Varatun aineiston noutopisteet ja toimintaohjeet

Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen edellyttämien aineistojen lainaaminen Turun yliopiston kirjastosta turvataan poikkeusjärjestelyn avulla. Varatun aineiston noutopisteet on avattu Turun kampuksella Educariumin kirjastolle ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjastolle Raumalla.

Palvelu on suunnattu TY:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tilaathan käyttöösi vain ja ainoastaan opiskelussa ja tutkimuksessa tarvitsemiasi aineistoja. Pyrimme toimittamaan aineistot käyttöösi mahdollisimman nopeasti, mutta toimintakapasiteettimme on tällä hetkellä rajallinen.

Noutopisteet ovat käytössä toistaiseksi ja palvelu voidaan joutua keskeyttämään. Seuraamme viranomaisten ohjeistusta ja määräyksiä.

Turun kampus

Educariumin noutopisteen aukioloajat ja sijainti

Kesäaukioloajat 1.6. - 9.8.2020

ma klo 9–18
ti-pe klo 9–16

Noutopiste sijaitsee Educariumin (Assistentinkatu 5) julkisivun puolella, pyöräkatoksen alla olevan sisäänkäynnin tuulikaapissa. Rakennuksen sisään ei ole kulkua.

Kirjaston saavutettavuus ja esteettömyys.

Noudettavat aineistot

Noutopisteeltä voit noutaa Volter-tietokannan kautta varaamiasi aineistoja. Voit varata hyllyissä olevaa, lainattavaa aineistoa kaikista Turun kampusalueen kirjastoista. Poikkeustilanteen aikana voit varata noutopisteelle myös hyllyssä olevia kurssikirjoja.

Voit noutaa noutopisteeltä myös varaukset, jotka saapuivat ennen kirjastojen sulkeutumista. Ne on lainattu sinulle valmiiksi, joten jos haluat tarkistaa, jäikö varauksia noutamatta kirjastojen sulkeutuessa, avaa lainaustietosi Volterissa ja tarkista, onko sinulle lainattu kirjoja 31.3.2020 tai sen jälkeen.

Kirjaston tiloissa käytettäviä aineistoja, kuten vapaakappaleisiin kuuluvaa kaunokirjallisuutta, graduja ja arvokirjoja voi lukea etukäteisvarauksella Educariumin kirjastossa, kts. ohjeet.

Varattuja aineistoja ei lähetetä asiakkaille postitse.

Toimintaohjeet

Aineisto on noudettavissa vasta seuraavana arkipäivänä saapumisilmoituksen jälkeen. Tarkista, että varaamasi kirjat näkyvät lainoissasi ennen kuin tulet hakemaan niitä.

Ota mukaasi henkilöllisyystodistus, kun tulet noutamaan varauksia. Jos kuulut riskiryhmään, etkä voi itse asioida noutopisteellä, ota yhteyttä kirjastoon kirjasto@utu.fi ja sovi varaustesi luovutuksesta toiselle henkilölle.

Noudata ehdottomasti noutopisteellä annettuja ohjeita, jotta noutotilanne olisi turvallinen sinulle, muille asiakkaille ja kirjaston henkilökunnalle. Huolehdi käsihygieniasta ja pidä käsineet kädessä.

Näin toimit Educariumin noutopisteellä

Voin­ko ti­la­ta pai­net­tua ai­neis­toa, jos mi­nul­la ei ole kir­jas­to­kort­tia?

Jos haluat varata hyllyssä olevan kirjan, tarvitset kirjastokortin Turun yliopiston kirjastoon. Poikkeustilan aikana uusia kirjastokortteja tehdään aineiston noutoa varten vain Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tilaa kortti verkkolomakkeen kautta ja valitse noutopaikaksi Educariumin kirjasto.

Palautukset

Voit palauttaa lainaamiasi aineistoja Educariumin kirjaston edessä oleviin palautuslaatikoihin vuorokauden ympäri. Palautuksia voi myös postittaa kirjastoon, kts. postiosoite.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta kirjasto@utu.fi tai chatin kautta.

Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto, Rauma

Noutopisteen aukioloajat

Noutopiste on avoinna kirjastorakennuksen aulassa (Seminaarikatu 1) keskiviikkoisin klo 14-17.

Varatun aineiston noutopiste Raumalla suljetaan kesäksi juhannuksesta alkaen.

Noudettavat aineistot

Noutopisteeltä voit noutaa Volter-tietokannan kautta varaamiasi aineistoja. Voit varata hyllyissä olevaa, lainattavaa aineistoa Opettajankoulutuslaitoksen kirjastosta. Poikkeustilanteen aikana voit varata noutopisteelle myös hyllyssä olevia kurssikirjoja.

Toimintaohjeet

Varaukset ovat noudettavissa kirjastosta saapumisilmoituksessa ilmoitetun tunnuksen mukaan.

Noudata ehdottomasti noutopisteellä annettuja ohjeita, jotta noutotilanne olisi turvallinen sinulle, muille asiakkaille ja kirjaston henkilökunnalle. Huolehdi käsihygieniasta ja pidä käsineet kädessä.

Palautukset

Voit palauttaa lainaamiasi aineistoja rakennuksen ulkopuolella olevaan palautuslaatikkoon. Kirjaston henkilökunta työskentelee kirjastossa vain kerran viikossa, joten odota siis rauhassa lainojen poistumista asiakastiedoistasi. 

Palauta suurikokoiset kirjat noutopisteelle. Palautusluukun koko on 8x25 cm.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta kirjasto@utu.fi tai chatin kautta.