Gabriele
Beltrame
Food Sciences
M.Sc.
Contact
Links
Areas of expertise
Chemistry
Spectroscopy
Mushrooms
Polysaccharides
Biopolymers
Research
Sustainable strategies for producing bioacitve polysaccharides from Finnish mushrooms
Publications
Online SPME-GC-MS is a feasible method to monitor lipid oxidation during simulated digestion of oils incorporated in a meal (2025)
Food Research International
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Negative correlation between oil lipolysis and its LC-PUFA content in simulated digestion (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Production and simulated digestion of high-load beads containing Schizochytrium oil encapsulated utilizing prilling technique (2024)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Ultrasonication-assisted enzymatic bioprocessing as a green method for valorizing oat hulls (2023)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Lipid Structure Influences the Digestion and Oxidation Behavior of Docosahexaenoic and Eicosapentaenoic Acids in the Simulated Digestion System (2023)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Sienien bioaktiivisten polysakkaridien eristämiseen uusia teknologioita (2022)
Kehittyvä elintarvike
(Artikkeli ammattilehdessä tai kirjoitus ammatillisessa blogissa (D1))
Study of the sterile conk of Inonotus obliquus using 13C CPMAS NMR and FTIR spectroscopies coupled with multivariate analysis (2022)
Journal of Molecular Structure
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Ukrainan sodan vaikutuksia Suomen elintarviketurvaan (2022)
Kehittyvä elintarvike
(E1 Yleistajuinen artikkeli lehdessä)
Supercritical CO2 Extraction of Triterpenoids from Chaga Sterile Conk of Inonotus obliquus (2022)
Molecules
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )