Asiasana: Uutinen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kirjastot avataan rajoitetusti 10.8.2020 alkaen

01.07.2020

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan elokuussa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön rajoitetuin palveluajoin. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat, opiskelutilat sekä kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat ovat käytettävissä kirjastojen kesäaukioloaikojen mukaan.

Turkulaistutkijat ovat kuvanneet jo yli 40 tieteelle uutta eläinlajia vuoden 2020 aikana

29.06.2020

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön tutkijat ovat erikoistuneet heikosti tunnettujen ja kaukaisten alueiden eläinlajistojen tutkimukseen. Tutkimusretkien tuloksena löytyy jatkuvasti eläinlajeja, joista ei tiedetä vielä mitään. Yksi uusimmista löydöksistä on Joker-näyttelijä Joaquin Phoenixin mukaan nimetty hämähäkkilaji.

Kyselytutkimuksessa selvitetään varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstön sekä lasten huoltajien kokemuksia poikkeusoloista

30.06.2020

Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan tutkimuksessa selvitetään varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toteutumista poikkeusoloissa. Tutkimuksessa kerätään tietoa henkilöstön kokemuksista ja työskentelystä lähi- ja etäopetuksessa. Lisäksi tarkastellaan lasten huoltajien kokemuksia poikkeusajalta. Tavoitteena on löytää keinoja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kehittämiseen.