Ruokaketju ja kiertotalous

Toimimme Brahea-keskuksessa laaja-alaisesti elintarvikealan ja kiertotalouden sekä pk-yrittäjyyden kehittämisen parissa.

Tutustu julkaisuihimme ja näkyvyyteemme

Aitoja makuja -lehti

Aitoja makuja -tiedotuslehti kertoo elintarvikealan kehittämistyöstä ja ajankohtaisista alan uutisista. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa verkkolehtenä aitojamakujalehti.fi.

Elintarvikelainsäädännön ohjeet yrittäjille helposti ja käytännönläheisesti

Viimeisimpänä oppaana on tuotettu Pienimuotoinen ja vähäriskinen toiminta, josta ei tarvitse tehdä elintarvikehuoneistoilmoitusta. Tutustu oppaaseen täältä (pdf).

Lisäksi on tehty kolme aiempaan opasta

  • alkutuotannon suoramyynti
  • vähittäismyynti
  • elintarvikkeiden valmistus ja myynti

Kaikki edellä mainitut oppaat ja muun muassa "usein kysyttyä" -palsta https://aitojamakuja.fi/suoramyynti

 

 

Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi

Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi esittelee ruokaketjun keskeiset painopistealueet ohjelmakaudelle 2014 - 2020.

Kasviproteiinireseptejä

Vastuullisesti hyvää terveydelle ja ympäristölle - reseptejä ja tietoa kasviproteiinista

Kasviproteiinista voimaa -reseptivihko

Infoa ja reseptejä kasviproteiinista

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys, MTT Raportti 145, ja Perusteita lähiruoan kestävyysvaikutuksista viestimiseen - Argumenttipankki.

På svenska: Grunder för kommunikation om hållbarhetseffekter av närmat – Argumentbank.

Maatalousmuovijätteen keräys ja kierrätys

Likaisen muovijätteen keräys ja kierto (LiMuKe) -hankkeen (2016-2018) aikana saatiin arvokasta tietoa maatalousmuovin kierrätyksen ja keräyksen haasteista ja mahdollisuuksista, sekä löydettiin uusia ideoita muovin keräyksen liiketoimintamalliksi. Tämä raportti on kooste hankkeen aikana syntyneistä kokemuksista ja tuloksista.

Maatalousmuovijätteen keräys ja kierrätys - haasteita ja mahdollisuuksia

 

Mikä lähiruoassa koukuttaa?

Mikä lähiruoassa koukuttaa? Tutustu yrittäjien ja asiakkaiden tarinoihin www.lähiruokakoukuttaa.fi

RUOKAePELI

RUOKAePELI on 7-13 -vuotiaille suunnattu ruokakasvatuspeli, jonka tavoitteena on lisätä lasten valmiutta toimia ruoan kriittisinä ja tiedostavina kuluttajina.