Greetings from Finland

Turun yliopiston uudelle opiskelijalle

Perustutkinto-opiskelijat

Korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019 Opintopolussa. Saat tiedon tuloksesta myös sähköpostitse. Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut yliopistoon, saat kesä kuluessa infopaketin (postitse kotiin tai sähköpostilla) omasta tiedekunnastasi.

Yliopisto-opinnot alkavat johdantokurssilla elokuussa. Kesän aikana voit jo halutessasi tutustua opintoihin opinto-opasta selaamalla.

Jotta opintosi käynnistyvät sujuvasti, tutustuthan tämän sivuston ohjeistuksiin alla olevista linkeistä. Lisätietoa opiskelusta saat oman tiedekuntasi opintoneuvonnasta.

Jatkotutkinto-opiskelijat

Saat tiedon opiskelupaikan myöntämisestä tiedekunnastasi. Ilmoittautumisesi yliopistoon kirjataan automaattisesti tiedekunnan päätöksen mukaan.

Jotta opintosi käynnistyvät sujuvasti, tutustuthan tämän sivuston ohjeistuksiin alla olevista linkeistä. Lisätietoa saat oman tohtoriohjelmasi yhteyshenkilöiltä ja tiedekunnastasi.

ILMOITTAUTUMINEN YLIOPISTOON

Sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi ilmoittautumisaikana. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, koska vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida käyttäjätunnuksesi ja tilata opiskelijakortin.

LINKKI ILMOITTAUTUMISOHJEISIIN

TIEDEKUNTIEN OHJEET UUSILLE OPISKELIJOILLE

Opintosi käynnistyvät orientaatiolla / johdantokurssilla yliopisto-opintoihin. Saat myös tuutorin, joka on oman alasi aiemman vuosikurssin opiskelija. Tuutorit tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin.

Katso tarkat tiedot opintojen aloituksesta tiedekuntasi verkkosivuilta:

OPISKELIJAKORTTI

Opiskelijakortin voi tilata sen jälkeen kun on maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Yliopistoon ilmoittauduttaessa maksettava maksu on ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Yliopisto ei hoida opiskelijakorttiasioita, vaan se on osa ylioppilaskuntien toimintaa. Lisätietoa opiskelijakortista ja ohjeet kortin hankkimiseksi löydät ylioppilaskunna verkkosivuilta.

Linkki ylioppilaskunnan verkkosivuille (opiskelijakortti)

OPINTO-OPAS JA OPETUSOHJELMAT

Opinto-oppaan avulla pääset suunnittelemaan opintojasi. Opinto-oppaista näet tutkintojen tavoitteet, rakenteet ja sisällöt. Opinto-oppaassa ilmoitetaan myös opetuksen ajankohdat ja paikat. Ylle linkitetyistä tiedekuntasi ohjeista näet tarkemmin, miten ja milloin juuri sinun opintosi käynnistyvät.

Linkki opinto-oppaaseen

OPINTOJEN ESTEETTÖMYYS

Turun yliopisto kehittää opiskelun ja opetuksen saavutettavuuteen liittyviä palvelujaan ja yliopiston esteettömyyttä pitkäjänteisesti. Osallistumme aktiivisesti myös saavutettavuuden kansalliseen kehittämiseen osana Esteetön korkeakoulu -verkostoa.

Toiminnasta vastaa estettömyysssuunnittelija, jonka tavoitat puhelimitse numerosta 050 597 1066 tai sähköpostitse osoitteesta esteet (at) utu.fi

Vammaisopiskelijoiden ja erilaisten oppijoiden tukena toimii esteettömyyssuunnittelija monin eri tavoin. Jos tarvitset opintojesi sujumista varten esim. erityisjärjestelyjä, voit ottaa yhteyttä estettömyyssuunnittelijaan, jolta saat tarvittaessa muutenkin ohjausta ja neuvontaa.

Aiheesta muualla:

KÄYTTÄJÄTUNNUS IT-PALVELUIHIN

Opinnoissasi tarvitset tunnukset yliopiston järjestelmiin ja sähköpostiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat haettua verkkopankkitunnuksilla. Ilmoittauduttuasi yliopistoon saat sähköpostitse tarkemmat ohjeet tunnuksen aktivoinnista.

Linkki IT-palvelujen ohjeisiin

OPINTOREKISTERI NETTIOPSU

Nettiopsu on Turun yliopiston opintorekisteri opiskelijoille ja henkilökunnalle. Nettiopsuun kirjautumista varten tarvitse voimassaolevan IT-palvelujen käyttäjätunnuksen. Nettiopsussa voit ilmoittautua yliopistoon, kursseille ja tentteihin. Sieltä löydät myös jatkossa omat opintosuorituksesi. Huomaa, että oppiaineilla voi olla Nettiopsun rinnalla käytössä muitakin järjestelmiä kurssille tai tenttiin ilmoittautumista varten.

Linkki Nettiopsuun

YLIOPISTON INTRANET

Intranetiin pääset kirjautumaan kun sinulla on yliopiston käyttäjätunnukset. Intrasta löydät yksityiskohtaisimman ohjeistuksen liittyen opiskeluun, yliopiston ajankohtaisuutiset ja tapahtumakalenterin.

