Mikael
Fabritius
PostDoctoral Researcher, Food Sciences
MSc (Tech)
Contact
Areas of expertise
mass spectrometry
chromatography
lipids
triacylglycerol
phospholipid
Publications
Mass Spectrometric Methodologies for Analysis of Triacylglycerol and Phospholipid Regioisomers in Natural Fats and Oils (2023)
(Artikkeliväitöskirja (G5))Analysis of triacylglycerol and phospholipid sn-positional isomers by liquid chromatographic and mass spectrometric methodologies (2023)
Mass Spectrometry Reviews
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))
Enzyme-assisted aqueous extraction of fish oil from Baltic herring (Clupea harengus membras) with special reference to emulsion-formation, extraction efficiency, and composition of crude oil (2023)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
A novel UHPLC-ESI-MS/MS method and automatic calculation software for regiospecific analysis of triacylglycerols in natural fats and oils (2022)
Analytica Chimica Acta
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Direct infusion and ultra-high-performance liquid chromatography/electrospray ionization tandem mass spectrometry analysis of phospholipid regioisomers (2021)
Rapid Communications in Mass Spectrometry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Strategy for stereospecific characterization of natural triacylglycerols using multidimensional chromatography and mass spectrometry (2021)
Journal of Chromatography A
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Direct inlet negative ion chemical ionization tandem mass spectrometric analysis of triacylglycerol regioisomers in human milk and infant formulas (2020)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
K-vitamiinin vaikutuksista tarvitaan lisätutkimuksia (2019)
Kehittyvä elintarvike
(Artikkeli ammattilehdessä tai kirjoitus ammatillisessa blogissa (D1))
Determination of vitamin K composition of fermented food (2019)
Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))