Opiskelijoita viettämässä aikaa pääaukiolla.

Tervetuloa uusi opiskelijamme!

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Turun yliopistoon!

Turku on opiskelijakaupunki, jossa viihdyt varmasti. Neljäsosa kaikista asukkaista on opiskelijoita, ja siksi opiskelijoita näkyy kaikkialla ja tapahtumatarjontaa on paljon. Kampusalue on kaupungin keskustan tuntumassa, kävelymatkan päässä ydinkeskustasta ja Kauppatorista. Kampuksemme Porissa ja Raumalla ovat myös viihtyisät ja opiskelijaystävälliset.

Tältä sivulta löydät tärkeitä vinkkejä ja linkkejä opintojesi alkuun.


 

Ennen opintojen alkua

Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen yliopistoon

Perustutkinto-opiskelijat

 • Korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan vuosittain viimeistään heinäkuun alussa Opintopolussa. Saat tiedon tuloksesta myös sähköpostitse.
 • Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut yliopistoon, saat kesän kuluessa infopaketin (postitse kotiin tai sähköpostilla) omasta tiedekunnastasi.
 • Lisäksi sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi ilmoittautumisaikana. Myös ilmoittautuminen tehdään Oma Opintopolussa. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, koska vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida käyttäjätunnuksesi ja tilata opiskelijakortin.

Jatkotutkinto-opiskelijat

 • Saat tiedon opiskelupaikan myöntämisestä tiedekunnastasi.
 • Lisäksi sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi ilmoittautumisaikana Oili-ilmoittautumispalvelussa. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, koska vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida käyttäjätunnuksesi.

Linkki ilmoittautumisohjeisiin

Opiskelijakortti

Opiskelijakortin voit tilata sen jälkeen kun olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta aikaisintaan elokuussa. Yliopistoon ilmoittauduttaessa maksettava maksu on ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Yliopisto ei hoida opiskelijakorttiasioita, vaan se on osa ylioppilaskuntien toimintaa. Lisätietoa opiskelijakortista ja ohjeet kortin hankkimiseksi löydät ylioppilaskunnan verkkosivuilta.

Sähköisiä opiskelijakortteja on kaksi, Tuudo ja Frank. Voit ladata puhelimeesi toisen tai molemmat. Tuudossa on sähköisen opiskelijakortin lisäksi opiskelijan arkea helpottavia palveluita ja tietoja. Tuudo näyttää mm. käyttäjän opintotietoja Pepistä, kampusalueiden kartat, tietoja tärkeimmistä opiskelijan palveluista sekä opiskelijaravintoloide​n lounaslistat. Mikäli haluat muovisen opiskelijakortin, sen saat tilattua Frankin kautta. 

Linkki ylioppilaskunnan verkkosivuille (opiskelijakortti)

Käyttäjätunnus IT-palveluihin

Opinnoissasi tarvitset tunnukset yliopiston järjestelmiin ja sähköpostiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat haettua verkkopankkitunnuksilla. Ilmoittauduttuasi yliopistoon saat sähköpostitse tarkemmat ohjeet tunnuksen aktivoinnista.

Linkki IT-palvelujen ohjeisiin

Opintojen aloitus

Johdantopäivät

Opintosi käynnistyvät orientaatiolla / johdantopäivillä yliopisto-opintoihin.

Katso tarkat tiedot opintojen aloituksesta tiedekuntasi verkkosivuilta - linkit tiedekunnittain löytyvät alempaa tältä sivulta.

Opintoneuvonta

Tästä löydät yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvontaan ja opiskelijapalveluihin.

Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin! Huomaathan, että heinäkuussa sähköposteja luetaan lomien takia harvemmin. Yleisissä kysymyksissä voit olla yhteydessä yliopiston hakijapalveluihin: hakijapalvelut[at]utu.fi.

Yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvojille:

Yhteystiedot tohtorikoulutuksen opintoneuvontaan: 

Tuutorit

Uutena opiskelijana saat tuutorin, joka on oman alasi aiemman vuosikurssin opiskelija. Tuutorit tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin. Tiedekuntasi jakaa tuutorit, ja saat tiedon tuutoristasi kesän aikana.

Sähköiset työkalut

Opinto-opas ja opetusohjelmat

Opinto-oppaan avulla pääset suunnittelemaan opintojasi. Opinto-oppaista näet tutkintojen tavoitteet, rakenteet ja sisällöt. Opinto-oppaassa ilmoitetaan myös opetuksen ajankohdat ja paikat. Tiedekuntasi ohjeista näet tarkemmin, miten ja milloin juuri sinun opintosi käynnistyvät.

Linkki opinto-oppaaseen

Opintorekisteri Peppi

Peppi on Turun yliopiston opintorekisteri opiskelijoille ja henkilökunnalle. Peppiin kirjautumista varten tarvitset voimassaolevan IT-palvelujen käyttäjätunnuksen.

