Asiakkaana kirjastossa

Kirjastokortti

Näin saat kirjastokortin
Tervetuloa Turun yliopiston kirjaston asiakkaaksi! Kirjastokorttia tarvitaan painetun aineiston lainaamiseen. Lainausautomaateilla tarvitaan kirjastokortin lisäksi PIN-tunnus. 

Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta 

Saat kirjastokortin käyttöösi Tuudo-mobiilisovelluksen avulla. Lataa Tuudo-sovellus maksutta sovelluskaupasta ja kirjaudu sisään Turun yliopiston Tuudoon utu-tunnuksilla. Löydät kirjastokorttisi Kirjasto-osiosta.  

Jos kirjastokorttisi ei ilmesty Tuudoon automaattisesti, lisää kortti Tuudo-sovelluksen ohjeiden mukaan. Lue lisää Tuudon kirjastopalveluiden käytöstä (pdf)

Halutessasi saat muovisen kirjastokortin kirjastosta asiakaspalveluaikana. 

Hanki lainausautomaateilla tarvittava PIN-tunnus Volterista. Kirjaudu sisään Volteriin utu-tunnuksellasi ja aseta PIN-tunnus omissa tiedoissasi. 

Turun yliopiston kirjastokortti Tuudossa on käytössäsi opintojesi tai työsuhteesi ajan. Voit edelleen jatkaa kirjaston käyttöä, mutta hanki muovinen kirjastokortti Tuudo-kortin tilalle.  

Muut asiakkaat 

Saat kirjastokortin maksutta mistä tahansa kirjastoyksiköstämme tai tilaamalla sen ennakkoon kirjastokortin tilauslomakkeella. Kirjastokortin saaminen edellyttää henkilöllisyystodistusta ja Suomessa olevaa kotiosoitetta. 

Kirjastokortiksi voidaan aktivoida myös muiden korkeakoulukirjastojen viivakoodillinen kortti tai viivakoodillinen opiskelijakortti. 

>> Kirjastokortin tilauslomake 

Huomioi kirjastokortin käytössä 

Kirjastokorttisi on henkilökohtainen. Kortin haltijana olet vastuussa kortilla lainatusta aineistosta ja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä meille mahdollisimman pian kirjasto@utu.fi.

Volter-salasana ja PIN-tunnus

Volter-tietokantaan kirjautuminen

 • Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat utu-tunnuksella ja -salasanalla
 • muut asiakkaat kirjautuvat kirjastokortin numerolla ja Volter-salasanalla, jonka voi asettaa ja uusia kirjautumisen yhteydessä

Lainausautomaattien PIN-tunnus

Lainausautomaattien käyttöä varten tarvitaan nelinumeroinen PIN-tunnus, jonka jokainen asiakas luo itse Volterin omissa tiedoissa.

Osoitteenmuutos

Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta

Turun yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan osoitetiedot päivittyvät kirjaston asiakastietoihin automaattisesti yliopiston tietovarastosta. Uutta osoitetta ei tarvitse erikseen ilmoittaa kirjastolle.

Turun yliopiston opiskelija

Turun yliopiston henkilökunta

 • Ohjeet osoitteenmuutoksen tekemiseen löydät yliopiston intranetistä.

Muut asiakkaat

 • Kirjaudu Volteriin kirjastokortin numerolla ja salasanalla.
 • Muuta osoitteesi Omat tiedot -välilehdellä.
Sähköinen kirjastokortti Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle

Sähköinen kirjastokortti vaatii utu-tunnuksen ja on saatavilla Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. 

Sähköistä kirjastokorttia voit käyttää lainausautomaateilla vaihtoehtona fyysiselle kirjastokortille. Asiakaspalvelussa asioidessasi tarvitset joko fyysisen kirjastokortin tai vaihtoehtoisesti Tuudo-kirjastokortin sekä henkilöntunnistussyistä Tuudo-opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen. 

Kirjastokortti Tuudossa

Löydät sähköisen kirjastokortin ja muita kirjaston palveluita Tuudo-mobiilisovelluksesta. 

