Juha-Pekka
Salminen
Professor, Pharmaseutical Chemistry
PhD, Professor of Natural Compound Chemistry
Natural Chemistry Research Group, Group Leader
Links
Publications
Species swarms and their caterpillar colonisers : phylogeny and polyphenols determine host plant specificity in New Guinean Lepidoptera (2024)
Frontiers in Ecology and Evolution
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Gut microbiota-mediated polyphenol metabolism is restrained by parasitic whipworm infection and associated with altered immune function in mice (2024)
Gut Microbes
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effects of individual traits vs trait syndromes on assemblages of various herbivore guilds associated with central European Salix (2024)
Oecologia
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Comparative Metabolomics of Ligulate and Tubular Flowers of Two Cultivars of Calendula officinalis L. (2024)
Metabolites
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
High intraspecific variability and previous experience affect polyphenol metabolism in polyphagous Lymantria mathura caterpillars (2024)
Ecology and Evolution
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
The feeding of heather (Calluna vulgaris) to Teladorsagia circumcincta infected lambs reduces parasitism but can detrimentally impact performance (2024)
Veterinary Journal
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Plant metabolic responses to soil herbicide residues differ under herbivory in two woodland strawberry genotypes (2024)
Science of the Total Environment
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Investigating the efficacy of purified tannin extracts from underutilized temperate forages in reducing enteric methane emissions in vitro (2024)
Scientific Reports
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Quantitative and qualitative composition of proanthocyanidins and other polyphenols in commercial red wines and their contribution to sensorially evaluated tannicity (2024)
Food Research International
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Red Wine Inspired Chemistry: Hemisynthesis of Procyanidin Analogs and Determination of Their Protein Precipitation Capacity, Octanol-Water Partition, and Stability in Phosphate-Buffered Saline (2023)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))