Opiskelijat läppärin kanssa.

Tervetuloa valintakokeisiin!

Valintakokeet järjestetään hakuajan jälkeen touko-kesäkuussa. Koe- ja paikkakuntakohtaiset ohjeet julkaistaan myöhemmin. Seuraa tätä sivua ja sähköpostiasi.


Huom. Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen. Katso alta 27.4. päivitetty ohje maskin käytöstä!

Katso myös usein kysytyt kysymykset.

Yleistä valintakokeista

Valintakokeeseen ei ilmoittauduta erikseen

Erillistä kutsua valintakokeeseen ei lähetetä (pois lukien sähköiset kokeet), vaan hakulomakkeen täyttäminen on samalla ilmoittautuminen valintakokeeseen. Jos valintamenettelyyn kuuluu ns. toisen vaiheen valintakoe, sinut kutsutaan näihin kokeisiin henkilökohtaisesti.

Alla olevista osioista löydät tietoa valintakoemateriaaleista sekä vuoden 2022 valintakokeiden ajat tiedekunnittain. Tiedot koesaleista ja salijaosta päivitetään kokeen tietoihin noin viikko ennen valintakoetta.

Valintakoetta ei voi siirtää toiseen ajankohtaan tai paikkaan minkään syyn vuoksi.

Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen.


Huom. Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen.

Mitä mukaan kokeeseen?

Valintakokeissa tulee olla mukana

 • valokuvallinen henkilöllisyystodistus
 • kirjoitusvälineet
 • sähköisissä kokeissa kannettava tietokone ja virtajohto (ks. sähköisten kokeiden tiedot ja laitevaatimukset alta)

Hyväksyttyjä henkilöllisyystodistuksia ovat voimassa oleva

 • passi,
 • suomalainen ajokortti,
 • kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti ja
 • EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti.

Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa asiakirjassa olevasta kuvasta.

 

Voit ottaa kokeeseen mukaan:

 • Yhden korkillisen juomapullon (ei saa sisältää kahvia tai energiajuomaa)
 • Pienet eväät läpinäkyvässä kääreessä, jos sinun tarvitsee syödä kokeen aikana. Syömisen tulee tapahtua niin, että maski ei ole poissa kasvoilta tarpeettoman kauan. Vältä voimakkaasti tuoksuvia tai allergisoivia ruoka-aineita.  
 • Kokeen aikana mahdollisesti tarvittavat lääkkeet. Lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. läpipainopakkaukset. Esitä lääkkeet valvojalle saliin mennessäsi.
 • Kertakäyttöiset korvatulpat. Ota huomioon, että tällöin et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita.
 • Kasvomaskin, suojavisiirin, kertakäyttöiset suojakäsineet ja käsidesin pienessä läpinäkyvässä pullossa.

Muiden kuin listassa mainittujen tarvikkeiden mukaan ottaminen ja käyttäminen kokeessa on kiellettyä. Kiellettyjä ovat esimerkiksi:

 • Oma kello (oli sitten älykello tai tavallinen rannekello). Jokaisessa koesalissa on kello.
 • Nuuskan ja purukumin käyttö.
 • Omat nenäliinat. Nenäliinoja on saatavilla valintakoesaleissa.
 • Valintakokeessa ei saa käyttää värikyniä tai yliviivaustusseja.

Matkapuhelin tulee sulkea (lentotila) ennen kokeen alkamista ja jättää valvojan osoittamaan paikkaan. Valvojat ohjeistavat mihin voit jättää tavarasi kokeen ajaksi.

Valintakokeeseen luettavat materiaalit

Suurimpaan saan valintakokeita ei ole mitään ennaakkoon opiskeltavaa materiaalia, vaan koe voi perustua esim. lukion tiettyjen aineiden oppimäärään tai koetilaisuudessa jaettavaan aineistoon.

 • Jos ennakkomateriaalia on, ne on kerrottu kunkin hakukohteen tiedoissa Opintopolussa ja alla olevassa listauksessa.
 • Tarkemmat tiedot kokeista löydät aina Opintopolusta hakukohteen tiedoista.

Mikäli sinulla on lukemiseste, kuten esim. näkövamma, luki- tai oppimisvaikeus tms. voit tilata valintakoemateriaalista saavutettavan version Celiasta, eli saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskuksesta. Lisätietoa löydät tästä linkistä.

Aiempien vuosien valintakokeisiin voit tutusta alempana tällä sivulla olevan linkin kautta.


Keväällä 2022 julkaistavat ennakkomateriaalit

Biolääketiede

 • Kokeeseen ei ole ennakkomateriaalia. Ks. lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan verkkosivu www.laaketieteelliset.fi. Biolääketieteen valintakoe perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2015, opetushallituksen määräys 60/011/2015), valintakokeessa jaettavaan aineistoon sekä mahdolliseen ennakkomateriaaliin.

Englannin kieli

Filosofia

Kirjallisuustieteet

 • Valintakokeeseen liittyy ennakkoon luettavaa materiaalia noin sadan sivun verran. Valintakoekirjallisuus ilmoitetaan Opintopolussa viimeistään 16.3.2022

Kulttuurien tutkimus

 • Valintakokeeseen liittyy ennakkoon luettavaa materiaalia noin sadan sivun verran. Valintakoekirjallisuus ilmoitetaan Opintopolussa viimeistään 16.3.2022

Lääketiede ja hammaslääketiede

 • Kokeeseen ei ole ennakkomateriaalia. Ks. lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan verkkosivu www.laaketieteelliset.fi. Valintakoe perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2015, opetushallituksen määräys 60/011/2015), valintakokeessa jaettavaan aineistoon sekä mahdolliseen ennakkomateriaaliin.

Logopedia

Media, musiikki ja taide

 • Valintakokeen teoreettiseen osioon liittyy ennakkoon luettavaa materiaalia noin sadan sivun verran. Valintakoekirjallisuus ilmoitetaan Opintopolussa viimeistään 16.3.2022

Oikeustiede

 • Valintakoe perustuu ennakkoon ilmoitettuun kirjallisuuteen ja kokeessa mahdollisesti jaettavaan aineistoon. Valintakoekirjallisuus julkaistaan maksuttomana sähköisesti. Valintakoekirjallisuus julkaistaan 21.4.2022.Tarkemmat tiedot valintakoekirjallisuuden julkaisupäivästä ilmoitetaan osoitteessa www.oikeustieteet.fi.

Poliittinen historia ja valtio-oppi

Psykologia

Sosiaalitieteet

 • Katso tiedot kurssivalintaan vaadittavasta kurssista ja näyttökokeesta Opintopolusta.

Sosiaalityö

Taloustiede

Sähköiset kokeet

Seuraavat valintakokeet järjestetään sähköisinä keväällä 2022 ja tässä kerrotut ohjeet koskevat vain niitä. Tarkista ohjeet myös yhteisvalintojen sivuilta.

biologia
biokemia
lääketieteellisten alojen
yhteisvalinta (hammaslääketiede, lääketiede ja biolääketiede)
maantiede
oikeustiede
psykologia ja logopedia
tietojenkäsittelytieteet

kasvatusalojen VAKAVA-koe

----

Valintakoe on digitaalinen koe, jonka teet omalla kannettavalla tietokoneella yliopiston tilassa valintakoepäivänä. Jos saavut väärään valintakoetilaisuuteen, et pääse valintakokeeseen. Et voi osallistua valintakokeeseen ilman kannettavaa tietokonetta. Lataa valintakoetta varten tietokoneesi akku täyteen. Ota mukaan tietokoneesi virtajohto, jotta voit ladata tietokonettasi tarvittaessa. Valintakokeeseen et voi osallistua tabletilla tai puhelimella.

Valintakokeessa voi olla pdf-muodossa olevaa aineistoa. Aineiston saa avata ainoastaan verkkoselaimella. Jos käyttämäsi selain tarjoaa mahdollisuutta etsiä tekstiä pdf-tiedostosta, voit mahdollisuutta käyttää. Etsi-toiminto saattaa käynnistyä esimerkiksi näppäinyhdistelmällä Ctrl+F tai Cmd+F. Etsi-toiminto ei välttämättä löydä kaikkea tekstiä, esimerkiksi kuvissa olevaa tekstiä.

