Turun yliopiston logo, kuvat ja esittelymateriaalit

Brändin mukaisista materiaaleista vastaa viestintä.

Turun yliopiston logo

Logon on oltava kaikissa Turun yliopiston ja sen yksiköiden materiaaleissa. Logon on oltava myös sellaisten hankkeiden ja projektien materiaaleissa, joissa Turun yliopisto on mukana.

Logon käyttö on sallittu ainoastaan alkuperäistiedostosta: sitä ei saa harventaa, laihentaa, lihavoida tai käsitellä millään tavoin. Logon minimileveys on 30 mm tai 100 pikseliä. Logon suoja-alue on logossa olevan o-kirjaimen kokoinen jokaiselta sivulta.

Huomioithan, että Turun yliopiston logot ja siipisoihtu ovat tavaramerkillä suojattu eli niiden kopiointi, muokkaus tai käyttö väärässä yhteydessä ilman lupaa on kielletty.

Alla olevat ladattavat logot on jaoteltu käyttötarkoituksen mukaan verkossa ja Office-ohjelmissa toimiviin sekä painotuotteisiin sopiviin logoihin.

Ennen logomme käyttöä tutustu oheiseen Logon käyttö -ohjeeseen.

Mikäli suunnittelet Turun yliopiston yksikölle graafisia materiaaleja, tilaa käyttöösi laajempi Graafinen ohjeisto, missä on tarkemmin ohjeistettu yliopiston logon käyttöä, värejä, typografiaa ja visuaalista ilmettä: ilme@utu.fi

  Logon käyttöohje

  Siipisoihtu - yliopiston symboli vuodesta 1920

  Turun yliopiston siipisoihtu on taiteilija Eric O. W. Ehrströmin suunnittelema. Siipisoihtu on ollut näkyvästi esillä kautta

  Turun yliopiston historian. Se on keskeisin ja tunnistettavin osa yliopiston graafista ilmettä.

  Siipisoihtu on lähtökohtaisesti aina osa Turun yliopiston logoa eikä pelkällä siipisoihdulla saa korvata yliopiston logoa. Siipisoihtua ei saa muokata eikä siihen saa lisätä ylimääräisiä, uusia elementtejä. Yliopiston siipisoihtuun ei saa suoraan yhdistää oman yksikön tms. nimeä.

  Turun yliopiston logo

  Turun yliopiston logo eli yritystunnus muodostuu siipisoihdusta (merkistä) ja Turun yliopisto -tekstistä (nimilogosta). Logosta on kaksi kieliversiota: suomenkielinen ja englanninkielinen. Logo valitaan kohderyhmän ja materiaalissa käytettävän kielen mukaan.

  UTU logot esimerkki

  Turun yliopiston logon on oltava kaikissa Turun yliopiston ja sen yksiköiden materiaaleissa. Logon on oltava myös sellaisten hankkeiden ja projektien materiaaleissa, joissa Turun yliopisto on mukana. Logon käyttö on sallittu ainoastaan alkuperäistiedostosta: sitä ei saa harventaa, laihentaa, lihavoida tai käsitellä millään tavoin.

  Logon minimileveys on 30 mm tai 100 pikseliä.

  Huomioithan, että Turun yliopiston logot ja siipisoihtu ovat tavaramerkillä suojattu eli niiden kopiointi, muokkaus tai käyttö väärässä yhteydessä ilman lupaa on kielletty.

  Laajemman graafisen ohjeiston yliopistolaisten käyttöön voit ladata intrasta: intranet.utu.fi/ilme tai pyytää viestinnästä ilme@utu.fi.

  Logon väri

  Turun yliopiston logoa käytetään mustana tai valkoisena.

  UTU logon väri

  Mustaa logoa käytetään valkoisella tai vaalealla pohjalla. Valkoinen logoa käytetään tummalla tai värillisellä pohjalla.

  Logo voidaan asemoida myös kuvan päälle, jolloin logon alla olevan kuvan tulee olla mahdollisimman rauhallinen ja logon tulee erottua selkeästi.

  Huomioithan erityisesti verkkokäytössä saavutettavuuden näkökulman eli logon ja tekstin on erotuttuva selkeästi taustastaan.

  Logon suoja-alue

  Turun yliopiston logolle on määritelty suoja-alue.

  UTU logon suoja-alue

  Suoja-alueen tarkoituksena on turvata tunnuksen riittävä näkyminen ja erottuminen muusta informaatiosta. Suoja-alueen sisään ei saa sijoittaa grafiikkaa, tekstiä tai muita elementtejä.

  Suoja-alueen mitta on o-kirjaimen korkeuden verran. Kaikissa logoissa käytetään samaa suoja-alueen mittaa. Kun materiaaleissa on useamman yhteistyötahon logoja vierekkäin, huomioithan myös niiden osalta ilmoitetut suoja-alueet.

  Lataa logon käyttöohje pdf-muodossa.

  Logo verkkokäyttöön ja Office-ohjelmiin

  Rgb-muotoinen logo sopii käytettäväksi verkossa ja Office-ohjelmissa. Muita tiedostomuotoja voit pyytää tarvittaessa osoitteesta ilme@utu.fi

  Musta logo

  Suomenkielinen

  Englanninkielinen

  Valkoinen logo

  (ladattu tiedosto saattaa näkyä selaimesta riippuen valkoisena laatikkona)

  Suomenkielinen

  Englanninkielinen

  Logo painotuotteisiin

  Painokelpoinen CMYK-muotoinen logo

  Valkoinen CMYK-muotoinen logo

  Kuvat yhteistyökumppaneille

  Yliopiston viestintä vastaa akateemisten juhlien kuvaamisesta, lehdistökuvista sekä yliopiston markkinointikuvista. Mediapankista löytyvät rakennusten ja rehtoriston kuvat medialle ja yhteistyökumppaneille. Mediapankki toimii myös yliopiston kuva-arkistona.

  Lehdistökuvatarpeet viestinta@utu.fi

  Kuvat markkinointikäyttöön ilme@utu.fi

  Turun yliopiston yleisesite