Varainhankinta kuvituskuva

Lahjoita Turun yliopistolle

Turun yliopisto on kestävän tulevaisuuden rohkea rakentaja. Tue tiedettä ja tutkimusta – niitä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Yliopiston ja tutkimuksen rooli korostuu muutosten keskellä. Lahjoittamalla Turun yliopistolle olet mukana työssä, jota tutkijamme tekevät terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi ja yhteiskunnan kehittämiseksi. 

Lahjoituksina saatuja varoja voimme käyttää esimerkiksi koronaviruksen biologian, lasten epidemia-ahdistuksen, kriisijohtamisen, sairaanhoitajien pandemiavalmiuksien, paikkatietoratkaisujen ja etäopetuksen tutkimukseen.

Lahjoituksina kerätyt varat suunnataan suoraan tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen. Lahjoituksen voi kohdistaa yliopistolle yleisesti tai jollekin koulutusaloistamme.

Tee lahjoitus

Tee lahjoitus yksityishenkilönä -painike Tee lahjoitus yrityksena/yhteisönä -painike

 

Näin lahjoitat

Verkkolahjoitus

Voit onnitella satavuotiasta Turun yliopistoa lahjoittamalla. Kätevimmin teet lahjoituksen verkkolahjoituksena. Verkkolahjoitus maksetaan Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla joko verkkopankissa tai yleisimmillä maksukorteilla. Lahjoittaja saa lahjoituksesta sähköisen kuitin maksutapahtuman jälkeen.

Yksityishenkilön verkkolahjoitus   Yrityksen/yhteisön verkkolahjoitus

Onko sinulla kysyttävää lahjoittamisesta? Ota yhteyttä:
kehittämisasiantuntija Laura Kopu, laura.kopu@utu.fi, p. 050 465 0391

 

Lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia

Yhteisöt voivat tehdä vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron lahjoituksesta verovähennyksen. Lisätietoa lahjoitusvähennyksestä yhteisöverotuksessa.

Yksityishenkilöt ja kuolinpesät voivat vuoden 2016 alusta lähtien vähentää verotuksessa yliopistolle antamansa vähintään 850 euron lahjoituksen. Mahdollisuus kattaa lahjoitukset 500 000 euroon saakka. Lisätietoa lahjoitusvähennyksestä henkilöverotuksessa.

Jos Turun yliopistolle on lahjoituksen yhteydessä ilmoitettu lahjoittajan henkilötunnus, yliopisto ilmoittaa lahjoituksen suoraan verottajalle vuosi-ilmoituksellaan. Tällöin lahjoittajan täytyy vain tarkistaa esitäytetyltä veroehdotukselta lahjoituksen oikeellisuus.

Tee testamenttilahjoitus

Testamenttilahjoituksen avulla voit tehdä merkittävän teon sivistyksen, osaamisen ja uuden tiedon synnyttämisen hyväksi. Voit tukea tutkimusta ja opetusta muistamalla yliopistoa testamentissasi ja jättämällä omaisuutta yliopistolle tai kohdennetusti haluamallesi tieteenalalle.


Jos olet kiinnostunut testamenttilahjoituksen tekemisestä itsellesi tärkeän asian hyväksi, ota yhteyttä.

Turun yliopisto

Talousjohtaja Siru Helminen, +358 40 194 8399

Turun yliopistosäätiö

Säätiön asiamies Pekka Kanervisto, +358 40 507 5900

Kiitos lahjoittajille

Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle

Kiitämme kaikkia lahjoittajia sitoutumisesta Turun yliopiston tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen. Haluamme tehdä näkyväksi ne henkilöt ja yhteisöt, jotka kuuluvat tukijoukkoihimme. Julkaisemme kaikkien lahjoituksen tehneiden yhteisöjen ja yksityishenkilöiden nimet lahjoittajasivustolla, mikäli siihen on annettu lupa.

Yliopisto haluaa kiittää myös varsinaisten keräysten ulkopuolella lahjoittaneita tahoja, jotka ovat antaneet tukensa korkeatasoiselle yliopistokoulutukselle ja vapaalle tieteelle.

Turun yliopiston perustamista tukeneet lahjoittajat (1917 alkanut kampanja)

Lahjoitukset ovat tärkeä osa Turun yliopiston historiaa. Turun Suomalainen Yliopisto perustettiin laajan kansalaiskeräyksen turvin vuonna 1920. Perustamiskeräyksestä ja maan itsenäisyyden alun sivistystahdosta kumpuaa yliopiston tunnuslause: ”Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle”.

Perustamistalkoisiin osallistui 22 040 lahjoittajaa, joiden kaikkien tiedot on tallennettu arkistoihin. Olemme koonneet sata vuotta sitten lahjoittaneiden tiedot hakukoneeseen. Alla olevassa hakukentässä voit etsiä omia sukulaisiasi, jotka ovat tukeneet yliopiston perustamista lahjoittamalla.

Lahjoitukset vuodesta 2014 alkaen

Varainhankintakampanjan 2009-2011 lahjoittajat

Rahankeräyslupa

Turun yliopiston varainhankinnassa kerätään lahjoituksia yksityishenkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan yliopistolain 2§:n mukaista toimintaa ja tavoitteita.

Ota yhteyttä

Jani-Matti Lehto
yksikön päällikkö, strateginen ohjaus

Laura Kopu
kehittämisasiantuntija, strateginen ohjaus