Laitteisto- ja verkkovaatimukset

Valintakokeen toimivuus riippuu ensi sijassa sopivan selaimen käyttämisestä.

Suosittelemme käyttämään seuraavien selainten ajantasaisia versioita:

   
    Edge
    Chrome
    Firefox
    Safari

Selaimessa on oltava JavaScript ja evästeet käytössä. Voit tarkistaa sivulta https://selain.korkeakouluun.fi/ selaimesi version sekä sen, ovatko JavaScript ja evästeet käytössä. Tarkista selaimen asetuksista, että selainversiosi on ajan tasalla ja päivitä tarvittaessa. Internetselainten lisäosat voivat estää kirjautumisen. Niiden poistamista tai kytkemistä pois päältä suositellaan ennen kokeeseen kirjautumista. Katso tarkemmat ohjeet Firefox- ja Chrome-selaimen lisäosien käytöstä poistamiseen: Näin otat selaimen lisäosat pois päältä

Suosittelemme seuraavia käyttöjärjestelmiä tai niiden uudempia versioita:

    Windows 10
    macOS 10.14
    Ubuntu Linux 18.04 LTS

Emme suosittele valintakokeen suorittamista Chromebook-tietokoneella Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmän ja valintakoejärjestelmän yhteensopivuusongelmien vuoksi.

Valintakoetilaan saa tuoda ainoastaan kannettavan tietokoneen ja suljetun matkapuhelimen. Langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita, esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttäviä hiiriä, näppäimistöjä, älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita ei saa tuoda koetilaan. Voit halutessasi ottaa mukaan erillisen langallisen hiiren. Langalliset laitteet joita tarvitaan kokeen suorittamiseen kuten adapterit hiirelle ovat sallittuja.

Tietokoneen ruudun suojakalvoa ei saa olla valintakokeessa mukana.

 

Tietosuojaseloste sähköisissä valintakokeissa (Metropolia-järjestelmä)

Tim-koejärjestelmän tietosuojaseloste (Tietojenkäsittelytieteet)

Maskin käyttö valintakokeessa

Uusi linjaus (27.4.2022): Yliopistot suosittelevat hakijoille ja valvojille maskin käyttöä valintakokeissa. Lisäksi THL:n ohjeistuksen mukaisesti vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluville sekä rokottamattomille hakijoille suositellaan sellaisen kasvomaskin käyttöä, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti (FFP2/FFP3). Jos hakijalla ei ole mukana omaa maskia, tarjoaa yliopisto hänelle kirurgisen maskin, mutta on hakijan oma päätös, ottaako hän maskin vastaan ja käyttääkö sitä.

Sairastuminen ja valintakokeet
 • Jos sinulla on koronavirustartunta (todettu kotitestissä tai virallisessa testissä), et voi osallistua valintakokeeseen.
 • Jos olet käynyt tartuntaepäilyn vuoksi koronavirustestissä etkä ole vielä saanut tuloksia, et voi osallistua valintakokeisiin.
 • Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeisiin.
 • Vaikka sinulle ei olisi todettu koronavirustautia, mutta sinulla on flunssan oireita kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta, sinun ei tule osallistua valintakokeeseen.

Jos saavut valintakokeisiin ulkomailta, tarkista etukäteen Valtioneuvoston ohjeet maahan saapumiseen.

Valintakokeiden ajat ja paikat 2022

Humanistinen tiedekunta

Kieliaineiden (ks. lista alta) kokeet

Kielten hakukohteiden (Englannin kieli, espanja, italia, kiinan kieli, klassilliset kielet, pohjoismaiset kielet, ranska, saksa, suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielitiede) valinta järjestetään kampusalueella 2.6.2022.

Paikka: Salit Pub1, Pub2, Pub3, Pub4 ja Pub5 (Publicum-rakennus), Cal1 (Calonia-rakennus), Edu2 ja Edu3 (Educarium-rakennus).