Lataa Tuudo-sovellus sovelluskaupasta, kirjaudu sisään Turun yliopiston Tuudoon utu-tunnuksilla, mene Kirjasto-osioon ja saat kirjastokortin käyttöösi. Tuudon avulla voit 

 • lainata ja uusia lainoja 
 • seurata eräpäiviä, varauksia ja niiden saapumisilmoituksia sekä maksuja 
 • tarkistaa kirjaston aukioloajat ja seurata kirjaston uutisia. 

Lainausautomaatilla tarvittavan pin-koodin voit asettaa Volterissa. Kirjaudu sisään utu-tunnuksellasi ja seuraa polkua oma tili > omat tiedot ja asetukset > vaihda salasana/pin. 

Kirjastokortti Volterissa 

Löydät sähköisen kirjastokortin myös Volterista. Kirjastokortin käyttö Volterissa edellyttää, että olet hankkinut joko muovisen kirjastokortin tai sinulla on kirjastokortti Tuudossa.  

Näin löydät kirjastokortin Volterista:  

 • Kirjaudu Volteriin valitsemalla ”Minulla on utu-tunnus” 
 • Valitse oma tili > omat tiedot ja asetukset 
 • Paina sivun alalaidassa olevaa kirjastokortin numeroa. Kirjastokortin viivakoodi aukeaa selaimeen, ja kirjastokortti on valmis käytettäväksi. 

Vinkki: Voit tallentaa kirjastokortin pikakuvakkeena tai kuvana puhelimeesi. 

Lainausautomaatilla tarvittavan pin-koodin voit asettaa Volterissa. Kirjaudu sisään utu-tunnuksellasi ja seuraa polkua oma tili > omat tiedot ja asetukset > vaihda salasana/pin. 

Aineiston lainaaminen ja käyttö

Laina-ajat

Laina-ajat vaihtelevat kirjastoittain ja aineistoittain.

Yleisimmät laina-ajat

 • kurssikirjat 14 pv 
 • kirjat 28 pv
 • lehdet 14 pv (kuluvan vuoden lehtiä ei lainata)
 • Opiskelijalla, jolla on todettu lukemiseste, on oikeus kurssikirjojen pidennettyyn laina-aikaan. Ensimmäiseen lainakertaan lisätään 1 viikon pidennys. Lisätietoja kirjaston esteettömyydestä ja saavutettavuudesta

Kurssikirjojen yö- ja viikonloppulainat

 • saa lainaan aikaisintaan kolme tuntia ennen kirjaston sulkeutumista
 • palautus klo 10 mennessä seuraavana arkipäivänä samaan kirjastoon, josta kirja on lainattu (Huom. Opettajankoulutuslaitoksen kirjaston yölainojen palautus Raumalla klo 11 mennessä)
 • kurssikirjojen yö- ja viikonloppulainoja voi lainata myös päivällä jolloin laina-aika on kolme tuntia.
 • lainaa ei voi uusia

Lainattavien läppärien, tablettien ja laskinten laina-ajat löydät Kirjaston tilat ja laitteet -sivulta.

Lainaaminen

Lähes kaikkea Turun yliopiston kirjaston avoimesti hyllyssä olevaa aineistoa on mahdollista lainata kirjaston ulkopuolelle. Poikkeuksena tästä ovat mm. opinnäytteet, mikrofilmit, käsikirjat, osa sanakirjoista ja kuluvan vuoden lehdet. Niiden käyttö on mahdollista kirjaston tiloissa, ja niitä voi kopioida, skannata tai valokuvata. Aineiston lainattavuus näkyy Volter-tietokannassa.

Suljetuissa kokoelmissa säilytettävän vapaakappalekokoelman lainaamisessa on joitakin rajoituksia. Kaunokirjallisuutta, arvokirjoja, oppikirjoja, lehtiä ja pienpainatteita voi käyttää vain kirjaston tiloissa. Niitä voi myös kopioida, skannata tai valokuvata. Vanhojen ja arvokkaiden teosten kopioimisessa voi olla rajoituksia, mutta aineistoa saa valokuvata.

