Avoin yliopisto pääkuva

Avoin yliopisto-opetus

Haluatko tutustua yliopisto-opintoihin? Tähtäätkö tutkinnon suorittamiseen tai opiskelisitko harrastuksen vuoksi? Etsitkö uutta osaamista työelämän tarpeisiin, ehkä uudelle uralle asti?

Avoin yliopisto-opetus tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden opiskella Turun yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintokokonaisuuksia ja opintojaksoja. Opintoja voit valita oman tavoitteesi mukaan. Voit esimerkiksi

  • tutustua eri tieteenaloihin ja hankkia valmiuksia valintakokeisiin
  • suorittaa avoimen väylän haussa tai maisterihaussa edellytettäviä opintoja
  • hankkia uutta osaamista työelämän tarpeisiin tai opiskella omaksi iloksesi. Tarjontaan sisältyy myös korkeakoulututkinnon suorittaneille sopivia opintoja.

Opiskelu on omaehtoista ja opintoihin voi osallistua pääsääntöisesti pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinto-oikeuden saa pääsääntöisesti ilmoittautumisen ja opintomaksun perusteella, joissakin opinnoissa käytetään valintaperusteita.

Opintoihin voi osallistua Turussa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä yli 30 kesäyliopistossa, kansalais- ja kansanopistossa eri puolilla Suomea. Verkko-opintoja voi suorittaa myös täysin etäopiskeluna – vaikka ulkomailla.

Tutustu opintotarjontaan ja kysy lisää!