Englannin kieli: 2.6.2022 klo 9:00-11:00

Hakijoiden jakautuminen saleihin (sukunimen mukaan). Esim. jos sukunimesi on Kaski, koesalisi on Publicum 1:
Publicum 1 AAL-KEH
Publicum 2 KEK-LAT
Publicum 3 LAU-OKK
Educarium 2 OKS-RON
Educarium 3 ROS-SOT
Calonia 1 SOU-ÖST
 

Espanja, italia, kiinan kieli, klassilliset kielet, pohjoismaiset kielet, ranska, saksa, suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielitiede: 2.6.2022 klo 12:00-16:00

Hakijoiden jakautuminen saleihin (sukunimen mukaan). Esim. jos sukunimesi on Maijala, koesalisi on Publicum 3:

Publicum 1 AAL-JÄR
Publicum 2 KAAP-KORP
Publicum 3 KORR - MOIL
Publicum 4 MONT-NORO
Publicum 5 NORV-PELL
Educarium 2 PELT-ROSS
Educarium 3 ROVA-SIRR
Calonia 1 SIVE-ÖST


 

Historia ja arkeologia

 • 25.5.2022 klo 12:00-16:00
 • Paikka: Pub1, Pub2, Pub3 (Publicum-rakennus), Edu1, Edu2 (Educarium-rakennus)
 • Publicum-rakennus: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A - O

 • Educarium-rakennus: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla P - Ö

  Tarkempi salijako (Publicum):
  Pub1: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A - Ke
  Pub2: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla Ki - La
  Pub3: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla Le - O

  Tarkempi salijako (Educarium):
  Edu1: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla P - T
  Edu2: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla U - Ö

  Hakijoille, joille on myönnetty jokin yksilöllinen järjestely, on lähetetty erikseen tieto omasta koepaikasta: joko Pub1 tai sali kauppakorkeakoulussa.

Kirjallisuustieteet

 • 27.5.2022 klo 12-16
 • Paikka: Sali IX (Natura-rakennus, Yliopistonmäki)

Kulttuurien tutkimus

 • 7.6.2022 klo 10-13
 • Paikka: Pub1, Pub2 (Publicum-rakennus):
 • Pub1: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A - P
 • Pub2: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla R - Ö
 • hakijoille, joille on myönnetty jokin yksilöllinen järjestely, on lähetetty erikseen tieto omasta koepaikasta: joko Pub1 tai SH150 Publicumissa

Media, musiikki ja taide

 • 30.5.2022 klo 10.00-14.00
 • Paikka: Pub1, Pub2, Pub3 (Publicum-rakennus)
 • Tarkempi salijako:
  Pub1: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A - L
  Pub2: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla M - P
  Pub3: hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla R - Ö

  Hakijoille, joille on myönnetty jokin yksilöllinen järjestely, on lähetetty erikseen tieto omasta koepaikasta: joko Pub3 tai sali kauppakorkeakoulussa.

 

Huom. Porin digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön koulutukseen ei ole valintakoetta.

Kasvatustieteiden tiedekunta

Valtakunnallinen kasvatusalan valintakoe eli VAKAVA-koe 27.5.2022 klo 9-12 *

Valintakoetta varten sinulle luodaan yksilöity tunniste, joka sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viimeistään viikkoa ennen valintakoetta.

Saavuthan ajoissa koepaikalle, sillä myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Suositeltu saapumisaika vaihtelee koesaleittain:

Rauma

 • klo 8.00: Toivo Laurilehto -sali, Normaalikoulun liikuntasali
 • klo 8.15: Päärakennus salit 114, 115 ja 116
 • klo 8.30: Torni 109 ja 110

Turku

 • klo 8.00: Edu liikuntasali, OP-sali
 • klo 8.15: Salit Edu1, Pub1, Pub2, Pub3, Osuuskauppa, Elovena, XXII
 • klo 8.30: Salit Edu2, Edu3, Pub4, Pub5, Pub126, Pub209, Ls18, XX, XXI

Lisätietoa VAKAVA-kokeesta ja ohjeita VAKAVA-koepäivälle
 

Opettajankoulutusten soveltuvuuskoe 15.-17.6.2022 **

Jos saat kutsun soveltuvuuskokeeseen, osallistut kokeeseen yhtenä päivänä. Saat viimeistään 9.6.2022 sähköpostitse kutsun, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet sekä tieto koepaikasta ja koeajasta.

