Varatun aineiston noutopisteet ja toimintaohjeet

Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen edellyttämien aineistojen lainaaminen Turun yliopiston kirjastosta turvataan poikkeusjärjestelyn avulla. Varatun aineiston noutopiste palvelee Feeniks-kirjastossa ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjastossa Raumalla.

Palvelu on suunnattu TY:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tilaathan käyttöösi vain ja ainoastaan opiskelussa ja tutkimuksessa tarvitsemiasi aineistoja. Pyrimme toimittamaan aineistot käyttöösi mahdollisimman nopeasti, mutta toimintakapasiteettimme on tällä hetkellä rajallinen.

Ota yhteyttä kirjastoon sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@utu.fi, jos et kuulu yliopistoyhteisöön ja sinulla on kysymyksiä kirjaston aineistojen tai tilojen käytöstä tai omista lainoistasi.

Feeniks-kirjasto

Varatun aineiston noutopisteen aukioloajat ja sijainti

Feeniks-kirjaston varatun aineiston noutopiste palvelee:

ma klo 9–18
ti-pe klo 9–16

Noutopiste sijaitsee Feeniks-kirjaston sisäänkäynnin yhteydessä (Yliopistonmäki).

Yliopiston linjauksen mukaisesti rakennusten ulko-ovet pidetään lukittuina, mutta henkilökunta ja opiskelijat pääsevät noutopisteelle tulostus-/kulkulätkällä. Yliopiston sähköisen kulkulätkän saa Natura-rakennuksen info-pisteeltä henkilöllisyystodistuksella. Naturan pääovella on puhelinnumero, johon soittamalla pääsee asioimaan infossa. Lisätietoa kulkuoikeuksista yliopiston intrassa (utu-tunnuksella) ja osoitteista helpdesk@utu.fikulkuoikeudet@utu.fi. 

Rakennuksen sisään ei ole kulkua.

Kirjaston saavutettavuus ja esteettömyys.

Noudettavat aineistot

Noutopisteeltä voit noutaa Volter-tietokannan kautta varaamiasi aineistoja. Voit varata hyllyissä olevaa, lainattavaa aineistoa kaikista Turun kampusalueen kirjastoista. 

Aineistoja on mahdollista lainata kampusten (Turku - Rauma - Pori) välillä kirjaston kaukopalvelun kautta. Täytä tilauslomake verkossa tai ota yhteyttä sähköpostitse kaukopalvelu@utu.fi. Kampusten väliset lainat ovat maksuttomia.

Kirjaston tiloissa käytettäviä aineistoja, kuten vapaakappaleisiin kuuluvaa kaunokirjallisuutta, graduja ja arvokirjoja voi lukea etukäteisvarauksella Feeniks-kirjastossa, kts. ohjeet.

Varattuja aineistoja ei lähetetä asiakkaille postitse.

Toimintaohjeet

Aineisto on noudettavissa vasta muutamia päiviä saapumisilmoituksen jälkeen. Tarkista, että varaamasi kirjat näkyvät lainoissasi ennen kuin tulet hakemaan niitä.

Ota mukaasi henkilöllisyystodistus, kun tulet noutamaan varauksia. Jos kuulut riskiryhmään, etkä voi itse asioida noutopisteellä, ota yhteyttä kirjastoon kirjasto@utu.fi ja sovi varaustesi luovutuksesta toiselle henkilölle.

Yliopiston linjauksen mukaisesti rakennusten ulko-ovet pidetään lukittuina, mutta henkilökunta ja opiskelijat pääsevät noutopisteelle tulostus-/kulkulätkällä.

Noudata ehdottomasti noutopisteellä annettuja ohjeita, jotta noutotilanne olisi turvallinen sinulle, muille asiakkaille ja kirjaston henkilökunnalle. Huolehdi käsihygieniasta ja pidä käsineet kädessä.

Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, älä tule yliopistolle.

Voin­ko ti­la­ta pai­net­tua ai­neis­toa, jos mi­nul­la ei ole kir­jas­to­kort­tia?

Jos haluat varata hyllyssä olevan kirjan, tarvitset kirjastokortin Turun yliopiston kirjastoon. Poikkeustilan aikana uusia kirjastokortteja tehdään aineiston noutoa varten vain Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. 

Tilaa kortti verkkolomakkeen kautta ja valitse noutopaikaksi Feeniks-kirjasto.

Palautukset

Lainoja voi palauttaa Feeniks-kirjaston, Educariumin ja Calonian kirjaston ulkopuolella sijaitseviin palautuslaatikoihin sekä Teutorin kirjaston palautusluukuun.

Palautuksia voi myös postittaa kirjastoon, kts. postiosoite.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta kirjasto@utu.fi tai chatin kautta.

Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto, Rauma

Noutopisteen aukioloajat ja palautukset

Varatun aineiston noutopiste Raumalla on avoinna ma ja to klo 12–16.

Aineisto on noudettavissa seuraavana noutopisteen aukiolopäivänä. Myös palautusmahdollisuus on käytössä.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta kirjasto@utu.fi tai chatin kautta.