Sähköiset tentit

Sähköisen tenttipalvelun EXAM -järjestelmän avulla opiskelijat voivat suorittaa esimerkiksi kirjallisuuskuulusteluja, luento- ja rästitenttejä sekä kypsyysnäytteitä tietokoneella sähköisen tentin tilassa. Sähköinen tenttipalvelu mahdollistaa tenttimisen iltaisin, viikonloppuisin ja kesäaikaan.

Kulku yliopistojen Exam-tenttitiloihin on Turun yliopiston kulkutunnisteiden (tulostus- / kulkulätkä) avulla.

Jos sinulla ei ole henkilökohtaista tulostus- / kulkulätkää, voit noutaa sellaisen IT-palvelupisteiltä tai infopisteiltä (alla olevan listauksen paikat) ainakin ma-pe 8.00-16.00, kun rakennuksiin pääsee sisälle. Lätkän saaminen edellyttää, että sinulla on aktiivinen ja viimeistään edellisenä päivänä aktivoitu UTU-tunnus (viive palveluiden välillä). Noudon jälkeen aktivoi lätkään kulkuoikeus läheisellä monitoimilaitteella, aktivoinnin ohje (intranetissä, vaatii kirjautumisen). Kulkuoikeus tulee tulostuslätkään voimaan kolmen päivän kuluessa aktivoinnista (Porissa eri käytäntö).

Olethan tarvittaessa yhteydessä IT-tukeen tai kulkuoikeuksista vastaaviin (kulkuoikeudet@utu.fi).

Katso tarkemmat tiedot sähköisen tentin tiloista ja kulkuohjeet opiskelijan Exam-ohjeesta.

Tarkempia ohjeita sähköisestä tenttimisestä löydät myös opiskelija Exam-ohjeesta ja intranetissä (vaatii kirjautumisen) sähköinen tenttiminen opiskelijalle

LINKKI EXAMIIN

Lisätietoja: exam@utu.fi

IT-palvelupisteet (helpdesk@utu.fi, p. 029 450 6000):

 • Educarium, Assistentinkatu 5, 4. kerros
 • Natura, yliopistonmäki, 2. kerros
 • Turun kauppakorkeakoulu, Rehtoripellonkatu 3, 1. kerros
 • Medisiina, Kiinamyllynkatu 10, 2. kerros B rappu
 • Rauma, Seminaarinkatu 1, 1. kerros, kirjaston tilat
 • Pori, Pohjoisranta 11 A, 1. kerros, 

Infopisteet (tilapalvelut):

 • Educarium, Assistentinkatu 5, 1. kerros
 • Natura, yliopistonmäki, 1. kerros,
 • Turun kauppakorkeakoulu, 1. kerros
 • Rauma, Seminaarinkatu 1, tilapalveluiden huone H124
 • Pori, Pohjoisranta 11 A, yliopistokeskus, 1. kerros
Yliopiston intranet

Intranetiin pääset kirjautumaan, kun sinulla on yliopiston käyttäjätunnukset. Intrasta löydät yksityiskohtaisemman ohjeistuksen liittyen opiskeluun, yliopiston ajankohtaisuutiset ja tapahtumakalenterin.

Linkki Intranettiin

Moodle

Moodle on yksi yliopiston pääasiallisista oppimisympäristöistä, jossa on laajasti kursseja eri tiedekunnista ja opiskelun eri vaiheista. Moodlessa on usein kurssiin liittyvää materiaalia ja siellä voi olla myös esimerkiksi linkki luentotallenteisiin, keskustelualueita, tenttejä ja tehtäviä. Opinto-oppaasta tai kurssin opettajalta voi saada lisätietoa, onko kurssilla Moodle käytössä, mikä on Moodle-alueen nimi ja onko kurssialueelle ilmoittautumisessa kurssiavain käytössä. Moodleen kirjautumista varten tarvitset voimassaolevan yliopiston käyttäjätunnukset. Mikäli sinulla ei ole yliopiston käyttäjätunnusta, etkä ole siihen oikeutettu ja opiskelet yliopistossa esimerkiksi avoimen kautta, sinulle on mahdollista luoda erillistunnus. Jos tarvitset tällaista, ole yhteydessä opintojesi järjestäjään.

Utu-tunnuksilla ja erillistunnuksilla (kurssin opettaja voi tarvittaessa tilata) voit kirjautua Moodleen etusivulla laatikosta tai oikean yläkulman "Kirjaudu" kohdasta: "Kirjaudu Turun yliopiston tunnuksella", "Kirjaudu muun korkeakoulun tunnuksella" (Haka-kirjautuminen) tai "Kirjaudu erillis- tai norssitunnuksella".

Voit harjoitella Moodlen käyttöä ja saada lisätietoa oppimisjärjestelmistä täällä Moodlen esittelykurssilla Moodle opiskelijoille ja sama englanniksi Moodle for Students.

LINKKI MOODLEEN

Linkki Moodlen yleisiin ohjeisiin (löytyy myös Moodlesta kohdasta: OHJEET > Yleiset / opiskelijan ohjeet)

Tuudo

Tuudo on mobiilisovellus, joka tuo yhteen opiskelijan arkea helpottavia palveluita ja tietoja. Tuudo näyttää mm. käyttäjän opintotietoja Pepistä, kampusalueiden kartat, tietoja tärkeimmistä opiskelijan palveluista sekä opiskelijaravintoloide​n lounaslistat. Tuudossa on mahdollista ottaa käyttöön myös sähköiset opiskelija- ja kirjastokortit.

