Asiasana: Uutinen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Nicolas Balcom Raleigh avaa uusia näkökulmia ilmastonmuutokseen

31.03.2020

Turun yliopiston monitieteisessä Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa tutkitaan kestävän tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia. Projektitutkija Nicolas Balcom Raleigh’n mukaan taistelussa ilmastonmuutosta vastaan tarvitaan kykyä nähdä tulevaisuudessa villejäkin skenaarioita ja innovoida uutta.

Merenkulun ja satamatoimintojen perusteet 9.-10.9.2020 Helsingissä

31.03.2020

Viime päivinä on konkreettisesti noussut esille satamien ja merilogistiikan merkitys osana huoltovarmuutta poikkeustilanteessa. Merenkulun ja satamatoimintojen perusteet perehdyttää osallistujat merisektorin toimintaan. Käyntännönläheisyyttä ja konkreettisuutta koulutuspäiviin tuo laiva- ja satamavierailu.

Professori Christina Salmivallille myönnettiin Euroopan tutkimusneuvoston rahoitus haastavien kiusaamistapausten tutkimukseen

31.03.2020

Professori Christina Salmivalli on saanut tutkimusrahoituksen Euroopan tutkimusneuvosto ERC:ltä. ERC Advanced Grant -rahoitus on Euroopan suurin henkilökohtainen tutkimusrahoitus.

Viisivuotinen ERC Advanced Grant -rahoitus myönnetään asemansa vakiinnuttaneille tutkimusjohtajille, joille on jo kertynyt huomattava määrä saavutuksia tutkijan uralla. Kyseessä on yksi Euroopan kilpailluimmista rahoituksista.

Kirjojen lainaaminen ja varausten nouto onnistuu 1.4.2020 alkaen

31.03.2020

Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen edellyttämien painettujen aineistojen lainaaminen Turun yliopiston kirjastosta turvataan poikkeusjärjestelyin 1.4.2020 alkaen.  Kirjasto avaa väliaikaiset varausten noutopisteet Educariumin kirjastolle ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjastolle Raumalla. Poikkeustilanteen aikana voi noutaa jo saapuneita, mutta yliopiston kiinnimenon takia hakematta jääneitä varauksia ja varata myös hyllyssä olevia, lainattavia kirjoja mistä tahansa Turun yliopiston kampusalueen kirjaston toimipaikasta.

Tekoäly voi nopeuttaa aivoinfarktin tunnistamista

30.03.2020

Aivoinfarktin nopea tunnistaminen magneettikuvista (MRI) on tärkeää potilaan hoidon valinnan kannalta. Turun yliopiston ja Turun Valtakunnallisen PET-keskuksen tutkijat kehittivät täysin automatisoidun menetelmän, jonka avulla akuutti iskeeminen muutos voidaan tunnistaa aivojen magneettikuvista. Journal of Neuroscience Methods -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa osoitettiin, että tekoälyn avulla on mahdollista vähentää tähän liittyvää radiologien työkuormaa.