Asiasana: Etäopetus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

“Teacher Stories” – kansainvälinen katsaus yliopisto-opettajien kokemuksista ja etäopetuskäytännöistä Covid-19 -pandemian aikana julkaistu

17.01.2023

Teacher stories - Inspiring good practices - a booklet of educator stories esittelee 57 yliopisto-opettajan kokemuksia ja näkemyksiä etäopetuksesta: miten työskentely- ja opetuskäytännöt muuttuivat Covid-19 pandemian aikana. Haastatteluissa keskityimme hyviin käytäntöihin, erityisesti siihen miten etäopetus organisoitiin ja miten opiskelijoiden osallistaminen tapahtui.

Turun yliopiston ja Polar Partners Oy:n verkkokurssit vauhdittavat suomalaisen koulutusosaamisen vientiä

15.09.2022

Turun yliopisto ja Polar Partners Oy kehittävät yhteistyössä verkkokursseja, joihin on kiteytetty suomalainen koulutusosaaminen helposti omaksuttavassa muodossa. Top Teacher -ohjelman kurssit on tarkoitettu niille opettajille ja opetusalan asiantuntijoille ympäri maailmaa, jotka ovat kiinnostuneita syventämään ammattitaitoaan suomalaisen koulutusmallin ja osaamisen pohjalta.

Kokemuksia etäopetuksen haasteista ja ratkaisuista hyödynnetään myös tulevaisuudessa

25.04.2022

COVID-19 pandemian alkaessa keväällä 2020 yliopistot siirtyivät etäopetukseen hyvin lyhyellä varoitusajalla ja erilaisista lähtökohdista. InCompEdu-hankkeessa on koottu yhteen opettajien kokemuksia siitä millaisia haasteita nopea siirtymä aiheutti, miten niistä selvittiin, sekä miten etäopetusmenetelmät kehittyivät pandemian aikana.

Turun yliopisto mukana kehittämässä rehtorien koulutusta Chilessä

07.02.2022

Yliopiston koulutusviennin puitteissa on solmittu merkittävä monivuotinen yhteistyösopimus chileläisen Plus Finlandin kanssa. Turun yliopiston normaalikoulun opettajat laativat ja vetävät Plus Finlandin valitsemille valmentajille koulutusohjelman, minkä jälkeen ohjelman mukaisesti koulutetut valmentajat jalkautuvat kouluttamaan chileläisiä rehtoreita paikallisiin kouluihin.

Kirjaston tiedonhankinnan opetus ja neuvonta toimivat etänäkin

10.05.2021

Koronapandemia ei ole hiljentänyt yliopiston kirjastoa, vaikka tilat ovat tällä hetkellä hyvin rajatussa käytössä. Kun Turun yliopisto ja kirjaston yksiköt suljettiin vauhdilla reilu vuosi sitten, henkilökunta ryhtyi yhtä vauhdikkaasti luomaan korvaavia toimintatapoja lähipalveluille. Kirjaston asiantuntijat tavoittaa entiseen tapaan virtuaalisesti, ja Volter-tietokannasta voi hakea aineistoja, joista yhä suurempi osa on käytettävissä sähköisessä muodossa.