Varainhankinnan kuvituskuva

Lahjoita Turun yliopistolle

Tule mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta! 

Valtio pääomittaa yliopistoja vuosina 2020–2022 Sitran yliopistoille myöntämällä kertaluonteisella tuella. Valtion vastinrahan myötä Turun yliopistolle tehdyn lahjoituksen vaikuttavuus lisääntyy. Vastinrahakausi jatkuu 30.6.2022 asti.

Lahjoituksina kerätyt varat suunnataan suoraan tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen. Lahjoituksen voi kohdistaa yliopistolle yleisesti tai jollekin koulutusaloistamme.

Näin lahjoitat

Verkkolahjoitus

Voit tehdä lahjoituksen yliopistolle verkkolahjoituksena. Lahjoitus maksetaan Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla joko verkkopankissa tai yleisimmillä maksukorteilla. Lahjoittaja saa lahjoituksesta sähköisen kuitin maksutapahtuman jälkeen.

Yksityishenkilön verkkolahjoitus   Yrityksen/yhteisön verkkolahjoitus

Onko sinulla kysyttävää lahjoittamisesta? Ota yhteyttä:
kehittämisasiantuntija Laura Kopu, laura.kopu@utu.fi, p. 050 465 0391

 

Lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia

Yhteisöt voivat tehdä vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron lahjoituksesta verovähennyksen. Lisätietoa lahjoitusvähennyksestä yhteisöverotuksessa.

Yksityishenkilöt ja kuolinpesät voivat vuoden 2016 alusta lähtien vähentää verotuksessa yliopistolle antamansa vähintään 850 euron lahjoituksen. Mahdollisuus kattaa lahjoitukset 500 000 euroon saakka. Lisätietoa lahjoitusvähennyksestä henkilöverotuksessa.

Jos Turun yliopistolle on lahjoituksen yhteydessä ilmoitettu lahjoittajan henkilötunnus, yliopisto ilmoittaa lahjoituksen suoraan verottajalle vuosi-ilmoituksellaan. Tällöin lahjoittajan täytyy vain tarkistaa esitäytetyltä veroehdotukselta lahjoituksen oikeellisuus.

Valtion vastinrahakausi 2020-2022

Valtio pääomittaa yliopistoja vuosina 2020–2022 Sitran yliopistoille myöntämällä kertaluonteisella tuella. Valtion vastinrahan myötä Turun yliopistolle tehdyn lahjoituksen vaikuttavuus lisääntyy. Vastinrahakausi jatkuu 30.6.2022 asti.

Vastinrahakauden sääntöjen puitteissa tehdyt lahjoitukset saavat lisäkertoimen, joka tulee osaksi Turun yliopiston peruspääomaa. Pääoman tuottoa käytämme uusiin avauksiin ja strategisesti keskeisiin hankkeisiin. Lahjoitussumma puolestaan ohjataan suoraan käyttöön tai rahastoidaan.

Turun yliopistolle tehtävät lahjoitukset ohjataan lahjoittajan toiveen mukaan joko yliopiston yleiseen rahastoon tai lahjoittajan toivomalle koulutusalalle. 10 000 euron ja sitä suuremmat lahjoitukset ovat vastinrahakelpoisia myös koulutusalalle kohdennettuina.

Lahjoittamalla tieteelle tuet koulutusta ja tutkimusta ja olet mukana rakentamassa kanssamme kestävää tulevaisuutta.

Tee testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoituksen avulla voit tehdä merkittävän teon sivistyksen, osaamisen ja uuden tiedon synnyttämisen hyväksi. Voit tukea tutkimusta ja opetusta muistamalla yliopistoa testamentissasi. Turun yliopisto suosittaa testamenttimääräyksen tekemistä Turun Yliopistosäätiölle. Säätiön ainoa tehtävä on Turun yliopiston tukeminen.

Turun Yliopistosäätiön nimikkorahastojärjestelmässä testamentilla lahjoitettu omaisuus jää pysyvästi tuottamaan hyvää, tieteen tukea. Testamentissa varojen tuoton voi kohdentaa omalle intressialueelle. Apurahajärjestelmä takaa hyvät hakijat ja hyvät hankkeet ja tuki menee tehokkaasti saajalleen. Halutessaan nimikkorahaston voi nimetä omalle ja perheen nimelle, jolloin myös mm. apurahan saajat saavat tiedon tuen lähteestä. Turun Yliopistosäätiön hallinnoi tehokkaalla järjestelmällä yli 80 nimikkorahaston varoja, jolloin se saa myös suursijoittajan etuja.

Turun Yliopistosäätiö

Säätiön asiamies Pekka Kanervisto, +358 40 507 5900, pekka.kanervisto@utu.fi

Lisätietoja: Turun Yliopistosäätiö

Kiitos lahjoittajille

Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle

Kiitämme kaikkia lahjoittajia sitoutumisesta Turun yliopiston tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen. Haluamme tehdä näkyväksi ne henkilöt ja yhteisöt, jotka kuuluvat tukijoukkoihimme. Julkaisemme kaikkien lahjoituksen tehneiden yhteisöjen ja yksityishenkilöiden nimet lahjoittajasivustolla, mikäli siihen on annettu lupa.

Yliopisto haluaa kiittää myös varsinaisten keräysten ulkopuolella lahjoittaneita tahoja, jotka ovat antaneet tukensa korkeatasoiselle yliopistokoulutukselle ja vapaalle tieteelle.

Turun yliopiston perustamista tukeneet lahjoittajat (1917 alkanut kampanja)

Lahjoitukset ovat tärkeä osa Turun yliopiston historiaa. Turun Suomalainen Yliopisto perustettiin laajan kansalaiskeräyksen turvin vuonna 1920. Perustamiskeräyksestä ja maan itsenäisyyden alun sivistystahdosta kumpuaa yliopiston tunnuslause: ”Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle”.

Perustamistalkoisiin osallistui 22 040 lahjoittajaa, joiden kaikkien tiedot on tallennettu arkistoihin. Olemme koonneet sata vuotta sitten lahjoittaneiden tiedot hakukoneeseen. Alla olevassa hakukentässä voit etsiä omia sukulaisiasi, jotka ovat tukeneet yliopiston perustamista lahjoittamalla.

Lahjoitukset vuodesta 2014 alkaen

Varainhankintakampanjan 2009-2011 lahjoittajat

Rahankeräyslupa

Turun yliopiston varainhankinnassa kerätään lahjoituksia yksityishenkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan yliopistolain 2§:n mukaista toimintaa ja tavoitteita.

Ota yhteyttä

Mika Hannula
vararehtori, yhteiskunnallinen vuorovaikutus

Laura Kopu
kehittämisasiantuntija, Kumppanuudet ja vaikuttavuus