Ristiinopiskelu Turun yliopistossa

Ristiinopiskelu tarkoittaa tutkintoon sisällytettävien opintojen suorittamista toisessa kotimaisessa korkeakoulussa. Opiskeluoikeus perustuu korkeakoulujen välisiin sopimuksiin.

     

    Ristiinopiskelu tapahtuu käytännössä erilaisissa kotimaisten korkeakoulujen välisissä verkostoissa tai suorittamalla yksittäisiä opintojaksoja. Verkostot ovat pääsääntöisesti alakohtaisia, minkä vuoksi eri alojen opiskelijoille on tarjolla erilaisia opiskelumahdollisuuksia ristiinopiskelun puitteissa.

    Opintojen suorittaminen toisessa korkeakoulussa edellyttää, että opiskeluoikeutesi omassa korkeakoulussasi on voimassa ja olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. Ristiinopiskelun opiskelijana saat määräaikaisen opinto-oikeuden toiseen kotimaiseen korkeakouluun ja sen aikana voit opiskella vain niitä ristiinopiskelun opintoja, joihin sinut on hyväksytty.

    Tutustu sekä kotikorkeakoulusi että kohdekorkeakoulun ohjeisiin, kun suunnittelet ristiinopiskelua. Hakemista koskevat ohjeet ja tietoja yliopistojen opintotarjonnasta löydät kunkin korkeakoulun omilta sivuilta.

    Lisätietoa ristiinopiskelun mahdollisuuksista: