Asiasana: Opiskelijavalinta

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Opiskelijavalintauudistus korostaa lukiokontaktien tärkeyttä

11.12.2019

Opetus- ja kulttuuriministeriön edistämässä opiskelijavalintauudistuksessa on pyritty reagoimaan siihen, että vain kolmannes uusista ylioppilaista jatkaa opiskelua välittömästi ja jatko-opintojen ulkopuolelle jääneiden osuus on kasvanut. Lisäksi opiskelijavalintajärjestelmästä on haluttu tehdä edullisempi ja kevyempi. Jatkossa yhä useampi korkeakoulupaikka aukeaakin ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella pääsykokeen sijaan.

Turun yliopiston uusiin diplomi-insinöörikoulutuksiin sata opiskelijaa vuonna 2020 – aloituspaikkamäärä nousee myös käynnissä olevissa koulutuksissa

04.10.2019

Yliopiston uusissa diplomi-insinöörikoulutuksissa aloittaa yhteensä sata opiskelijaa vuonna 2020. Näiden lisäksi yliopisto kasvattaa jo käynnissä olevien tekniikan koulutusten aloituspaikkamääriä. Yhteensä tekniikan diplomi-insinöörikoulutuksiin otetaan ensi vuonna 273 opiskelijaa. 

Hakijoiden kymmenen kysymystä yhteishausta

28.03.2019

Korkeakoulujen yhteishaku on käynnissä, mikä tarkoittaa sitä, että tänäkin keväänä kymmenet tuhannet nuoret havittelevat Turun yliopistosta unelmiensa opiskelupaikkaa. Todistuspisteet, useampaan kohteeseen hakeminen ja valintakokeeseen sekä opiskelupaikan hyväksymiseen liittyvät käytännön asiat askarruttavat erityisesti hakijoita.