Jos aineisto on kurssikirjana Turun yliopistossa, vapaakappalekokoelman kappaletta ei saa lainaan. Kursseihin kuuluvat oppikirjat hankitaan kuitenkin myös kurssikirjakokoelmaan.

Uusiminen
 

Automaattinen uusinta

28 vuorokauden lainat uusiutuvat automaattisesti vuoden ajan ja kurssikirjalainat uusiutuvat automaattisesti 6 kuukauden ajan mikäli niihin ei tule varauksia.

 Lainat voit uusia itse

 • Volter-tietokannassa
 • sähköpostitse kirjasto@utu.fi
 • puhelimitse
 • kirjaston palvelupisteissä
 • Chatin kautta
Automaattinen uusinta ei koske yö- ja viikonloppulainoja.
 
Kirjastosta riippumaton tekninen häiriö ei vapauta myöhästymismaksujen maksamisesta. Automaattinen uusinta ei onnistu, jos olet lainakiellossa.
 

Eikö uusiminen onnistu?

Lainaa ei ole mahdollista uusia, jos
 • enimmäislaina-aika on täyttynyt
 • kirjaan on tehty varaus
 • olet lainakiellossa
 • kyseessä on yö- ja viikonloppulaina
Palautus
Voit palauttaa lainasi
 • mihin tahansa Turun kampusalueen kirjastoon lukuun ottamatta kurssikirjojen yö- ja viikonloppulainoja, jotka tulee palauttaa siihen kirjastoon tai sen kirjaston palautuslaatikkoon, josta ne on lainattu.
 • postitse (lainaajan vastuulla) kirjastoon
Myöhästymismaksuja alkaa kertyä aina sen jälkeen, kun lainan omistajakirjasto on mennyt eräpäivänä kiinni. Jos jätät lainojasi kirjaston ulkopuolella sijaitsevaan palautuslaatikkoon, lainat palautetaan vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Mikäli aineistoja ei palauteta tai uusita 28 vuorokauden kuluessa eräpäivästä asiakas menettää lainausoikeutensa. Lainausoikeus palautetaan, kun myöhästymismaksut maksetaan ja lainat palautetaan tai uusitaan.
Palautuskehotukset

Muistutamme sinua sähköpostitse lainojesi lähestyvästä eräpäivästä ja myöhässä olevista lainoista.

Muistathan seurata itse lainojesi erääntymistä. Eräpäivät voit käydä tarkistamassa Volter-tietokannan Omat tiedot -sivulta

Vaikka muistutukset eivät saapuisikaan perille väärän osoitteen tai esimerkiksi sähköpostin toimimattomuuden takia, on asiakas aina vastuussa lainojensa eräpäivien seuraamisesta sekä mahdollisista myöhästymismaksuista.

Myöhästyneet lainat

Lainojesi viimeisen palautuspäivän näet Volter-tietokannasta omista tiedoistasi. Lainat on palautettava ennen kuin kirjasto, jonka kokoelmaan lainattu aineisto kuuluu, sulkeutuu eräpäivänä. Jos jätät lainojasi kirjaston ulkopuolella sijaitsevaan palautuslaatikkoon, lainat palautetaan vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Mikäli aineistoja ei palauteta tai uusita 28 vuorokauden kuluessa eräpäivästä, menetät lainausoikeutesi.

Myöhästymismaksuja alkaa kertyä aina sen jälkeen, kun lainan omistajakirjasto on mennyt eräpäivänä kiinni, eikä lainoja ole palautettu. Myöhästymismaksuja kertyy palveluhinnastomme mukaisesti. Jos sinulla on maksamattomia maksuja yli 10 €, menetät lainausoikeutesi. Lainakielto on voimassa kaikissa kirjastoissamme ja se pysäyttää myös lainojen automaattiuusinnan. Lainakielto poistuu kun kiellon aiheuttaneet lainat palautetaan ja/tai myöhästymismaksut maksetaan.

