CCR Julkiselle organisaatiolle

CCR:n toiminta-ajatuksen ytimessä on monitieteisyys, koska pyrimme tunnistamaan ja ratkaisemaan yhteiskunnallisia haasteita. Reaalimaailman ongelmien ratkaiseminen vaatii laaja-alaisuutta ja kokonaisvaltaista otetta. CCR rakentaa tutkimukselle olosuhteet, joissa eri tutkimusalojen asiantuntijat voivat keskittyä omaan erityisalueeseensa. Kokemuksemme on osoittanut, että liiketoimintaosaamisen yhdistäminen muiden tieteenalojen kysymyksiin tuo tutkimuksen hyödyntämisen näkökulman mukaan keskusteluun jo varhaisessa vaiheessa. Tämä on olennainen lähtökohta myös julkisten organisaatioiden kanssa tehtävälle yhteistutkimukselle.

Turun yliopiston eri tieteenalojen yhteistyö on arvokas lähtökohta julkisten organisaatioiden haasteiden ratkaisemiselle. Monitieteisten tutkimushankkeiden käynnistäminen vaatii eri tieteenalojen ja toimijoiden välistä integrointia ja koordinointia. Tutkimushankkeet eivät kuitenkaan ole itseisarvo vaan ne ovat työkaluja, joilla yksittäisten tutkijoiden asiantuntemusta voidaan kohdentaa monipuolisemmin erilaisiin konteksteihin. Kaiken toimintamme lähtökohtana on yhteiskunnallinen relevanssi ja vaikuttavuus. Näin ollen tutkimushankkeisiin sisältyy konkreettisia elementtejä, jotka ovat merkittäviä yhteiskunnan toimijoille. Vaikuttavuuden ohella korkealaatuinen tutkimus on tärkeä toimintaamme ohjaava tekijä.

Julkisten organisaatioiden kanssa tehtävä yhteistutkimus on tiedelähtöistä: osallistuvat tutkijat asettavat tieteelliset tavoitteet hankkeille. CCR:n tehtävänä on tunnistaa toisiaan täydentäviä tutkimusteemoja ja sovittaa niitä yhteen kiinnostaviksi ja toteuttamiskelpoisiksi kokonaisuuksiksi. CCR:n rooli on toimia monitieteisten hankevalmistelujen keskiössä koordinoivana toimijana ja selvittää mitä osaamisia kokonaisuuteen tarvitaan mukaan. 

CCR tarjoaa julkisille organisaatioille mm. seuraavia mahdollisuuksia:

  • Kriittinen, huippututkimukseen perustuvaa tietoa päätöksenteon tueksi
  • Erityisosaamista mm. alueiden välisten yhteistyömallien, terveystaloustieteen, muuttuvan työelämän, osallistavien mallien sekä innovatiivisten kaupunkikehitysmenetelmien teemoissa
  • Pitkäjänteinen yhteistyö esimerkiksi toistuvan aineistonkeruun ja -analyysin muodossa
  • Verkottumiskanava tieteen tekijöihin sekä yrityksiin ja muihin organisaatioihin
  • Kehityksen eturintamassa olevat toimintamallit mm. avoimen datan kysymyksissä
  • Sparraus- ja tutkimuskumppani uusissa tutkimusavauksissa (esim. EU-rakennerahastohankkeet)

 

 

CCR on aktiivinen
Vuosittain käynnissä on noin 20 yhteistyöprojektia