tue tiedettä lahjoita turun yliopistolle

Lahjoita Turun yliopistolle

Lahjoitus Turun yliopistolle on panostus sivistykseen, osaamiseen ja uuden tiedon synnyttämiseen.

Sata vuotta sitten kansalaisten lahjoituksilla perustettiin ensimmäinen suomenkielinen yliopisto, Turun yliopisto. Tänään rakennamme rohkeasti yhteiskunnan hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta. Lahjoittamalla Turun yliopistolle olet mukana tässä työssä.

Jokainen lahjoitus ja pienikin summa on meille arvokas tuki. Lahjoituksina kerätyt varat suunnataan suoraan opetus- ja tutkimusedellytysten sekä tutkimusinfrastruktuurin kehittämiseen. Lahjoituksen voi kohdistaa yliopistolle yleisesti tai jollekin tieteenalallemme opintojen ja tutkimuksen tueksi.

Näin lahjoitat

Verkkolahjoitus

Kätevimmin teet lahjoituksen verkkolahjoituksena. Verkkolahjoitus maksetaan Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla joko verkkopankissa tai yleisimmillä maksukorteilla. Lahjoittaja saa lahjoituksesta sähköisen kuitin maksutapahtuman jälkeen.

Yksityishenkilön verkkolahjoitus   Yrityksen/yhteisön verkkolahjoitus

 

Lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia

Yhteisöt voivat tehdä vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron lahjoituksesta verovähennyksen. Lisätietoa lahjoitusvähennyksestä yhteisöverotuksessa.

Yksityishenkilöt ja kuolinpesät voivat vuoden 2016 alusta lähtien vähentää verotuksessa yliopistolle antamansa vähintään 850 euron lahjoituksen. Mahdollisuus kattaa lahjoitukset 500 000 euroon saakka. Lisätietoa lahjoitusvähennyksestä henkilöverotuksessa.

Jos Turun yliopistolle on lahjoituksen yhteydessä ilmoitettu lahjoittajan henkilötunnus, yliopisto ilmoittaa lahjoituksen suoraan verottajalle vuosi-ilmoituksellaan. Tällöin lahjoittajan täytyy vain tarkistaa esitäytetyltä veroehdotukselta lahjoituksen oikeellisuus.

Tee testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoituksen avulla voit tehdä merkittävän teon sivistyksen, osaamisen ja uuden tiedon synnyttämisen hyväksi. Voit tukea tutkimusta ja opetusta muistamalla yliopistoa testamentissasi ja jättämällä omaisuutta yliopistolle tai kohdennetusti haluamallesi tieteenalalle.


Jos olet kiinnostunut testamenttilahjoituksen tekemisestä itsellesi tärkeän asian hyväksi, ota yhteyttä.

Turun yliopisto

Talousjohtaja Siru Helminen, +358 40 194 8399

Turun yliopistosäätiö

Säätiön asiamies Pekka Kanervisto, +358 40 507 5900

Kiitos lahjoittajille

Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle

Turun yliopisto kiittää tukijoitaan. Turun Suomalainen Yliopisto on perustettu laajan kansalaiskeräyksen turvin vuonna 1920. Talkoisiin osallistui 22 040 lahjoittajaa. Perustamiskeräyksestä ja maan itsenäisyyden alun sivistystahdosta kumpuaa yliopiston tunnuslause: ”Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle”.

Haluamme kiittää lahjoittajia sitoutumisesta Turun yliopiston tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen tekemällä näkyväksi, ketkä kuuluvat tukijoukkoihimme. Julkaisemme kaikkien lahjoituksen tehneiden yhteisöjen ja yksityishenkilöiden nimet lahjoittajasivustolla, mikäli siihen on annettu lupa.

Yliopisto haluaa kiittää myös varsinaisten keräysten ulkopuolella lahjoittaneita tahoja, jotka ovat antaneet tukensa korkeatasoiselle yliopistokoulutukselle ja vapaalle tieteelle.

Turun yliopiston perustamista tukeneet lahjoittajat (1917 alkanut kampanja)

Lahjoitukset vuodesta 2014 alkaen

Varainhankintakampanjan 2009-2011 lahjoittajat

Rahankeräyslupa

Turun yliopiston varainhankinnassa kerätään lahjoituksia yksityishenkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan yliopistolain 2§:n mukaista toimintaa ja tavoitteita.