Tuudon käyttäminen edellyttää voimassaolevaa UTU-tunnusta. Voit ladata Tuudon ilmaiseksi mobiililaitteellesi sovelluskaupasta. Ladattuasi sovelluksen, valitse Tuudon oppilaitoslistasta 'Turun yliopisto' ja kirjaudu sisään UTU-tunnuksellasi ja -salasanallasi. Jos käytät toisenkin oppilaitoksen Tuudoa, kirjaudu ulos Asetukset -valikon kautta ja valitse listasta Turun yliopisto. Tuudon sähköinen opiskelijakortti toimii 1.8. alkaen, kun opiskeluoikeutesi alkaa. 

Yliopiston kampukset ja palvelut

Opiskelukaupungit ja kampuskartat

Täältä löydät apua kampuksellasi suunnistamiseen.

Turun kampus

Rauman kampus

Porin kampus

 

Tutustu opiskelijakaupunki Turkuun

Opiskelijakaupunki Turku

 

My Mobile Tutor

My mobile tutor on Turun yliopiston tarjoama sovellus opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen. Rekisteröidy sovellukseen maksutta UTU-tunnuksillasi.

Sovelluksesta löydät keskeiset arkea helpottavat tiedot Turun kaupungista, tiiviin infopaketin yliopistosta, innostavat tapahtumat ja kartat kiinnostaviin kohteisiin.

 Linkki Turun yliopiston My Mobile Tutor -sovellukseen

Kirjasto

Opiskelu lähtee hyvin alkuun, kun hyödynnät kirjaston palveluja. Kannattaakin heti aluksi hankkia Turun yliopiston kirjastokortti.

​​Tuudon Kirjasto-osion avulla voit käyttää sähköistä kirjastokorttia ja tarkastella omia lainojasi ja varauksiasi. Tuudo myös ilmoittaa sinulle kun laina-aika on umpeutumassa tai kun varaamasi aineisto on saapunut. Sähköisen kirjastokortin käyttö vaatii PIN-koodin asettamista Volterissa (utuvolter.fi). 

Linkki kirjaston verkkosivuille

Opiskelijaravintolat

Useat eri ravintolat tarjoavat opiskelijahintaista lounasta kampuksella.

Linkki Unican sivuille

Yliopistoliikunta CampusSport

CampusSport tarjoaa edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. Yhteisiä liikuntapalveluita on järjestetty syksystä 2016 alkaen.

Linkki CampusSportin sivuille

Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on vuonna 1922 perustettu Turun yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, johon jokainen Turun yliopiston perustutkinto-opiskelija automaattisesti kuuluu. Jäseniä TYYssä on yhteensä noin 15 000. Toimintaa on Turussa, Raumalla ja Porissa.

Linkki TYY:n sivuille

Asuminen - Turun ylioppilaskyläsäätiö

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on Turun yliopiston ylioppilaskunnan perustama 1966. Säätiö rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevia ja ns. työssäkäyvää nuorisoa varten. TYS:llä on n. 7 000 asuntopaikkaa Turussa.

Linkki TYS:n sivuille

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö

Opintojesi aikana Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on hyvinvointisi ja terveytesi tukena. YTHS on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija ja tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana matalan kynnyksen yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä huolehtii opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Palvelut ovat perustutkinto-opiskelijoiden käytössä korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksua vastaan. Terveydenhoitomaksu on pakollinen perustutkinto-opiskelijoille ja maksetaan suoraan Kelalle. 

YTHS:n esittelyvideo uusille opiskelijoille

Linkki YTHS:n sivuille

Opintotuki

Opintotukea haetaan Kelan kautta.

Linkki Kelan sivuille

Opintojen esteettömyys

Turun yliopisto kehittää opiskelun ja opetuksen saavutettavuuteen liittyviä palvelujaan ja yliopiston esteettömyyttä pitkäjänteisesti. Osallistumme aktiivisesti myös saavutettavuuden kansalliseen kehittämiseen osana Esteetön korkeakoulu -verkostoa.

Toiminnasta vastaavat estettömyysssuunnittelijat Paula Pietilä (050 597 1066) ja Essi Huuhka (050 349 6139) jotka tavoitat sähköpostitse osoitteesta esteet@utu.fi.

Vammaisopiskelijoiden ja erilaisten oppijoiden tukena toimii esteettömyyssuunnittelija monin eri tavoin. Jos tarvitset opintojesi sujumista varten esim. erityisjärjestelyjä, voit ottaa yhteyttä estettömyyssuunnittelijaan, jolta saat tarvittaessa muutenkin ohjausta ja neuvontaa.

Lue lisää saavutettavuudesta!

Aiheesta muualla:

Opiskelijoiden tervehdys: Tervetuloa Turun yliopistoon!