Ruokaketju ja kestävä kehitys

Toimimme Brahea-keskuksessa laaja-alaisesti elintarvikealan ja pk-yrittäjyyden sekä kestävän kehityksen ja kiertotalouden kehittämisen parissa. Tutustu yrittäjille tarjoamiimme palveluihin, kehittämishankkeisiin sekä monenlaisiin julkaisuihin ja reseptivinkkeihin.

Tutustu julkaisuihimme ja näkyvyyteemme

Aitoja makuja -lehti

Aitoja makuja -tiedotuslehti kertoo elintarvikealan kehittämistyöstä ja ajankohtaisista alan uutisista. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa verkkolehtenä aitojamakujalehti.fi.

Elintarvikelainsäädännön ohjeet yrittäjille helposti ja käytännönläheisesti

Oletko kiinnostunut suoramyynnistä tai pienimuotoisesta elintarvikkeiden valmistuksesta ja myynnistä? Yhteistyössä Ruokaviraston, maa- ja metsätalousministeriön, MTK:n, SLC:n ja Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kanssa tehdään suoramyyntiin ja vähäriskiseen toimintaan liittyvää elintarvikelainsäädännön soveltamistyötä. Neljä tähän liittyvää opasta ovat:

Kaikki edellä mainitut oppaat ja muuta elintarvikelainsäädäntöön sekä muun muassa "usein kysyttyä" -palsta löytyy https://aitojamakuja.fi/suoramyynti-jalostus/

 

 

Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi

Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi esittelee ruokaketjun keskeiset painopistealueet ohjelmakaudelle 2014 - 2020.

Guidelines for Sustainable Harbour Development

Sustainable Gateways to Coastal National Parks -hankkeen tavoitteena on parantaa valittujen satamien rakenteita ja palveluja, ympäristönsuojelua ja satamayrittäjien liiketoimintaosaamista.

Tutustu uuteen julkaisuun Guidelines for Sustainable Harbour Development

Karitsasta herkkuja arkeen ja juhlaan -reseptejä

Kotimaisen karitsan liha on mureaa, helppoa käsitellä ja miellyttävän makuista. Tutustuminen tähän erinomaiseen raaka-aineeseen on helppo aloittaa jauhelihasta ja fileestä mutta pitkään kypsennettävien ruhonosien parista löydät ne herkullisimmat makuaarteet – eikä niidenkään valmistus kovin vaikeaa ole. Monet tämän vihon resepteistä valmistuvat helposti ja nopeasti arkenakin.

Karitsasta herkkuja arkeen ja juhlaan (pdf)

Kasviproteiinireseptejä

Vastuullisesti hyvää terveydelle ja ympäristölle - reseptejä ja tietoa kasviproteiinista

Kasviproteiinista voimaa -reseptivihko

Infoa ja reseptejä kasviproteiinista

Kaikki Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeen reseptivihot

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys, MTT Raportti 145, ja Perusteita lähiruoan kestävyysvaikutuksista viestimiseen - Argumenttipankki.

På svenska: Grunder för kommunikation om hållbarhetseffekter av närmat – Argumentbank.

Maatalousmuovijätteen keräys ja kierrätys

Likaisen muovijätteen keräys ja kierto (LiMuKe) -hankkeen (2016-2018) aikana saatiin arvokasta tietoa maatalousmuovin kierrätyksen ja keräyksen haasteista ja mahdollisuuksista, sekä löydettiin uusia ideoita muovin keräyksen liiketoimintamalliksi. Tämä raportti on kooste hankkeen aikana syntyneistä kokemuksista ja tuloksista.

Maatalousmuovijätteen keräys ja kierrätys - haasteita ja mahdollisuuksia

 

Mikä lähiruoassa koukuttaa?

Mikä lähiruoassa koukuttaa? Tutustu yrittäjien ja asiakkaiden tarinoihin www.lähiruokakoukuttaa.fi

Riistan lihan myynnin opas

Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt -hankkeessa on tuotettu metsästysseuroille ja -seurueille sekä luonnonvaraista riistan lihaa ostaville suunnattu Riistan lihan myynnin opas. Lataa opas.

Inom projektet Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt har en handbok tilla jägare och jaktföreningar oma försäljning av obesiktat kött från frilevande vilt. Det finns också info för inköpare. Ladda ned handboken.

RUOKAePELI

RUOKAePELI on 7-13 -vuotiaille suunnattu ruokakasvatuspeli, jonka tavoitteena on lisätä lasten valmiutta toimia ruoan kriittisinä ja tiedostavina kuluttajina.