alt=""

Avoin yliopisto-opetus

Haluatko tutustua yliopisto-opintoihin? Tähtäätkö tutkinnon suorittamiseen tai opiskelisitko harrastuksen vuoksi? Etsitkö osaamista työelämän tarpeisiin, ehkä uudelle uralle asti?

Avoin yliopisto-opetus tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuksia opiskella Turun yliopiston tutkintokoulutuksiin kuuluvia opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia. Voit valita monialaisesta tarjonnasta omiin tavoitteisiisi sopivia opintoja.

  • Voit tutustua eri tieteenaloihin ja hankkia tutkimukseen perustuvaa tietoa, uusia näkökulmia sekä syvempää ymmärrystä itseäsi kiinnostavista aiheista.
  • Voit vahvistaa valmiuksiasi yliopiston valintakokeisiin ja suorittaa avoimen väylän hakuun tai maisterihakuun sopivia opintoja.
  • Voit kehittää ammatillista osaamistasi, myös korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Opinnot ovat pääosin avoimia kaikille pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinto-oikeuden saa yleensä ilmoittautumisen ja opintomaksun perusteella. Osassa opinnoista on rajoitettu opiskelijamäärä ja valintaperusteet. Tarjontaan sisältyy myös maksuttomia opintoja.

Opintoihin voi osallistua Turussa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä yli 30 kesäyliopistossa, kansalais- ja kansanopistossa eri puolilla Suomea. Verkko-opintoja voit suorittaa myös täysin etäopiskeluna – vaikka ulkomailla.

Tutustu opintotarjontaan ja kysy lisää!