Lisätietoa soveltuvuuskokeesta

 

* TY:n hakukohteet: Erityisopettajan tutkinto-ohjelma, Kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelma, Kasvatustieteiden tutkinto-ohjelma, Käsityön aineenopettajan tutkinto-ohjelma, Luokanopettajan tutkinto-ohjelma, Rauma, Luokanopettajan tutkinto-ohjelma, Turku, Varhaiskasvatuksen opettajan tutkinto-ohjelma

** TY:n hakukohteet: Erityisopettajan tutkinto-ohjelma, Käsityön aineenopettajan tutkinto-ohjelma, Luokanopettajan tutkinto-ohjelma, Rauma, Luokanopettajan tutkinto-ohjelma, Turku, Varhaiskasvatuksen opettajan tutkinto-ohjelma

Luonnontieteen ja tekniikan alat

Biokemian ja molekyylibiotieteen valintakoeyhteistyö

 • 27.05.2022 klo 14:00 - 17:00. Koesalien täyttö aloitetaan klo 13.30. Saavuthan viimeistään klo 13.45.
 • Educarium, Assistentinkatu 5, 20500 Turku.
 • Koe järjestetään samanaikaisesti Turussa, Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Tarkista valitsemasi koepaikkakunta tarvittaessa hakulomakkeeltasi OmaOpintopolusta. Voit osallistua kokeeseen vain hakulomakkeella valitsemallasi paikkakunnalla.

Biologian ja ympäristötieteen valintakoeyhteistyö

 • 1.6.2022 klo 14:00 - 17:00. Koesalien täyttö aloitetaan klo 13.30. Saavuthan viimeistään klo 13.45.
 • Educarium, Assistentinkatu 5, 20500 Turku.
 • Koe järjestetään samanaikaisesti Turussa, Helsingissä, Oulussa ja Jyväskylässä. Tarkista valitsemasi koepaikkakunta tarvittaessa hakulomakkeeltasi OmaOpintopolusta. Voit osallistua kokeeseen vain hakulomakkeella valitsemallasi paikkakunnalla.

DIA-yhteisvalinta (TY:n hakukohteet Biotekniikka, Konetekniikka, Materiaalitekniikka, Tietotekniikka sekä Lääketieteellinen tekniikka ja terveysteknologia)

 • 31.05.2022 klo 10:00 - 14:00. Koesalien täyttö aloitetaan klo 9.30. Saavuthan viimeistään klo 9.45.
 • Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla AA-LA, sekä hakijat joille on myönnetty jokin yksilöllinen järjestely: Educarium, Assistentinkatu 5, 20500 Turku.
 • Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla LE-Ö: Turun Kauppakorkeakoulu, Rehtorinpellonkatu 3, 20500 Turku.
 • Koe järjestetään samanaikaisesti Turussa, Espoossa, Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Lappeenrannassa ja Vaasassa. Tarkista valitsemasi koepaikkakunta tarvittaessa hakulomakkeeltasi OmaOpintopolusta.

Geologia

 • 6.6.2022 klo 09:00 - 12:00. Saavuthan viimeistään klo 8.45.
 • Natura, luentosali IX. Vesilinnantie 5, 20500 Turku.

Maantieteen yhteisvalinta

 • 25.05.2022 klo 14:00 - 17:00. Koesalien täyttö aloitetaan klo 13.30. Saavuthan viimeistään klo 13.45.
 • Natura, luentosalit IX ja X. Vesilinnantie 5, 20500 Turku.
 • Koe järjestetään samanaikaisesti Turussa, Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa ja Joensuussa. Tarkista valitsemasi koepaikkakunta tarvittaessa hakulomakkeeltasi OmaOpintopolusta. Voit osallistua kokeeseen vain hakulomakkeella valitsemallasi paikkakunnalla.

Matematiikan, fysiikan tai kemian aineenopettaja ja luokanopettaja
Matematiikka ja tilastotiede
Fysikaaliset tieteet
Kemia

 • Valintakoe ei-ylioppilaille: 18.5.2022 klo 09:00-12:00. Saavuthan viimeistään klo 8.45.
  • Paikka: Agora, luentosali XXI. Vesilinnantie 5, 20500 Turku.
 • Soveltuvuuskoe opettajankoulutuksen hakijoille: 15.-17.6.2022
  • Jos saat kutsun soveltuvuuskokeeseen, osallistut kokeeseen yhtenä päivänä. Saat viimeistään 9.6.2022 sähköpostitse kutsun, jossa kerrotaan tarkemmat ohjeet sekä tieto koepaikasta ja koeajasta.