Maksut ja verkkomaksaminen

Maksut

Myöhästymismaksuja kertyy palveluhinnastomme mukaisesti. Jos sinulla on maksamattomia maksuja yli 10 €, olet lainakiellossa. Lainakielto on voimassa kaikissa kirjastoissamme ja se pysäyttää myös lainojen automaattiuusinnan.

Lainakielto poistuu kun lainakiellon aiheuttaneet lainat palautetaan ja/tai myöhästymismaksut maksetaan.

Voit maksaa kertyneet maksusi

 • pankkikortilla tai yleisimmillä luottokorteilla (Feeniks-kirjasto, Educariumin kirjasto, Kauppakorkeakoulun kirjasto, Teutorin kirjasto sekä Porin yliopistokeskuksen kirjasto)
 • Arcanumin ja Calonian kirjastoissa ei ole maksumahdollisuutta
 • Rauman kampuksen kirjastossa maksutavat ovat käteinen ja korttimaksu

Kirjasto perii maksun myös kadonneesta tai turmellusta julkaisusta sekä laskun lähettämisestä. Jos asiakas on jo korvannut aineiston ja tämän jälkeen palauttaa sen, kirjasto ei ole velvollinen hyvittämään korvausta asiakkaalle.

Verkkomaksaminen

Verkkomaksaminen tapahtuu Volterin omien tietojen kautta. Verkkomaksaminen on mahdollista kaikkien suomalaisten pankkien verkkopalveluissa sekä Visa- ja Mastercard-luottokorteilla. Verkon kautta maksettaessa maksut voi suorittaa vain kokonaisuudessaan ja maksun minimimäärä on 1 €.

Maksut voi suorittaa vain kirjoista, jotka on joko palautettu tai uusittu. Jos et pysty uusimaan lainojasi itse, voit pyytää lainojen uusintaa kirjastosta sähköpostitse: kirjasto@utu.fi.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kirjastolle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

E-aineistojen käyttö

E-aineisto on käytettävissä Turun yliopiston verkossa tai etäkäyttönä kotikoneelta. Etäkäyttö on mahdollista yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle utu-tunnuksella kirjautumalla. Et tarvitse kirjastokorttia e-aineistojen käyttöä varten.

 • Turun yliopistollisen keskussairaalan henkilökunta voi käyttää e-aineistoja TYKS:n verkossa 
 • Avoimen yliopiston opiskelijat - käyttäjätunnus, tulostus ja oikeudet e-aineistoihin
 • Asiakkaat ilman utu-tunnuksia voivat käyttää e-aineistoja kirjaston asiakaskoneilla ja aineistoja on mahdollista myös tulostaa aineistokohtaisten rajoitusten puitteissa asiakaspalvelun aukioloaikoina. Osa e-aineistoista on käytettävissä vain utu-tunnuksella asiakaspalvelun aukioloaikoina.
 • E-aineistoja käsittelevät oppaat
Laskutus
Kirjasto lähettää asiakkaalle erääntyneistä lainoista palautuskehotuksia. Jos asiakas ei reagoi palautuskehotuksiin, kirjasto lähettää kirjeitse ilmoituksen lainojen siirtämisestä laskutukseen. Mikäli asiakas ei palauta myöhästyneitä lainoja kaksi viikkoa siirtoilmoituksen lähettämisen jälkeen, lainat siirtyvät laskutukseen.
 
Jos lainat joutuvat laskutukseen ja asiakas tämän jälkeen palauttaa kirjat, kirjasto hyvittää 80 prosenttia palautetun kirjan korvausmaksusta. Myöhästymismaksut ja käsittelykulut jäävät kokonaan asiakkaan maksettavaksi.
 
Jos asiakas on jo maksanut palauttamattomista lainoista saamansa laskun ja vasta tämän jälkeen palauttaa laskutetut lainat, kirjasto ei ole velvollinen hyvittämään maksettua laskua asiakkaalle.
 
Hoitamattoman laskun perintä siirretään perintätoimistolle.
Kampusten välinen lainaaminen (Turku, Rauma, Pori)

Volter-tietokannassa näkyvät Turun kampuksella sijaitsevien kirjastojen lisäksi myös Opettajankoulutuslaitoksen kirjaston aineistot Raumalla sekä Porin yliopistokeskuksen kirjaston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen sekä ja kauppakorkeakoulun Porin yksikön aineistot.

