Asiasana: Uutinen

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Sydänläppien bakteeritulehdukset ovat lisääntyneet Suomessa nuorilla aikuisilla (Väitös: LL Elina Ahtela, 10.2.2023, kardiologia ja kardiovaskulaarilääketiede)

Sydänläppien bakteeritulehdus on vakava, useita komplikaatioita eri puolilla kehoa aiheuttava sairaus, johon sairastuneiden kuolleisuus on korkea. LL Elina Ahtelan Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa selvisi, että sydänläppien bakteeritulehdukset ovat lisääntyneet Suomessa nuorilla aikuisilla. Tutkimuksessa havaittiin myös, ettei taudin kuolleisuus ole vähentynyt.

Kevään Tiedeillat kutsuvat kouluikäisiä ja aikuisia tieteen pariin - Amazonian sademetsät aiheena ensimmäisessä illassa 15.2.

01.02.2023

Turun yliopistossa helmi-toukokuussa järjestettävät Tiedeillat kutsuvat kaikki kouluikäiset ja sitä vanhemmat arki-illaksi tutustumaan eri alojen tutkimukseen ja osallistumaan kiinnostaviin tutkimusaktiviteetteihin. Tiedeiltoja järjestetään 15.2. alkaen aina kuukauden toiseksi viimeisenä keskiviikkona.

Kirjaston uutiskooste 1/2023

01.02.2023

Kirjaston uutiskooste kerää yhteen kuluneen kuukauden ajankohtaiset kirjaston tarjoamat palvelut ja tapahtumat. Uutiskooste julkaistaan kirjaston www-sivuilla kuun alussa.

Nelihenkisen helsinkiläisen lapsiperheen ihmisarvoinen elämä maksaa yli 3000 euroa kuussa

01.02.2023

Turun yliopiston viitebudjettihankkeessa on selvitetty, mitä kulutushyödykkeitä ihmisarvoiseen elämään lukeutuu 2020-luvun Suomessa ja kuinka paljon ihmisarvoinen elämä maksaa vuonna 2022. Kokonaisuudessaan nelihenkisen helsinkiläisen lapsiperheen ihmisarvoisen elämän viitebudjetti on 3283 euroa kuukaudessa. Muualla Suomessa asuvan nelihenkisen lapsiperheen kuukausikustannukset ovat 2909 euroa.