yhteishaku

Turun yliopiston uudelle opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Turun yliopistoon!

Tältä sivulta löydät vinkkejä ja linkkejä opintojesi aloittamiseksi.


 

Ennen opintojen alkua

Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen yliopistoon

Perustutkinto-opiskelijat

Korkeakoulujen yhteishakuun kuuluvien hakukohteiden tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019 Opintopolussa. Saat tiedon tuloksesta myös sähköpostitse. Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut yliopistoon, saat kesä kuluessa infopaketin (postitse kotiin tai sähköpostilla) omasta tiedekunnastasi.

Jatkotutkinto-opiskelijat

Saat tiedon opiskelupaikan myöntämisestä tiedekunnastasi. Ilmoittautumisesi yliopistoon kirjataan automaattisesti tiedekunnan päätöksen mukaan.

--

Lisäksi sinun tulee ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi ilmoittautumisaikana. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisin, koska vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida käyttäjätunnuksesi ja tilata opiskelijakortin.

Linkki ilmoittautumisohjeisiin

Opiskelijakortti

Opiskelijakortin voi tilata sen jälkeen kun on maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Yliopistoon ilmoittauduttaessa maksettava maksu on ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Yliopisto ei hoida opiskelijakorttiasioita, vaan se on osa ylioppilaskuntien toimintaa. Lisätietoa opiskelijakortista ja ohjeet kortin hankkimiseksi löydät ylioppilaskunna verkkosivuilta.

Linkki ylioppilaskunnan verkkosivuille (opiskelijakortti)

Käyttäjätunnus IT-palveluihin

Opinnoissasi tarvitset tunnukset yliopiston järjestelmiin ja sähköpostiin. Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat haettua verkkopankkitunnuksilla. Ilmoittauduttuasi yliopistoon saat sähköpostitse tarkemmat ohjeet tunnuksen aktivoinnista.

Linkki IT-palvelujen ohjeisiin

Opintojen aloitus

Johdantoviikot

Opintosi käynnistyvät orientaatiolla / johdantokurssilla yliopisto-opintoihin.

Katso tarkat tiedot opintojen aloituksesta tiedekuntasi verkkosivuilta - linkit löytyvät alempaa tältä sivulta.

Opintoneuvonta

Tästä löydät yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvontaan ja opiskelijapalveluihin.

Vastaamme mielellämme kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin! Huomaathan, että heinäkuussa sähköposteja luetaan lomien takia harvemmin. Yleisissä kysymyksissä voit olla yhteydessä yliopiston hakijapalveluihin: hakijapalvelut[at]utu.fi.

Yhteystiedot tiedekuntien opintoneuvojille:

 • humanistinen tiedekunta: hum-info[at]utu.fi
 • kasvatustieteiden tiedekunta: eduopo[at]utu.fi ja Raumalla oporauma[at]utu.fi
 • lääketieteellinen tiedekunta: opo-laak[at]utu.fi (lääketiede), opo-hammas[at]utu.fi (hammaslääketiede), opo-hoitotiede[at]utu.fi (hoitotiede), opo-biolaak[at]utu.fi (biolääketiede)
 • luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta: opo-ml[at]utu.fi
 • oikeustieteellinen tiedekunta: oik-opi[at]utu.fi
 • Turun kauppakorkeakoulu: tseopo[at]utu.fi ja Porissa poriopintotoimisto[at]utu.fi
 • yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: opo-yht[at]utu.fi

Yhteystiedot tohtorikoulutuksen opintoneuvontaan: 

 • humanistinen tiedekunta: humpostgraduate[at]utu.fi
 • kasvatustieteiden tiedekunta: edupostgraduate[at]utu.fi
 • lääketieteellinen tiedekunta: med-doctoral[at]utu.fi
 • luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta: sci-docstudies[at]utu.fi
 • oikeustieteellinen tiedekunta: oik-tutkimus[at]utu.fi
 • Turun kauppakorkeakoulu: tsedoctoralprogramme[at]utu.fi
 • yhteiskuntatieteellinen tiedekunta: socpostgraduate[at]utu.fi
Tuutorit

Uutena opiskelijana saat tuutorin, joka on oman alasi aiemman vuosikurssin opiskelija. Tuutorit tutustuttavat sinut yliopistomaailmaan ja opiskelijaelämään, neuvovat opiskeluun liittyvissä asioissa ja auttavat pääsemään sujuvasti alkuun opinnoissa. Tuutoriryhmässä tutustut nopeasti myös muihin opiskelijoihin. Tiedekuntasi jakaa tuutorit, ja saat tiedon tuutoristasi kesän aikana.