Tietojenkäsittelytieteiden valintakoeyhteistyö

 • 30.05.2022 klo 14:00 - 18:00. Koesalien täyttö aloitetaan klo 13.30. Saavuthan viimeistään klo 13.45.
 • Educarium, Assistentinkatu 5, 20500 Turku.
 • Koe järjestetään samanaikaisesti Turussa, Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Joensuussa. Tarkista valitsemasi koepaikkakunta tarvittaessa hakulomakkeeltasi OmaOpintopolusta. Voit osallistua kokeeseen vain hakulomakkeella valitsemallasi paikkakunnalla.

 

Lääketieteellinen tiedekunta

Biolääketiede 24.5.2022 klo 9.00-14.00

Valintakoetta varten sinulle luodaan yksilöity tunniste, joka sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viimeistään viikkoa ennen valintakoetta. Linkki tunnisteeseen tulee myös omalle hakemuksellesi Oma Opintopolku -palveluun viimeistään viikko ennen valintakoetta.

Saavuthan ajoissa koepaikalle, sillä myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Pyrimme aloittamaan hakijoiden ottamisen saleihin klo 8.15.

Turussa käytössä olevat koesalit:

 • Natura: luentosalit IX ja X
 • Publicum: seminaarihuone 309
 • Turun kauppakorkeakoulu: salit Elovena, OP ja Osuuskauppa

Katso rakennusten sijainti kartalla

 

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinta (hammaslääketiede, lääketiede, eläinlääketiede)
24.5.2022 klo 09.00-14.00

Valintakoetta varten sinulle luodaan yksilöity tunniste, joka sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viimeistään viikkoa ennen valintakoetta. Linkki tunnisteeseen tulee myös omalle hakemuksellesi Oma Opintopolku -palveluun viimeistään viikko ennen valintakoetta.

Saavuthan ajoissa koepaikalle, sillä myöhästyneitä hakijoita ei oteta kokeeseen. Pyrimme aloittamaan hakijoiden ottamisen saleihin klo 8.15.

Turussa käytössä olevat koesalit:

 • Agora: sali XXII
 • Calonia: Cal1
 • Educarium: liikuntasali, Edu1
 • ICT-City: salit Alpha, Delta, Gamma, Lambda, Myy
 • Medisiina: salit Alhopuro, Lauren 2, Osmo Järvi ja Säätiö
 • Publicum: Pub3, seminaarihuoneet 126 ja 209

Katso rakennusten sijainti kartalla

Terveystiede

Oikeustieteellinen tiedekunta

Oikeustiede

 • 23.5.2022 klo 14:00 - 18:00
 • Paikka: Hakijoille lähetettiin viikkoa ennen valintakoetta viesti, jossa on tunnistautumiseen vaadittava QR-koodi, koepaikka ja saapumisohjeet kokeeseen. Voit osallistua valintakokeeseen vain sillä paikkakunnalla, jonka olet hakulomakkeella valinnut koepaikaksesi.
Turun kauppakorkeakoulu

Kauppatieteet, Turku ja Pori

 • 7.6.2022 klo 12:00–15:00    
 • Paikka: Turun yliopiston kampusalue
 • Rakennukset: Edu, Turun kauppakorkeakoulu (TuKKK), Agora, Natura

Hakijoiden jakautuminen saleihin:

 • Edu liikuntasali – AAL - HEIKK
 • Edu1 Auditorio – HEIKN - JUUD
 • TuKKK, Ls 01 – JUUT - KAIPI
 • TuKKK, Ls07 – KAIPO - KANTO
 • TuKKK, Osuuskauppa – KANTOL - KYL
 • TuKKK, Lähitapiola (ls16) – KYN - LEHIK
 • TuKKK, Elovena – LEHT - METSÄK
 • TuKKK, OP-Sali – METSÄM - OKU
 • TuKKK, Kirjasto – OLA  - PÄÄ
 • Agora ls. XX – PÖN - REH
 • Agora ls. XXI – REM - SAARIKK
 • Agora ls. XXII – SAARIKO - SOIN
 • Natura ls. IX – SOIS - VIRA
 • Natura ls. X – VIRK - ÄIJ

