Kang
Chen
Food Sciences
M.Sc
Contact
Links
Areas of expertise
functional food ingredients and chronic disease
Biography
2014-2017 Jiangnan University and Universit of Turku, Double Master's degree in Food Science
2017- University of Turku, Doctoral candidate
Research
functional food ingredients and chronic disease
Publications
Existing food processing classifications overlook the phytochemical composition of processed plant-based protein-rich foods (2025)
Nature Food
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Metabolomics profiling of apples of different cultivars and growth locations (2025)
Food Innovation and Advances
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Maillard Reaction Products of Hydrolyzed Copyinds comatus Protein with Various Sugar-Amino Acid Combinations: Focusing on their Meaty Aroma Notes and Salt Reduction Abilities (2024)
Food Bioscience
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Metabolomic Investigation of Brain and Liver in Rats Fed Docosahexaenoic Acid in Regio- and Enantiopure Triacylglycerols (2024)
Molecular Nutrition and Food Research
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Effect of feed supplementation with docosahexaenoic acid in regio- and enantiopure triacylglycerols on gut metabolome and microbiota in rats (2024)
Food Bioscience
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Anthocyanins as Promising Molecules Affecting Energy Homeostasis, Inflammation, and Gut Microbiota in Type 2 Diabetes with Special Reference to Impact of Acylation (2023)
Journal of Agricultural and Food Chemistry
(A2 Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä lehdessä)
Dietary docosahexaenoic acid plays an opposed role in ferroptotic and non-ferroptotic acute kidney injury (2023)
Journal of Nutritional Biochemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Mixotrophic culture of Chaetoceros sp and the synergistic carbon and energy metabolism (2023)
Bioresource Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Comparison of different ultrafiltration-recovered soy protein hydrolysate fractions and their effects on the stability of mulberry anthocyanin extract (2023)
Food Bioscience
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Dietary Supplementation with Sea Buckthorn Berry Puree Alters Plasma Metabolomic Profile and Gut Microbiota Composition in Hypercholesterolemia Population (2022)
Foods
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))