Asiasana: Uutinen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kirjastot avataan rajoitetusti 10.8.2020 alkaen

01.07.2020

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan elokuussa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön rajoitetuin palveluajoin. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat, opiskelutilat sekä kirjastojen sisällä olevat 24/7-tilat ovat käytettävissä kirjastojen aukioloaikoina.

Die PWD 2020

24.09.2020

Die Absolventen der Prüfung Wirtschaftsdeutsch International (PWD) wurden zum erfolgreichen Abschluss mit einem Empfang an der Deutschen Botschaft geehrt.

PWD-tutkinnon (kansainvälinen saksan talouskielen tutkinto) 2020 menestyksekkäästi suorittaneet saivat diplominsa Saksan suurlähetystön vastaanotolla 17. syyskuuta.

Lapsen temperamentti ei nosta kortisolitasoja varhaiskasvatuksessa – Ulospäinsuuntautuneet lapset reagoivat voimakkaammin sekä kotihoidossa että päiväkodissa

24.09.2020

Turun yliopiston FinnBrain-tutkimus osoitti, että ulospäinsuuntautuneilla lapsilla kortisolitasot ovat muita lapsia korkeammat. Yhteys ei kuitenkaan riippunut hoitoympäristöstä, vaan ilmeni samalla tavalla kotihoidossa ja varhaiskasvatuksessa. Ulospäinsuuntautuneet lapset saattavatkin reagoida voimakkaammin ympäristön ärsykkeisiin, tai korkeammat kortisolitasot voivat olla heidän stressinsäätelyjärjestelmälleen tyypillinen ominaisuus varhaislapsuudessa.

Tapahtumateollisuus on koronakriisin suurimpia kärsijöitä

24.09.2020

CCR:n Disruptiolaboratorio on tehnyt tapahtumateollisuuden ensimmäisen toimialatutkimuksen, jonka ensimmäinen osa julkaistiin kesäkuussa. Tutkimuksen toinen, tilastotietoon perustuva vaihe valmistui syyskuussa: tapahtumateollisuuden liikevaihto vuonna 2019 oli 2,35 miljardia euroa, ja toimijoita alalla oli noin kolme tuhatta. Tänä vuonna toimialan liikevaihtoa uhkaa 1,5 miljardin euron pudotus, ja moni toimija taistelee olemassaolostaan.

Uudet kasvainmerkkiaineet parantavat munasarjasyövän diagnostiikkaa ja taudin seurantaa (Väitös: LL Liina Salminen, 3.10.2020, synnytys- ja naistentautioppi)

Perinteisen kasvainmerkkiaineen, CA125:n, syöpäspesifeihin sokerirakenteisiin perustuvat uudet kasvainmerkkiaineet parantavat epiteliaalisen munasarjasyövän diagnostiikkaa, seurantaa ja uusineen taudin havaitsemista. Nestemäisellä biopsialla löydetään täsmähoidon kohteita reaaliaikaisesti.