toimistotyö MKK (35)

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Avoin yliopisto-opetus tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuksia osallistua yliopisto-opintoihin pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Turun yliopiston avoimessa yliopistossa opiskelee vuosittain yli 7 500 aikuisopiskelijaa. Tervetuloa mukaan!

Avoin yliopisto-opetus avaa monia mahdollisuuksia

Avoimen yliopiston opinnot sopivat sinulle,

  • jos tavoitteenasi on yliopistotutkinnon suorittaminen. Avoimessa yliopistossa voit tutustua eri tieteenaloihin ja oppiaineisiin ja varmistua oman alasi valinnasta. Opinnoilla saat valmiuksia valintakokeisiin ja voit hakea yliopistoon myös avoimen yliopiston väylähaussa. Lisäksi avoimessa yliopistossa voi opiskella maisterihaussa ja siirtohaussa edellytettäviä opintoja. Tutkintoon tähtääville on ohjeita Tavoitteena tutkinto -sivulla.
  • jos haluat kehittää osaamistasi työelämän tarpeisiin. Lue lisää Kehitä ammatillista osaamistasi -sivulta.
  • jos haluat opiskella uutta tieteellistä tietoa ja uusia taitoja itseäsi kiinnostavista asioista yleissivistyksen vuoksi tai harrastuksiisi liittyen. Tutustu Opiskelu harrastuksena -vinkkeihin.

Suunnittele itsellesi sopivat opinnot

Tutustu opintotarjontaan ja perehdy sinua kiinnostavien ja opiskelutavoitteisiisi sopivien opintojen opetusohjelmiin:

  • Opetusohjelmissa kerrotaan, mitä opinnot sisältävät ja missä, miten ja milloin opinnot järjestetään. Opetusohjelmissa ovat myös tiedot opetus- ja opiskelutavoista ja aikatauluista, ilmoittautumisajat ja ilmoittautumiseen liittyvät ohjeet, mm. tiedot mahdollisesti edellytettävistä aiemmista opinnoista.
  • Laadi oma opiskelusuunnitelmasi opetusohjelman perusteella. Ota huomioon opintojen laajuus ja sen mukainen työmäärä. Jos sinulla ei ole kokemusta yliopisto-opintojen suorittamisesta tai jos olet työelämässä, yhden opintokokonaisuuden (esim. perusopinnot 25 op) suorittaminen lukuvuoden aikana on realistisempaa kuin kahden opintokokonaisuuden suorittaminen.
  • Jos yliopisto-opinnot ovat sinulle uusi asia, tutustu Mitä avoimessa yliopistossa voi opiskella -ohjeisiin.
  • Kuka voi opiskella -sivulla on ohjeita sivutoimisesta opiskelusta, opiskelusta työttömänä, opiskelutaidoista ym.
  • Miten avoimessa yliopistossa opiskellaan -sivulla esitellään eri opetus- ja opiskelutavat pääpiirteissään. Tarkemmat tiedot ovat opintojen opetusohjelmissa.
  • Tutkintoon tähtääville on koottu tarkempia ohjeita Tavoitteena tutkinto? -sivulle.

Jos jokin asia mietityttää, ota yhteyttä opintoneuvojiimme! Saat henkilökohtaista neuvontaa suunnitelmiesi toteuttamiseen.