Aineistoja on mahdollista lainata kampusten välillä kirjaston kaukopalvelun kautta. Täytä tilauslomake verkossa tai ota yhteyttä sähköpostitse kaukopalvelu@utu.fi. Kampusten väliset lainat ovat maksuttomia.

Saavutettavuus

Kirjaston tavoitteena on tehdä kirjastopalveluiden käyttö mahdollisimman esteettömäksi ja aineistot saavutettaviksi.

 • Jos sinulla on lukemiseste, voit saada pidennyksen kurssikirjan laina-aikaan.
 • Jos sinulla on liikuntaeste, voit tilata haluamasi kirjat yhteen toimipisteeseen.
 • Lukemisesteinen opiskelija on myös oikeutettu käyttämään Celian palveluja.
 • Lisäksi kirjaston verkkopalvelut ovat käytettävissäsi 24/7 ja e-aineistojen etäkäyttö on mahdollista utu-tunnuksella.

Lisätietoja kirjaston esteettömyydestä ja saavutettavuudesta sekä toimintaohjeet löydät Kirjaston saavutettavuus ja estettömyys -sivulta.

Aineiston varaukset ja tilaukset

Tee varaus

Voit tehdä varauksen kaikkiin kirjaston aineistoihin samalla tavalla riippumatta siitä, onko aineisto lainassa, suljetussa varastokokoelmassa vai kirjaston hyllyssä. Hyllyssä olevaa aineistoa, kuten kirjoja ja lehtiä, voit kuitenkin varata vain yleiskokoelmasta. Kurssikirjakokoelmassa voit tehdä varauksen ainoastaan lainassa oleviin kurssikirjoihin.

Kun teet varauksen, etsi ensin varattavan aineiston tiedot Volter-tietokannasta ja kirjaudu sisään

 • Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta utu-tunnuksella ja -salasanalla
 • muut asiakkaat kirjastokortin numerolla ja Volter-salasanalla, jonka voi asettaa ja uusia kirjautumisen yhteydessä

Saat tiedon sähköpostitse, kun varauksesi on noudettavissa. Varaus noudetaan siitä kirjastosta, jonka kokoelmaan kirja kuuluu. Varatun kurssikirjan noutoaika on 3 arkipäivää sen palautumisesta, muiden aineistojen 5 arkipäivää.

Varastokokoelmista varauksia noudetaan kerran päivässä arkipäivisin ja ne ovat noudettavissa varausta seuraavana arkipäivänä klo 12 jälkeen. Feeniks-kirjaston etävarastoista aineistoa noudetaan vain torstaisin.

Voit noutaa varatut aineistot kirjaston itsepalveluhyllystä sähköpostiisi lähetetyn varaustunnuksen avulla ja lainata ne lainausautomaatilla. Tunnus alkaa nimikirjaimillasi ja se pysyy samana kaikissa varauksissasi. Varausnumero löytyy ainoastaan sähköpostiviestistä, ei omista tiedoista Volterissa.

Jos haluat varata kirjan toiselta kampukselta (Turku, Pori, Rauma), ota yhteyttä kirjaston kaukopalveluun kaukopalvelu@utu.fi. Kirjan varaaminen toiselta kampukselta on maksutonta.

Tilojen ja laitteiden varausohjeet

Tee varaus sanomalehti- ja pienpainateaineistoon

Painetut sanomalehdet ja pienpainatteet sijaitsevat ja ovat käytettävissä Turun yliopiston sanomalehti- ja pienpainatepalveluissa Raisiossa. 

Saat sanomalehdet käyttöösi tekemällä varauksen Volter-tietokannassa.

