Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajien kanssa sekä musiikkia. Näiden jälkeen tilaisuus jatkuu TYY:n järjestämällä lavaohjelmalla. 

Avajaiskarnevaalit ovat Turun yliopiston ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan yhdessä järjestämä tapahtuma. Lavaohjelman lisäksi on mahdollista tutustua yli 50 TYY:n ala- ja harrastejärjestön sekä Turun yliopiston palveluiden esittäytymispisteeseen.

Tilaisuuteen liittyy säävaraus. Sateen sattuessa tilaisuutta ei voida terveysturvallisuuden takia viedä sisätiloihin, vaan se perutaan. Tästä ilmoitetaan Turun yliopiston intrassa sekä Facebook- ja Twitter-tileillä viimeistään tapahtumapäivän aamuna.

Ulkoilmatilaisuudessa osallistujia pyydetään käyttämään kasvomaskeja ja noudattamaan turvavälejä.

Avajaisjumalanpalvelus järjestetään Turun tuomiokirkossa klo 15.15. Jumalanpalvelusta voi seurata myös etänä virtuaalikirkossa.