Asiasana: Uutinen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutustu syksyn 2024 avoimeen yliopisto-opetukseen – maksut ennallaan, myös maksuttomia opintoja ja uutuuksia

16.05.2024

Avoimessa yliopistossa voit opiskella Turun yliopiston tutkinto-ohjelmien sekä kieli- ja viestintäkeskuksen opintoja oman kiinnostuksesi mukaan. Opintoihin voi osallistua Turussa ja Porin yliopistokeskuksessa, kesäyliopistoissa, kansalais- ja kansanopistoissa eri puolilla Suomea sekä joustavasti verkossa.

Tutkijat löysivät mahdollisen keinon estää rintasyövän uusiutumista

17.06.2024

Rintasyövän hoitotulokset ovat yleisesti hyvällä tasolla, mutta silti osa syövistä uusiutuu, kun kehoon uinumaan jääneet syöpäsolut heräävät uudestaan kasvamaan. Suomalaiset syöpätutkijat löysivät mekanismin, joka herättää uinuvat rintasyöpäsolut ja osoittivat, että sitä estämällä voidaan merkittävästi parantaa hoitotuloksia koemalleissa.

Tervetuloa Seilin tiede- ja kulttuuripäiville 22.–25.8.!

17.06.2024

Seilin tiede- ja kulttuuripäivillä keskustellaan ajankohtaisista aiheista kuten Saaristomeren elinvoimasta, luonnon monimuotoisuudesta ja vihreästä siirtymästä. Tapahtumassa tutustutaan myös Seilin saaren ainutlaatuisen kulttuuriympäristöön. Maksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki tieteestä ja Saaristomerestä kiinnostuneet. Seilin tiede- ja kulttuuripäivät Seilissä 22.–25. elokuuta.  

Erolalle, Souranderille ja Malamutille akatemiarahoitukset

14.06.2024

Suomen Akatemia on myöntänyt kolme rahoitusta INVEST-tutkijoille. Professorit Jani Erola ja Andre Sourander saivat akatemiahankerahoituksen, yliopistotutkija Sarah Malamutille akatemiatutkijan rahoituksen. Erolan ryhmä kehittää uutta menetelmää mahdollisuuksien tasa-arvon tutkimiseen. Souranderin ryhmä tutkii raskaudenaikaisen masennuksen digitaalisen hoidon vaikuttavuutta. Malamutin selvittää tutkimuksessaan, mikä on liiallisen murehtimisen tai ahdingossa vellomisen ja kiusatuksi tulemisen yhteys.

Raskaudenaikaisen masennuksen Yhdessä vahvaksi -tutkimukselle merkittävä rahoitus Suomen Akatemialta

14.06.2024

Suomen Akatemia on myöntänyt professori Andre Souranderin johtamalle raskaudenaikaisen masennuksen digitaalisen hoidon tutkimukselle akatemiahankkeen rahoituksen. Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen toteuttama Yhdessä vahvaksi -tutkimus on maailman laajin satunnaistettu kontrolloitu tutkimus (RCT), jossa raskaana olevat äidit on seulottu väestöstä.