Turun yliopiston logo, kuvat ja esittelymateriaalit

Brändin mukaisista materiaaleista vastaa viestintä.

Turun yliopiston logo

Logon on oltava kaikissa Turun yliopiston ja sen yksiköiden materiaaleissa. Logon on oltava myös sellaisten hankkeiden ja projektien materiaaleissa, joissa Turun yliopisto on mukana.

Logon käyttö on sallittu ainoastaan alkuperäistiedostosta: sitä ei saa harventaa, laihentaa, lihavoida tai käsitellä millään tavoin. Logon minimileveys on 30 mm tai 100 pikseliä. Logon suoja-alue on logossa olevan o-kirjaimen kokoinen jokaiselta sivulta.

Huomioithan, että Turun yliopiston logot ja siipisoihtu ovat tavaramerkillä suojattu eli niiden kopiointi, muokkaus tai käyttö väärässä yhteydessä ilman lupaa on kielletty.

Alla olevat ladattavat logot on jaoteltu käyttötarkoituksen mukaan verkossa ja Office-ohjelmissa toimiviin sekä painotuotteisiin sopiviin logoihin.

Ennen logomme käyttöä tutustu oheiseen Logon käyttö -ohjeeseen.

Mikäli suunnittelet Turun yliopiston yksikölle graafisia materiaaleja, tilaa käyttöösi laajempi Graafinen ohjeisto, missä on tarkemmin ohjeistettu yliopiston logon käyttöä, värejä, typografiaa ja visuaalista ilmettä: ilme@utu.fi

Logon käyttöohje

Siipisoihtu - yliopiston symboli vuodesta 1920

Turun yliopiston siipisoihtu on taiteilija Eric O. W. Ehrströmin suunnittelema. Siipisoihtu on ollut näkyvästi esillä kautta

Turun yliopiston historian. Se on keskeisin ja tunnistettavin osa yliopiston graafista ilmettä.

Siipisoihtu on lähtökohtaisesti aina osa Turun yliopiston logoa eikä pelkällä siipisoihdulla saa korvata yliopiston logoa. Siipisoihtua ei saa muokata eikä siihen saa lisätä ylimääräisiä, uusia elementtejä. Yliopiston siipisoihtuun ei saa suoraan yhdistää oman yksikön tms. nimeä.

Turun yliopiston logo

Turun yliopiston logo eli yritystunnus muodostuu siipisoihdusta (merkistä) ja Turun yliopisto -tekstistä (nimilogosta). Logosta on kaksi kieliversiota: suomenkielinen ja englanninkielinen. Logo valitaan kohderyhmän ja materiaalissa käytettävän kielen mukaan.

UTU logot esimerkki

Turun yliopiston logon on oltava kaikissa Turun yliopiston ja sen yksiköiden materiaaleissa. Logon on oltava myös sellaisten hankkeiden ja projektien materiaaleissa, joissa Turun yliopisto on mukana. Logon käyttö on sallittu ainoastaan alkuperäistiedostosta: sitä ei saa harventaa, laihentaa, lihavoida tai käsitellä millään tavoin.

Logon minimileveys on 30 mm tai 100 pikseliä.

Huomioithan, että Turun yliopiston logot ja siipisoihtu ovat tavaramerkillä suojattu eli niiden kopiointi, muokkaus tai käyttö väärässä yhteydessä ilman lupaa on kielletty.

Laajemman graafisen ohjeiston yliopistolaisten käyttöön voit ladata intrasta: intranet.utu.fi/ilme tai pyytää viestinnästä ilme@utu.fi.

Logon väri

Turun yliopiston logoa käytetään mustana tai valkoisena.

UTU logon väri

Mustaa logoa käytetään valkoisella tai vaalealla pohjalla. Valkoinen logoa käytetään tummalla tai värillisellä pohjalla.

Logo voidaan asemoida myös kuvan päälle, jolloin logon alla olevan kuvan tulee olla mahdollisimman rauhallinen ja logon tulee erottua selkeästi.

Huomioithan erityisesti verkkokäytössä saavutettavuuden näkökulman eli logon ja tekstin on erotuttuva selkeästi taustastaan.

Logon suoja-alue

Turun yliopiston logolle on määritelty suoja-alue.

UTU logon suoja-alue

Suoja-alueen tarkoituksena on turvata tunnuksen riittävä näkyminen ja erottuminen muusta informaatiosta. Suoja-alueen sisään ei saa sijoittaa grafiikkaa, tekstiä tai muita elementtejä.

Suoja-alueen mitta on o-kirjaimen korkeuden verran. Kaikissa logoissa käytetään samaa suoja-alueen mittaa. Kun materiaaleissa on useamman yhteistyötahon logoja vierekkäin, huomioithan myös niiden osalta ilmoitetut suoja-alueet.

Lataa logon käyttöohje pdf-muodossa.

Logo verkkokäyttöön ja Office-ohjelmiin

Rgb-muotoinen logo sopii käytettäväksi verkossa ja Office-ohjelmissa. Muita tiedostomuotoja voit pyytää tarvittaessa osoitteesta ilme@utu.fi

Musta logo

Suomenkielinen

Englanninkielinen

Valkoinen logo

(ladattu tiedosto saattaa näkyä selaimesta riippuen valkoisena laatikkona)

Suomenkielinen

Englanninkielinen

Logo painotuotteisiin

Painokelpoinen CMYK-muotoinen logo

Valkoinen CMYK-muotoinen logo

Kuvat yhteistyökumppaneille

Yliopiston viestintä vastaa akateemisten juhlien kuvaamisesta, lehdistökuvista sekä yliopiston markkinointikuvista. Mediapankista löytyvät rakennusten ja rehtoriston kuvat medialle ja yhteistyökumppaneille. Mediapankki toimii myös yliopiston kuva-arkistona.

Lehdistökuvatarpeet viestinta@utu.fi

Kuvat markkinointikäyttöön ilme@utu.fi