Siirtohaku

Siirtohaku on tarkoitettu sellaisille hakijoille, jotka hakevat kandidaatin tutkinnon opinto-oikeuden siirtoa toisesta suomalaisesta yliopistosta. Turun yliopiston kaikkiin tiedekuntiin ja hakukohteisiin ei järjestetä siirtohakua.

Mikäli otat vastaan siirtohaussa saadun opiskelupaikan, aikaisempi opinto-oikeutesi toisessa yliopistossa tai tiedekunnassa päättyy. Sinun tulee ilmoittaa hakulomakkeella minkä opinto-oikeuden siirtämistä haet. Myönnettävän opinto-oikeuden suorittamiseen annettavasta ajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt siirron perusteena olevan tutkinnon suorittamiseen.
 
Tutustu ennen hakemista huolellisesti hakukohteen siirtohaun valintaperusteisiin. Linkit Opintopolkuun ja valintaperusteisiin löydät alempaa tältä sivulta. Hakuaikana myös siirtohaun hakulomake löytyy em. linkin kautta.

Hakuohjeet

Hakuaika ja hakeminen

Hakuaika alkaa 2.5.2022 ja päättyy 16.5.2022 klo 15.00. Valintaperusteiden mukaiset hakemiseen vaadittavat opinnot tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä.

  • Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa www.opintopolku.fi.
  • Samalla hakulomakkeella voi hakea siirtoa myös toisiin yliopistoihin.
  • Hakulomake löytyy hakukohteen tietojen yhteydestä hakuaikana.
  • Siirtohaku järjestetään ns. erillishakuna.
  • Voit olla hakijana samana keväänä sekä yhteishaussa että siirtohaussa. Voit hakea myös samaan hakukohteeseen molemmissa hauissa.
Hakemuksen liitteet

Hakulomakkeelle tulee liittää 23.5.2022 klo 15.00 mennessä virallinen opintorekisteriote niistä opinnoista joiden perusteella haet siirtoa. Opintosuoritusotteen tulee olla virallinen, korkeakoulun antama ote, opiskelijan itsensä tulostama ei kelpaa.
 

Valinnan tuloksista ilmoittaminen ja opiskelupaikan vastaanotto

Hakijoille ilmoitetaan valinnan tuloksesta viimeistään 8.7.2022. Valinnan tuloksesta ilmoitetaan joko kirjeitse tai sähköpostilla. Hyväksytyn hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15.7.2022 klo 15.00.

Kun hakija ottaa vastaan siirtohaussa saadun opiskelupaikan, hänen aikaisempi opinto-oikeutensa toisessa yliopistossa tai tiedekunnassa päättyy.

Siirtohaun hakukohteet Turun yliopistossa 2021

Lääketieteellinen tiedekunta
Turun kauppakorkeakoulu
Yhteiskuntatieteelllinen tiedekunta