Asiasana: Mediatiedote

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston kauppakorkeakoululle kansainvälinen AACSB-akkreditointi

25.04.2019

AACSB-akkreditointi on kansainvälisesti erittäin arvostettu tunnustus kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen korkeasta laadusta. Turun kauppakorkeakoululle myönnettiin akkreditointi 25.4.2019. – Akkreditoinnin myötä nousemme nyt maailmanluokan kauppakorkeakoulujen joukkoon, mikä avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kansainvälisesti, iloitsee dekaani Markus Granlund.

Fysiikan päivillä luentoja, tiede-esityksiä ja työpajoja 29.10.

22.10.2019

Kaikille avoin Fysiikan päivä -tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen tieteen tekemiseen ja ajankohtaisiin fysiikan aiheisiin. Turun yliopistolla järjestettävässä tapahtumassa kuullaan, miten tämän vuoden Nobel-voittajat ovat muuttaneet käsitystämme maasta ja maailmankaikkeudesta, tutustutaan aitoon fysiikantutkimuksen laboratorioon ja seurataan innostavia tiede-esityksiä.

Tutkimus avaa feministisen politiikan ulottuvuuksia uuskonservatiivisella Venäjällä (Väitös: VTM Inna Perheentupa, 25.10.2019, sosiologia)

VTM Inna Perheentuvan etnografinen väitöstutkimus venäläisten nykyfeministien parissa osoittaa, että feministinen vastarinta saa Venäjällä sekä näyttäviä mutta myös kätkettyjä ja suojaa tuottavia muotoja. Tutkimus havainnollistaa myös, miten terapeuttisuus ja poliittisuus kiertyvät yhteen feministisessä aktivismissa. Lisäksi se jäljittää ilmiötä, jossa haastavissa olosuhteissa toimivan sosiaalisen liikkeen toiminta muuttuu kamppailuiksi vähäisistä resursseista.

Uutuusteos tarkastelee kaupunkiympäristön tuhoja ja poikkeuksellista sopeutumiskykyä toisessa maailmansodassa

21.10.2019

Kaupungit ovat olleet toisen maailmansodan ympäristöhistorian polttopisteessä niin kuvaannollisesti kuin tosiasiallisestikin. Kaupungit joutuivat hävityksen kohteeksi ympäri maailman, kun taisteluissa ja pommituksissa pyrittiin tuhoamaan vihollisen vastarintapesäkkeitä, liikenteen solmukohtia, sähköverkkoja ja teollisuuslaitoksia. Kaupunkiympäristöt muuttuivat myös, kun kaupunkien ja maaseudun asukkaat ja luonnonvarat mobilisoitiin totaalisen sodan käyttövoimaksi. Sodassa sekä kaupunkilaiset että kaupunkien muut eliöt osoittivat kuitenkin huomattavaa sitkeyttä. 

Kansanomainen ymmärrys uskonnosta ja pyhästä ohjaa oikeusistuimia uskontorikosten ratkaisuissa (Väitös: FM Tuomas Äystö, 26.10.2019, uskontotiede)

Oikeuslähteissä on muodolliset kriteerit sille, miten uskonto ja pyhä määritellään, mutta käytännön viranomaistyössä ne täydentyvät populaareilla ymmärryksen tavoilla. FM Tuomas Äystö on selvittänyt Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessaan uskonrauhan rikkomista koskevan rikoslain pykälän poliittista taustaa ja oikeuskäytäntöä uskontotieteen näkökulmasta.

Tutkijat onnistuivat mallintamaan rajut välähdykset mustan aukon keskellä

16.10.2019

Kansainvälinen tähtitieteilijäryhmä on käyttänyt La Palman Gran Telescopio Canariasin optista HiPERCAM-kameraa sekä kansainvälisessä avaruusasemassa sijaitsevaa NASA:n NICER-röntgenobservatoriota luodakseen videon kasvavasta mustasta aukosta ennennäkemättömällä tarkkuudella. Tutkimus on lisännyt tieteen ymmärrystä mustien aukkojen välittömästä ympäristöstä.