alt=""

Avoin yliopisto-opetus

Haluatko tutustua yliopisto-opintoihin? Tähtäätkö tutkinnon suorittamiseen tai opiskelisitko harrastuksen vuoksi? Tarvitsetko uutta osaamista työelämään, ehkä uudelle uralle asti?

Turun yliopiston avoin yliopisto-opetus tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden opiskella tutkintokoulutuksiin kuuluvia opintojaksoja ja laajempia opintokokonaisuuksia. Monialaisesta tarjonnasta voit valita erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia opintoja.

  • Voit tutustua eri tieteenaloihin ja hankkia tutkimukseen perustuvaa tietoa sekä uusia näkökulmia. Syvennä tietämystäsi itseäsi kiinnostavista aiheista!
  • Voit vahvistaa valmiuksiasi valintakokeisiin ja suorittaa opintoja, joiden perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän haussa tai maisterihaussa.
  • Voit kehittää ammatillista osaamistasi joustavasti työn ohella. Tarjonnasta löytyy opintoja myös korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Opinnot ovat pääosin avoimia kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinto-oikeuden saa yleensä ilmoittautumisen ja opintomaksun perusteella. Osassa opinnoista on rajoitettu opiskelijamäärä ja valintaperusteet. Tarjontaan sisältyy myös maksuttomia opintoja.

Opintoihin voi osallistua Turussa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä yli 30 kesäyliopistossa, kansalais- ja kansanopistossa eri puolilla Suomea. Verkko-opintoja voi suorittaa myös täysin etäopiskeluna – vaikka ulkomailla.

Tutustu opintotarjontaan ja kysy lisää!