Ruokaketju ja kiertotalous

Toimimme Brahea-keskuksessa laaja-alaisesti elintarvikealan ja kiertotalouden sekä pk-yrittäjyyden kehittämisen parissa. Tutustu yrittäjille tarjoamiimme palveluihin, kehittämishankkeisiin sekä monenlaisiin julkaisuihin ja reseptivinkkeihin.

Tutustu julkaisuihimme ja näkyvyyteemme

Aitoja makuja -lehti

Aitoja makuja -tiedotuslehti kertoo elintarvikealan kehittämistyöstä ja ajankohtaisista alan uutisista. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa verkkolehtenä aitojamakujalehti.fi.

Elintarvikelainsäädännön ohjeet yrittäjille helposti ja käytännönläheisesti

Viimeisimpänä oppaana on tuotettu Pienimuotoinen ja vähäriskinen toiminta, josta ei tarvitse tehdä elintarvikehuoneistoilmoitusta. Tutustu oppaaseen täältä (pdf).

Lisäksi on tehty kolme aiempaan opasta

  • alkutuotannon suoramyynti
  • vähittäismyynti
  • elintarvikkeiden valmistus ja myynti

Kaikki edellä mainitut oppaat ja muun muassa "usein kysyttyä" -palsta https://aitojamakuja.fi/suoramyynti

 

 

Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi

Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi esittelee ruokaketjun keskeiset painopistealueet ohjelmakaudelle 2014 - 2020.

Karitsasta herkkuja arkeen ja juhlaan -reseptejä

Kotimaisen karitsan liha on mureaa, helppoa käsitellä ja miellyttävän makuista. Tutustuminen tähän erinomaiseen raaka-aineeseen on helppo aloittaa jauhelihasta ja fileestä mutta pitkään kypsennettävien ruhonosien parista löydät ne herkullisimmat makuaarteet – eikä niidenkään valmistus kovin vaikeaa ole. Monet tämän vihon resepteistä valmistuvat helposti ja nopeasti arkenakin.

Karitsasta herkkuja arkeen ja juhlaan (pdf)

Kasviproteiinireseptejä

Vastuullisesti hyvää terveydelle ja ympäristölle - reseptejä ja tietoa kasviproteiinista

Kasviproteiinista voimaa -reseptivihko

Infoa ja reseptejä kasviproteiinista

Kaikki Vastuullista proteiinia pöytään -hankkeen reseptivihot

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys, MTT Raportti 145, ja Perusteita lähiruoan kestävyysvaikutuksista viestimiseen - Argumenttipankki.

På svenska: Grunder för kommunikation om hållbarhetseffekter av närmat – Argumentbank.

Maatalousmuovijätteen keräys ja kierrätys

Likaisen muovijätteen keräys ja kierto (LiMuKe) -hankkeen (2016-2018) aikana saatiin arvokasta tietoa maatalousmuovin kierrätyksen ja keräyksen haasteista ja mahdollisuuksista, sekä löydettiin uusia ideoita muovin keräyksen liiketoimintamalliksi. Tämä raportti on kooste hankkeen aikana syntyneistä kokemuksista ja tuloksista.

Maatalousmuovijätteen keräys ja kierrätys - haasteita ja mahdollisuuksia

 

Mikä lähiruoassa koukuttaa?

Mikä lähiruoassa koukuttaa? Tutustu yrittäjien ja asiakkaiden tarinoihin www.lähiruokakoukuttaa.fi

Riistan lihan myynnin opas

Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt -hankkeessa on tuotettu metsästysseuroille ja -seurueille sekä luonnonvaraista riistan lihaa ostaville suunnattu Riistan lihan myynnin opas. Lataa opas.

Inom projektet Hyvinvointia riistasta – Välmående av Vilt har en handbok tilla jägare och jaktföreningar oma försäljning av obesiktat kött från frilevande vilt. Det finns också info för inköpare. Ladda ned handboken.

RUOKAePELI

RUOKAePELI on 7-13 -vuotiaille suunnattu ruokakasvatuspeli, jonka tavoitteena on lisätä lasten valmiutta toimia ruoan kriittisinä ja tiedostavina kuluttajina.