Asiasana: Uutinen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston kauppakorkeakoululle kansainvälinen AACSB-akkreditointi

25.04.2019

AACSB-akkreditointi on kansainvälisesti erittäin arvostettu tunnustus kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen korkeasta laadusta. Turun kauppakorkeakoululle myönnettiin akkreditointi 25.4.2019. – Akkreditoinnin myötä nousemme nyt maailmanluokan kauppakorkeakoulujen joukkoon, mikä avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kansainvälisesti, iloitsee dekaani Markus Granlund.

Towards Sustainable ICT -seminaarissa pohdittiin tieto- ja viestintäteknologian kestävyyttä

13.12.2019

Nopeasti kasvavan ICT-alan energiankulutuksen odotetaan lisääntyvän tulevaisuudessa merkittävästi. Turun yliopiston kestävän kehityksen ohjausryhmän, Digitaaliset tulevaisuudet -temaattisen kokonaisuuden sekä tulevaisuuden teknologioiden laitoksen yhteistyönä järjestämässä seminaarissa pureuduttiin alan hiilijalanjälkeen ja mietittiin, millaisilla toimilla energiankulutusta voitaisiin vähentää.

Marja Vauraksen dekaanikautta juhlittiin Educariumilla

13.12.2019

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Marja Vauras päättää kautensa vuodenvaihteessa. Vaikka Vauras jatkaa yhä työtään tiedekunnassa Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen professorina tutkimus- ja opetustehtävissä, hänen pitkää dekaanikauttaan muisteltiin lämmöllä Educariumilla järjestetyssä juhlassa torstaina 12.12.

Kaksisuuntaisella mielialahäiriöllä on yhteys laajaan kirjoon vanhempien psyykkisiä sairauksia (Väitös: LL Dan Sucksdorff, 20.12.2019, lastenpsykiatria)

LL Dan Sucksdorff osoitti Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessaan, että kaksisuuntaisella mielialahäiriöllä eli bipolaarihäiriöllä on yhteys moniin vanhempien psykiatrisiin sairauksiin ja migreeniin. Vanhempien epilepsiaan sillä ei kuitenkaan ollut yhteyttä. Bipolaarihäiriötä sairastavilla itsellään esiintyi verrokkeja useammin sekä epilepsiaa että migreeniä.

Elintarvikemetabolomiikan huippuasiantuntija Kati Hanhineva pohjoisten elintarvikkeiden professuuriin

12.12.2019

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö lahjoitti vuonna 2018 Turun yliopistolle 500 000 euroa, jolla rahoitetaan pohjoisten elintarvikkeiden professuurin viisi ensimmäistä vuotta. Uusi professuuri keskittyy Suomessa viljeltävien kasvien tutkimukseen, tukee kestävään kehitykseen pohjautuvaa suomalaisten elintarvikkeiden vientiä ja lisää hyvinvointia edistämällä terveellisten elintarvikkeiden kehittämistä.

FINDOS Symposium 2019 keräsi suu- ja leukakirurgian huippuosaajat Turkuun

14.06.2019

Kansallinen suun terveystieteiden tohtoriohjelma FINDOS-Turku (Finnish Doctoral Programme in Oral Sciences) järjesti sarjassaan kymmenennen FINDOS Symposiumin Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksella 9.-10.5.2019. Tilaisuudessa kuultiin kasvojen ja kallon alueen korjaavasta kirurgista ja miten uudet biomateriaalit, 3D-mallinnustekniikan käyttäminen ja kehittyvä kantasolututkimus mahdollistavat yhä paremman lopputuloksen potilaan kannalta.