Ville
Koistinen
Postdoctoral Researcher, Food Sciences
Docent, Department of Life Technologies
DSc (Pharm)
Contact
Links
Areas of expertise
metabolomics
LC-MS
data visualization
pharmaceutical chemistry
Publications
Analysis of Methylated Quaternary Ammonium Compounds Using Hydrophilic Interaction Liquid Chromatography Combined With Mass Spectrometry (2025)
Mass Spectrometry Reviews
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Metabolite variations in faba bean ingredients: Unraveling the links between off-flavors and chemical compounds (2025)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Metabolites associated with abnormal glucose metabolism responding to primary care lifestyle intervention (2025)
Scientific Reports
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Anthocyanins as protectors of gut microbiota: mitigating the adverse effects of microplastic-induced disruption (2025)
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)Effect of the Roast Level on Lipophilic and Hydrophilic Compounds in Pot and Filter Coffee Beverages (2025)
ACS Food Science & Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Existing food processing classifications overlook the phytochemical composition of processed plant-based protein-rich foods (2025)
Nature Food
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effect of inulin supplementation on fecal and blood metabolome in alcohol use disorder patients: A randomised, controlled dietary intervention (2025)
Clinical Nutrition ESPEN
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Harmonizing human plasma metabolite annotation with Plasma Benchmark (2025)
Nature Metabolism
(B1 Vertaisarvioitu muu artikkeli (esim. pääkirjoitus, letter, comment) tieteellisessä lehdessä)
Blueprint of the distinct metabolite profiles of healthy pig heart chambers (2025)
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )Metabolic changes in response to varying whole-grain wheat and rye intake (2024)
npj Science of Food
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )