Terveyskeskuskoulutusjakso ja lokikirja

Yleislääketieteen erityiskoulutukseen ja kaikkien erikoisalojen erikoislääkärikoulutukseen sisältyy vähintään 9 kuukauden koulutusjakso terveyskeskuksessa. Terveyskeskuskoulutusjakson aikana koulutettavan tulee tutustua monipuolisesti terveyskeskuksen useaan toiminta-alueeseen ohjaajan ohjauksessa. Terveyskeskuskoulutusjakson sisältö tulee selvittää terveyskeskuksen koulutusvastaavan tai ohjaajan antamassa koulutustodistuksessa.

Terveyskeskuskoulutusjakson hyväksyminen edellyttää opinto-oikeutta joko erikoislääkärikoulutukseen tai yleislääketieteen erityiskoulutukseen. Yleislääketieteen erityiskoulutuksen vastuuhenkilö päättää tapauskohtaisesti koulutusjakson hyväksymisestä, jos se on suoritettu ennen opinto-oikeuden myöntämistä.

Esitä kaikissa tämän koulutusvaiheen työpaikoissasi tiedekunnan myöntämä todistus opinto-oikeudestasi.

Ohjeet tästä koulutusvaiheesta löytyvät lokikirjasta.

Jos suoritat pakollisen terveyskeskuskoulutusjaksosi erikoistumisen alkuvaiheessa, on järkevää hakea merkintä opintorekisteriin suoritetusta 9 kuukauden terveyskeskuskoulutusjaksosta heti sen valmistuttua. Toimita anomus terveyskeskuskoulutusjakson suorittamisesta erikoislääkärikoulutukseen opintosihteerille.

Jos suoritat YEK-vaiheen, hyväksytetään 9 kuukauden terveyskeskuskoulutusjakso vasta YEK-vaiheen (kahden vuoden koulutus) valmistuttua.

Kun haet terveyskeskuskoulutusjakson hyväksymistä opintosuoritukseksi erikoisalaasi varten, tarvitset sitä varten:

  • työtodistukset, joissa kohta keskeytykset ja poissaolot tulee aina olla näkyvissä vaikkei keskeytyksiä ja poissaoloja olisikaan
  • ohjaajien tai koulutusvastaavien allekirjoittamat koulutustodistukset kaikilta terveyskeskuskoulutusjaksoilta.
  • sähköpostivastaukset suorittamistasi terveyskeskuksen oppimisympäristön arvioinneista.

Lue lisää:

Lomakkeet
Lisätietoja jaksosta
Ohjeita jakson lähiohjaajalle