Sähköiset työkalut

Opinto-opas ja opetusoohjelmat

Opinto-oppaan avulla pääset suunnittelemaan opintojasi. Opinto-oppaista näet tutkintojen tavoitteet, rakenteet ja sisällöt. Opinto-oppaassa ilmoitetaan myös opetuksen ajankohdat ja paikat. Ylle linkitetyistä tiedekuntasi ohjeista näet tarkemmin, miten ja milloin juuri sinun opintosi käynnistyvät.

Linkki opinto-oppaaseen

Opintorekisteri Nettiopsu

Nettiopsu on Turun yliopiston opintorekisteri opiskelijoille ja henkilökunnalle. Nettiopsuun kirjautumista varten tarvitse voimassaolevan IT-palvelujen käyttäjätunnuksen. Nettiopsussa voit ilmoittautua yliopistoon, kursseille ja tentteihin. Sieltä löydät myös jatkossa omat opintosuorituksesi. Huomaa, että oppiaineilla voi olla Nettiopsun rinnalla käytössä muitakin järjestelmiä kurssille tai tenttiin ilmoittautumista varten.

Linkki Nettiopsuun

Yliopiston Intranet

Intranetiin pääset kirjautumaan kun sinulla on yliopiston käyttäjätunnukset. Intrasta löydät yksityiskohtaisimman ohjeistuksen liittyen opiskeluun, yliopiston ajankohtaisuutiset ja tapahtumakalenterin.

Linkki Intranettiin

Yliopiston kampukset ja palvelut

Kirjasto

Opiskelu lähtee hyvin alkuun, kun hyödynnät kirjaston palveluja. Kannattaakin heti aluksi hankkia Turun yliopiston kirjastokortti.

Linkki kirjaston www-sivuille

Opiskelijaravintolat

Useat eri ravintolat tarjoavat opiskelijahintaista lounasta kampuksella.

Linkki Unican sivuille

Yliopistoliikunta CampusSport

CampusSport tarjoaa edullisia ja monipuolisia liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. Yhteisiä liikuntapalveluita on järjestetty syksystä 2016 alkaen.

Linkki CampusSportin sivuille

Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on vuonna 1922 perustettu Turun yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, johon jokainen Turun yliopiston perustutkinto-opiskelija automaattisesti kuuluu. Jäseniä TYYssä on yhteensä noin 15 000. Toimintaa on Turussa, Raumalla ja Porissa.

Linkki TYY:n sivuille

Asuminen -Turun ylioppilaskyläsäätiö

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on Turun yliopiston ylioppilaskunnan perustama 1966. Säätiö rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevia ja ns. työssäkäyvää nuorisoa varten. TYS:llä on n. 7 000 asuntopaikkaa Turussa.

Linkki TYS:n sivuille.

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat.

Linkki YTHS:n sivuille.

Opintotuki

Opintotukea haetaan KELA:n kautta.

Linkki KELA:n sivuille

Opintojen esteettömyys

Turun yliopisto kehittää opiskelun ja opetuksen saavutettavuuteen liittyviä palvelujaan ja yliopiston esteettömyyttä pitkäjänteisesti. Osallistumme aktiivisesti myös saavutettavuuden kansalliseen kehittämiseen osana Esteetön korkeakoulu -verkostoa.

Toiminnasta vastaa estettömyysssuunnittelija, jonka tavoitat puhelimitse numerosta 050 597 1066 tai sähköpostitse osoitteesta esteet (at) utu.fi

Vammaisopiskelijoiden ja erilaisten oppijoiden tukena toimii esteettömyyssuunnittelija monin eri tavoin. Jos tarvitset opintojesi sujumista varten esim. erityisjärjestelyjä, voit ottaa yhteyttä estettömyyssuunnittelijaan, jolta saat tarvittaessa muutenkin ohjausta ja neuvontaa.

Aiheesta muualla:

Opiskelukaupungit ja kampuskartat

Täältä löydät apua kampuksellasi suunnistamiseen.

Opiskelijakaupunki Turku

Rauman kampus

Porin kampus

 

My Mobile Tutor

My mobile tutor on Turun yliopiston tarjoama sovellus opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen. Rekisteröidy sovellukseen maksutta UTU-tunnuksillasi.

Sovelluksesta löydät keskeiset arkea helpottavat tiedot Turun kaupungista, tiiviin infopaketin yliopistosta, innostavat tapahtumat ja kartat kiinnostaviin kohteisiin.

 Linkki Turun yliopiston My Mobile Tutor -sovellukseen