Linkki Intranettiin

Intranetistä löydät myös opiskelijan oman ohjesivuston. Sivulle on koottu Turun yliopistoa ja opiskelua koskevan yleistiedon lisäksi opiskelijan hyvinvointia ja opiskelua edistävät palvelut.

Linkki opiskelijan ohjesivustolle

OPINTONEUVONTA

Tältä verkkosivulta löydät yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvontaan ja opiskelijapalveluihin.

Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin!

Yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvojille:

 • humanistinen tiedekunta: hum-info[at]utu.fi
 • kasvatustieteiden tiedekunta: eduopo[at]utu.fi ja Raumalla oporauma[at]utu.fi
 • lääketieteellinen tiedekunta: opo-laak[at]utu.fi (lääketiede), opo-hammas[at]utu.fi (hammaslääketiede), opo-hoitotiede[at]utu.fi (hoitotiede), opo-biolaak[at]utu.fi (biolääketiede)
 • luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta: opo-ml[at]utu.fi
 • oikeustieteellinen tiedekunta: oik-opi[at]utu.fi
 • turun kauppakorkeakoulu: tseopo[at]utu.fi ja Porissa poriopintotoimisto[at]utu.fi
 • yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: opo-yht[at]utu.fi

Yhteystiedot tohtorikoulutuksen opintoneuvontaan: 

 • humanistinen tiedekunta: humpostgraduate[at]utu.fi
 • kasvatustieteiden tiedekunta: edupostgraduate[at]utu.fi
 • lääketieteellinen tiedekunta: med-doctoral[at]utu.fi
 • luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta: sci-docstudies[at]utu.fi
 • oikeustieteellinen tiedekunta: oik-tutkimus[at]utu.fi
 • turun kauppakorkeakoulu: tsedoctoralprogramme[at]utu.fi
 • yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: socpostgraduate[at]utu.fi


Lisäksi opintoneuvontaa tarjoavat:

 • Opintopäälliköt. Opintopäällikkö tuntee parhaiten koko tiedekunnan opintoasiat. Häneltä saa tietoa mm. erilaisista opiskelijavalintoihin ja opintosuunnitelmiin liittyvistä asioista.
 • Kansainvälisten asioiden suunnittelijat. Kansainvälisten palveluiden henkilökunta neuvoo tiedekuntien opiskelijoita ja henkilökuntaa kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvissä asioissa. Ulkomailla suoritettavan harjoittelun osalta neuvontaa annetaan Rekrystä eli Turun yliopiston työelämäpalveluista.
 • Opettajat. Opettajilla on vastaanottoajat, jotta opiskelijat voisivat kysyä heitä askarruttavista asioista. Voit keskustella opettajan kanssa hänen pitämistään luennoista tai opintokokonaisuuteen liittyvästä kirjallisuudesta.
 • Neuvontavastaavat ja -assistentit, HOPS-vastaavat. Useassa oppiaineessa toimii erityinen neuvontavastaava, jonka puoleen voit kääntyä oppiainetta koskevissa asioissa. HOPS-vastaavien avustuksella uudet opiskelijat aloittavat omien opintojensa suunnittelun.
 • Opettajatuutorit. Oppiaineissa on opettajatuutoreita (joissakin oppiaineissa käytetään nimitystä omaopettaja), joiden vastaanotoilla voit käydä keskustelemassa mistä tahansa opiskeluun ja opintojen suunnitteluun liittyvistä yksilöllisistä ja yleisistä kysymyksistä.
 • Opiskelijatuutorit. Lukuvuoden alussa uusia opiskelijoita opastaa opiskelijatuutori, joka auttaa uutta opiskelijaa tutustumaan alaansa, opiskeluympäristöönsä ja muihin alansa opiskelijoihin. Tuutori opastaa uusia opiskelijoita myös opintojen suunnittelussa ja opiskelun kannalta tärkeän tiedon hankkimisessa. Tuutorointi tapahtuu 5-20 hengen ryhmissä. Tuutorointi on osa yliopiston virallista ohjausjärjestelmää.
 • Tohtoriohjelmien koordinaattorit. Jatko-opiskelijoita neuvovat tohtoriohjelmien koordinaattorit, jotka työskentelevät Tutkijaura-yksikössä. Myös samassa yksikössä työskentelevät koulutuspäälliköt neuvovat tohtorikoulutuksessa esim. valintaan ja valmistumiseen liittyvissä asioissa.
KIRJASTO

Opiskelu lähtee hyvin alkuun, kun hyödynnät kirjaston palveluja. Kannattaakin heti aluksi hankkia Turun yliopiston kirjastokortti.

Linkki kirjaston www-sivuille

 

OPISKELUKAUPUNGIT JA KAMPUSKARTAT

Täältä löydät apua kampuksellasi suunnistamiseen.

Opiskelijakaupunki Turku

Rauman kampus

Porin kampus

 

My Mobile Tutor

My mobile tutor on Turun yliopiston tarjoama sovellus opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen. Rekisteröidy sovellukseen maksutta UTU-tunnuksillasi.

Sovelluksesta löydät keskeiset arkea helpottavat tiedot Turun kaupungista, tiiviin infopaketin yliopistosta, innostavat tapahtumat ja kartat kiinnostaviin kohteisiin.

 Linkki Turun yliopiston My Mobile Tutor -sovellukseen

 

Haalarit