Koskenniemen puistotie

Hakeminen Turun yliopistoon

Voit hakea yliopisto-opiskelijaksi erilaisten hakuväylien kautta riippuen aikaisemmasta koulutustaustastasi. Löydät lisätietoa eri hakutavoista alla olevista kuvauksista. Lisätietoa voit kysyä hakijapalveluista.

Yhteishaku 20.3.-3.4.2019

Yhteishaku on tarkoitettu ylioppilaille ja heihin rinnastettaville hakijoille, joilla ei ole vielä korkeakouluopintoja, sekä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille, jotka hakevat suoraan maisterivaiheeseen.

 • Hakuaika 20.3.-3.4.2019
 • Haet sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi.
 • Opintopolusta löydät myös lisätietoa valintaperusteista sekä yliopistoon hakemisesta yleisesti.
 • Katso yliopistomme koulutustarjonta - sieltä voit etsiä itseäsi kiinnostavia oppiaineita.
 • Valintaperusteet vaihtelevat tiedekunnittain/hakukohteittain, joten tarkista aina haluamasi oppiaineen tiedot Opintopolusta.
 • Lisätietoa hakemisesta
Maisterihaku 20.3.-3.4.2019

Maisteriopinnoissa hakukohteena on ylempi korkeakoulututkinto, jonka suoritusaika on kaksi vuotta. Voit hakea suomenkielisiin maisteriopintoihin, jos sinulla on suoritettuna soveltuva korkeakoulututkinto (esim. AMK-tutkinto tai kandidaatin tutkinto - soveltuva tutkinto määritellään valintaperusteissa hakukohdekohtaisesti) ja hyvä suomen kielen taito.

Lisätietoa maisterihausta

 

Avoimen väylä 2.-16.5.2019
 • Avoimen yliopiston väylä
  • hakuaika 2.-16.5.2019
 • Hakukelpoisuus ja valintaperusteet vaihtelevat tiedekunnittain/hakukohteittain, joten tarkista aina haluamasi oppiaineen tiedot Opintopolusta.
 • Lisätietoa avoimen väylän hausta
Siirtohaku 2.-16.5.2019

Valintaperusteet vaihtelevat tiedekunnittain/hakukohteittain, joten tarkista aina haluamasi oppiaineen tiedot Opintopolusta.

Lisätietoa siirtohausta

Hakeminen englanninkielisiin maisteriohjelmiin 3.12.2018-31.1.2019

Kansainvälisiin maisteriohjelmiin voit hakea kandidaatti- tai AMK-tutkinnon suorittaneena. Englanninkieliset maisteriohjelmat ovat avoinna myös suomalaisille hakijoille, ja ne ovatkin hieno mahdollisuus kansainvälistyä opintojen ohessa. Hakuaika kv-maisteriohjelmiin on yleensä jo joulu-tammikuussa.

Lisätietoja englanninkielisistä maisteriohjelmista 

Muut tutkintoon johtavien koulutusten haut

Edellisten lisäksi tietojärjestelmätieteen maisterikoulutukseen voi hakea erillisvalinnan kautta syksyllä (24.10.-14.11.2018); koulutus alkaa keväällä 2019.

Tohtorikoulutus

Jatko-opiskelijaksi voit hakea maisterin tutkinnon jälkeen. Tavoitteenasi on tällöin tohtorin tutkinto.

Lisätietoa tohtorikoulutuksesta 

Erikoistumiskoulutukset

Yliopistossa järjestettävistä erikoistumiskoulutuksista löydät lisätietoa täältä.

Opinnot jotka eivät johda tutkintoon

Jos haluat opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai -kokonaisuuksia, tutustu avoimeen yliopisto-opetukseen ja erillisopintoihin. Avoimen yliopiston opintoihin hakeudutaan avoimen yliopiston kautta ja erillisopinto-oikeutta haetaan tiedekunnista. Tiedekunnat myöntävät erillisopinto-oikeuksia pääsääntöisesti vain sellaisiin opintoihin, joita ei ole avoimen yliopiston opintotarjonnassa.

Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnassa järjestetään Fullstack-ohjelmistokehityksen 30 opintopisteen laajuinen, 6 kk kestävä täydennyskoulutus. Koulutusjaksoja on kaksi, joista ensimmäinen toteutetaan 4.3.2019 - 30.8.2019 ja toinen vuoden 2020 loppuun mennessä. Hakuaika kevään 2019 koulutukseen alkaa 3.12.2018 ja päättyy 8.1.2019 klo 15:00. Lisätietoja täällä.

Yliopistossa järjestettävistä muista täydennyskoulutuksista löydät lisätietoa täältä.

JOO-opintoina suoritettavat opinnot