Ly solut 9

Lasten tiedeluennot

Lasten yliopiston tiedeluennoilla tutkijamme kertovat hätkähdyttäviäkin tarinoita tutkimuksesta ja tieteestä. Tavoitteemme on herättää ja ruokkia uteliaisuutta. Taito kysyä ja kyseenalaistaa vie mukanaan, kun sille antaa pikkusormen.

Tiedeluennoilla hämmästytään ja opitaan uutta

Lasten yliopiston tiedeluennot on tarkoitettu 7–10-vuotiaille koululaisille. Luentojen lopuksi on varattu aikaa koululaisten kysymyksille. Luennot on tarkoitettu vain lapsille, joten aikuiset saavat kuulla tarinan vasta jälkikäteen lastenyliopistolaisten kertomana. Luennot ovat maksuttomia ja niille tulee ilmoittautua. 

Lauantai 6.5. klo 12.00 luento "Miten aivoni toimivat?"

Aivot Lasten yliopisto

Aivot ovat ryppyinen ja monimutkainen elin, jonka jokaisella osalla on oma tärkeä tehtävänsä. Esimerkiksi ajatuksemme ja tunteemme syntyvät aivoissa. Apulaisprofessori Linnea Karlsson ja professori Hasse Karlsson tutkivat aivoja työkseen. He kertovat luennolla mihin kaikkeen aivojemme toiminta vaikuttaa ja mikä tekee juuri aivoista ainutlaatuisen elimen.

- Me tutkijatkin opimme koko ajan enemmän siitä, miten aivomme toimivat. Edelleen aivoilla on salaisuuksia, joita emme ole saaneet selville. Siksi tutkiminen on niin mielenkiintoista työtä, Linnea kertoo.

- Tutkimme aivoja muun muassa kuvaamalla niitä isoilla laitteilla. Tällöin näemme, mitä aivoissa tapahtuu, kun esimerkiksi puhumme, syömme tai kiukustumme, Hasse toteaa.

Luennolla kuulet myös miten voit pitää mahdollisimman hyvää huolta aivoistasi. Ja mikä parasta, pääset kysymään aivotutkijalta sinua askarruttavan kysymyksen aivoihin liittyen.

Luento järjestetään Turun yliopiston päärakennuksen Tauno Nurmela -salissa lauantaina 6.5. klo 12.00. Luento kestää 45 minuuttia. Luennolle on tervetulleita 7–10-vuotiaat koululaiset.

>> Ilmoittaudu luennolle

Huom! Jos et halua, että lastasi kuvataan luennolla, kerro siitä henkilökunnalle. Henkilökunta vie lapset paikoille, joita ei näy kuvissa.

Vanhemmille järjestetään luennon ajaksi äiti- ja isiparkkiin ohjelmaa.