 • etsi ensin varattavan aineiston tiedot Volter-tietokannasta ja kirjaudu sisään
  • Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunta utu-tunnuksella ja -salasanalla
  • muut asiakkaat kirjastokortin numerolla ja Volter-salasanalla, jonka voi asettaa ja uusia kirjautumisen yhteydessä
 • Huom! Tekemällä varauksen Volter-tietokannassa hyväksyt, että varaamasi aineisto asetetaan kirjaston itsepalveluhyllyyn siten, että aineiston mukana on nähtävillä varausliuska, jossa on sukunimesi. Jos et halua aineistoasi itsepalveluhyllyyn, voit lähettää varauspyynnön sähköpostilla osoitteeseen kirjasto@utu.fi - mainitse viestissä haluamasi aineisto ja noutotavaksi nouto asiakaspalvelusta.
 
Tilattu aineisto on käytössäsi tilausta seuraavana aukiolopäivänä klo 10 alkaen (keskiviikkoisin klo 12 alkaen) ja on noudettavissa viikon ajan.  

Tilattu aineisto on käytettävissä ainoastaan sanomalehti- ja pienpainatepalveluissa Raisiossa, eikä tilauksia toimiteta muihin kirjastoyksiköihin.

Tee artikkelitilaus Kuopion Varastokirjastosta

Artikkelitilaukset Kuopiossa sijaitsevasta kansallisesta Varastokirjastosta tehdään kirjaston kaukopalvelun kautta. Artikkelikopiot Varastokirjastosta ovat maksuttomia, muualta tilattujen jäljenteiden hinnan voit tarkistaa kirjaston palveluhinnastosta.

Huom! Varastokirjastosta tilatut artikkelit toimitetaan 1.9.2021 alkaen vain paperisessa muodossa.

Voit tilata artikkelin kaukopalvelun verkkolomakkeella.

Voit myös ottaa yhteyttä kirjaston kaukopalveluun: kaukopalvelu@utu.fi tai puh. 029 4503721, 050 431 0924

Kaukopalvelu

Kaukopalvelu kirjaston asiakkaille

Jos haluat tilata kaukolainan Turun yliopiston kirjastosta, ota yhteyttä lähikirjastoosi. Kaukopalvelu on aina kirjastojen välistä toimintaa.

Tarvitsetko kirjaa tai artikkelia, jota ei ole Turun yliopiston kirjaston kokoelmissa? Turun yliopiston kirjaston kaukopalvelu voi hankkia aineiston käyttöösi toisesta kirjastosta. Palvelusta veloitetaan kirjaston palveluhinnaston mukainen maksu. 

Voit jättää tilauksen

Kaukopalvelutilaus on sitova. Kun tilaus on tehty, on asiakkaan maksettava tilauskulut, vaikkei kirjaa noudettaisikaan. Lainan uusiminen on mahdollista, jos teokseen ei ole varauksia.

Kaukopalvelutilaukset eivät ole asiakkaan nähtävissä, vaan kaukopalvelulla on oma rekisteri lainoille ja asiakastiedoille. Jos tarvitset tietoa kaukolainoistasi, käänny kaukopalvelun puoleen.

Kaukopalvelu sijaitsee Feeniks-kirjastossa.
Postiosoite: Turun yliopiston kirjasto / Kaukopalvelu 
20014 TURUN YLIOPISTO

Turun yliopiston kirjastosta tilattujen kaukolainojen rajoitukset

 • lainat voi uusia kymmenen kertaa
 • kaukolainaksi lähetettyjä Fennica-kokoelman teoksia saa ainoastaan lukusalikäyttöön
 • kurssikirjoja lähetetään kaukolainaksi vain Turun yliopiston opiskelijoille
 • opinnäytteitä (graduja yms.) kaukolainataan vain lukusalikäyttöön
 • sähköisistä aineistosta lähetetään kopioita, mikäli lisenssiehdot sen sallivat
 • Fennica-kokoelma lainaa aikakauslehtiä lukusalikäyttöön lehtien kunnon ja ilmestymisajan mukaan
 • vuotta vanhempia Genera-kokoelman aikakauslehtiä saa lukusalikäyttöön
 • yleisaikakauslehtiä, kuten Hymy, Suosikki jne. kaukolainataan vain tieteellistä tutkimustyötä varten kirjaston harkinnan mukaan
 • sanomalehtiä ei lähetetä kaukolainaksi

