Terveyskeskuspalvelu ja lokikirja

Yleislääketieteen erityiskoulutukseen ja kaikkien erikoisalojen erikoislääkärikoulutukseen sisältyy vähintään yhdeksän kuukauden koulutusjakso terveyskeskuksessa. Terveyskeskusjakson aikana koulutettavan tulee tutustua monipuolisesti terveyskeskuksen useaan toiminta-alueeseen ohjaajan ohjauksessa. Terveyskeskuspalvelun sisältö tulee selvittää terveyskeskuksen koulutusvastaavan / tai ohjaajan antamassa koulutustodistuksessa.

Terveyskeskuspalvelun hyväksyminen edellyttää opinto-oikeutta joko erikoislääkärikoulutukseen tai yleislääketieteen erityiskoulutukseen. Yleislääketieteen erityiskoulutuksen vastuuhenkilö päättää tapauskohtaisesti palvelun hyväksymisestä, jos se on suoritettu ennen opinto-oikeuden myöntämistä.

Esitä kaikissa tämän koulutusvaiheen työpaikoissasi tiedekunnan myöntämä todistus opinto-oikeudestasi.

Ohjeet tästä koulutusvaiheesta löytyvät lokikirjasta.

Jos suoritat pakollisen terveyskeskuspalvelusi erikoistumisen alkuvaiheessa, on järkevää hakea merkintä opintorekisteriin suoritetusta 9 kuukauden terveyskeskusjaksosta heti sen valmistuttua. Toimita anomus terveyskeskuspalveluiden suorittamisesta erikoislääkärikoulutukseen opintosihteerille.
Jos suoritat samalla YEK-vaiheen, kirjataan suoritukset opintorekisteriin vasta YEK-vaiheen valmistuttua.


Kun haet terveyskeskusjakson hyväksymistä opintosuoritukseksi erikoisalaasi varten, tarvitset sitä varten:

  • palvelutodistukset, joissa kohta keskeytykset ja poissaolot tulee aina olla näkyvissä vaikkei keskeytyksiä ja poissaoloja olisikaan

  • ohjaajien tai koulutusvastaavien allekirjoittamat koulutustodistukset kaikilta terveyskeskusjaksoilta.

  • sähköpostivastaukset suorittamistasi terveyskeskuksen oppimisympäristön arvioinneista.

Lue lisää:

Lomakkeet
Lisätietoja jaksosta
Ohjeita jakson lähiohjaajalle
Yleislääketieteen erikoislääkärikoulutus