Huom! Yksilöllisiä järjestelyjä saaneet haklijat jakautuvat seuraavasti:

 • TuKKK, Ls 08 (ANT)
 • TuKKK, Ls 18 HAA - NII
 • TuKKK, Ls 19 NOR - VÄÄN

 


Taloustiede

 • 1.6.2022 klo 10-14
 • Paikka: Turun Kauppakorkeakoulu (Rehtorinpellonkatu 3). 
 • Saavu paikalle ajoissa ja odota Turun kauppakorkeakoulun aulassa eli heti pääovien jälkeen ohjeita saleihin siirtymistä varten.
  • HUOM,YKSILÖLLISTEN JÄRJESTELYJEN LUENTOSALI MUUTTUNUT:
   • Mikäli sinulle on myönnetty yksilöllisiä järjestelyjä (esim. lisäaika), teet kokeen luentosalissa Lähitapiola
 • Hakijoille EI lähetetä erillistä kutsua valintakokeeseen. 
Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta

Logopedia
Psykologia

 • 25.5.2022 klo 9.00–12.00
 • Kokeeseen tuleville on lähetetty QR-koodi sisältää tiedon valintakokeesi ajasta ja tarkasta paikasta. Tarvitset tunnisteen myös valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. 

Filosofia

 • 8.6.2022 klo 10–14
 • Paikka: Publicum-rakennus, Assistentinkatu 7

  Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A-N: Pub 1, 1. krs

  Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla O-Ö: Pub 3, 1. krs

  Yksilöllisistä järjestelyistä ennalta sopineet hakijat (esim. lisäaika): Pub 3, 1. krs

 • Saavu paikalle ajoissa ja odota ohjeita saliin siirtymistä varten aulassa eli heti pääovien jälkeen.


Poliittinen historia ja valtio-oppi

 • 6.6.2022 klo 10–14
 • Valintakokeet järjestetään seuraavissa saleissa: Pub 1 ja Pub 3 (Publicum-rakennus), OP-sali (kauppakorkeakoulu-rakennus), Edu liikunta ja Edu 1 (Educarium-rakennus).
 • Hakijat jakautuvat saleihin sukunimen alkukirjaimen mukaisesti.

  A-JA: Publicum, Pub 1, (Assistentinkatu 7, 1. krs)

  JO-LÄ: Educarium, Edu liikunta (Assistentinkatu 5, 1. krs)

  MA-PR: kauppakorkeakoulu, OP-sali (Rehtorinpellonkatu 3, 1. krs)

  PU-TI: Educarium, Edu 1 (Assistentinkatu 5, 1. krs)

  TO-Ö sekä yksilöllisistä järjestelyistä ennalta sopineet hakijat (lisäaika): Publicum, Pub 3 (Assistentinkatu 7, 1. krs).

 • Saavu paikalle ajoissa ja odota ohjeita saliin siirtymistä varten aulassa eli heti pääovien jälkeen.

        


Sosiaalitieteet

 • Kurssivalinnassa pakollisen kurssin suorittaminen alkaa 16.3.2022. Ks. tarkemmat tiedot ja ohjeet Opintopolusta.
 • Kurssivalinnan näyttökoe: 3.6.2022 klo 10-13.

  Paikka: Publicum, Pub 1 (Assistentinkatu 7, 1. krs)

  Hakijalle lähetetään kutsu kokeeseen, jos hän on oikeutettu osallistumaan kokeeseen.


Sosiaalityö

 • 31.5.2022 klo 9 - 13
 • Paikka: Publicum-rakennus, Assistentinkatu 7

  Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A-L: Pub 1, 1. krs

  Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla M-P: Pub 2, 1. krs

  Hakijat, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla R-Ö: Pub 3, 1. krs

  Yksilöllisistä järjestelyistä ennalta sopineet hakijat (esim. lisäaika ja / tai muu järjestely): Pub 2, 1. krs