Palveluhinnasto

Kaukopalvelu muille kirjastoille

Kaukopalveluohjeet muille kirjastoille

Rehtorin päätöksen mukaan Turun yliopiston myyntilaskutuksessa otetaan käyttöön 15 €:n (alv 0 %) pienlaskutuslisä 1.7.2016 alkaen. Laskutuslisän suuruus perustuu laskutuksen aiheuttamiin kuluihin ja sen suuruus tarkistetaan vuosittain. Pienlaskutuslisä lisätään laskuihin, joiden veroton loppusumma on alle 100 €. Turun yliopiston kirjaston kaukopalvelu laskuttaa asiakkaita puolivuosittain/vuosittain.

Tilauksen voi jättää

Kaukopalvelu sijaitsee Feeniks-kirjastossa.
Postiosoite: Turun yliopiston kirjasto / Kaukopalvelu 
20014 TURUN YLIOPISTO

Turun yliopiston kirjastosta tilattujen kaukolainojen rajoitukset

 • lainat voi uusia kymmenen kertaa
 • kaukolainaksi lähetettyjä Fennica-kokoelman teoksia saa ainoastaan lukusalikäyttöön
 • kurssikirjoja lähetetään kaukolainaksi vain Turun yliopiston opiskelijoille
 • opinnäytteitä (graduja yms.) kaukolainataan vain lukusalikäyttöön
 • sähköisistä aineistosta lähetetään kopioita, mikäli lisenssiehdot sen sallivat

Kausijulkaisujen lainattavuus

 • Fennica-kokoelma lainaa aikakauslehtiä lukusalikäyttöön lehtien kunnon ja ilmestymisajan mukaan
 • vuotta vanhempia Genera-kokoelman aikakauslehtiä saa lukusalikäyttöön
 • yleisaikakauslehtiä, kuten Hymy, Suosikki jne. kaukolainataan vain tieteellistä tutkimustyötä varten kirjaston harkinnan mukaan
 • sanomalehtiä ei lähetetä kaukolainaksi

Turun yliopiston kirjaston verkkolaskutusosoite

 • OVT-tunnus: 003702458963
 • Y-tunnus: 0245896-3
 • Verkkolaskuoperaattori:OpusCapita Group Oy
 • operaattorivälittäjätunnus: 003710948874
 • Mikäli ette vielä voi toimittaa verkkolaskuja, laskut pyydetään toimittamaan osoitteeseen: Turun yliopisto, PL 7245, 01051 LASKUT.
 • laskuun viitteeksi: kirjasto/kaukopalvelu
 • laskuun liitteeksi kopiot siihen sisältyvistä kaukopalvelupyynnöistä


Palveluhinnasto

 

Muut kirjastot ja vapaasti verkossa olevat aineistot

Turun seudun kirjastot

Turussa on monta kirjastoa, joten kaipaamasi aineisto voi löytyä yllättävän läheltä. Elektronisten aineistojen käyttö on usein mahdollista paikanpäällä kirjastossa. Tarkista aineistojen saatavuus kunkin kirjaston omasta tietokannasta:

Åbo Akademin kirjasto

Turun ammattikorkeakoulun kirjasto

Turun kaupunginkirjasto

Volter-tietokannasta löytyy myös Siirtolaisuusinstituutin ja Turun normaalikoulun aineistot. Jos olet kiinnostunut tutustumaan heidän aineistoihnsa tai olet tehnyt varauksen, ota yhteyttä kyseiseen kirjastoon aukioloajoista:

Siirtolaisuusinstituutti

Turun normaalikoulun kirjasto

Vapaasti verkossa olevat aineistot

Monet organisaatiot tallentavat kaikille avoimia julkaisuja julkaisuarkistoihin. Tutustu erilaisiin keinoihin löytää rinnakkaistallenteita ja vapaasti luettavissa olevia open access -artikkeleita Avoimen saatavuuden oppaasta.

Avoimen saatavuuden opas