Asiasana: Mediatiedote

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston kauppakorkeakoululle kansainvälinen AACSB-akkreditointi

25.04.2019

AACSB-akkreditointi on kansainvälisesti erittäin arvostettu tunnustus kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen korkeasta laadusta. Turun kauppakorkeakoululle myönnettiin akkreditointi 25.4.2019. – Akkreditoinnin myötä nousemme nyt maailmanluokan kauppakorkeakoulujen joukkoon, mikä avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kansainvälisesti, iloitsee dekaani Markus Granlund.

Pakolaisten kulttuurisen ja kansallisen identiteetin säilyttäminen koulutuksen avulla voi tukea uuteen maahan integroitumista (Väitös: MEd Kalsang Wangdu, 27.6.2019, kasvatustiede)

Tiibetin pakolaiset ovat perustaneet lukuisia kouluja Intiassa ja kehittäneet oman opetussuunnitelmansa Intian kansallisen koulutusjärjestelmän puitteissa. Tämä kulttuurisesti relevantti kasvatus on auttanut Tiibetin pakolaisia ylläpitämään kulttuuriaan, kieltään ja historiallisia muistojaan. Samalla koulutus on auttanut pakolaisia integroitumaan Intian yhteiskuntaan.

Lapsen ulosteen mikrobisto on yhteydessä temperamenttiin

17.06.2019

Turun yliopiston FinnBrain-tutkimuksessa selvisi, että 2–3 kuukauden ikäisen lapsen ulosteen mikrobistokoostumus on yhteydessä puolivuotiaana havaittaviin erilaisiin temperamenttipiirteisiin. Temperamentti kuvastaa yksilöllisiä eroja lapsen tunteiden ilmaisussa ja säätelyssä, joten tutkimus antaa uutta tietoa käyttäytymisen ja mikrobiston välisistä yhteyksistä. Vastaavaa tutkimusta ei ole aiemmin toteutettu missään näin nuorilla tai näin suurella otoksella.

Yritysjohdon toimet voivat sotkea ohjelmistoprojektin kustannusarvioinnin (Väitös: FM Jurka Rahikkala, 28.6.2019, ohjelmistotekniikka)

Yritysten ohjelmistokehitysmenot kasvavat kiihtyvällä vauhdilla, mutta jopa 60–80 prosenttia ohjelmistoprojekteista ylittävät niille asetetut budjetit ja aikataulut. Ylitykset rasittavat yritysten taloutta ja johtavat pahimmassa tapauksessa konkurssiin. FM Jurka Rahikkala pureutuu väitöstutkimuksessaan kustannusten ylittymisen syihin tarkastelemalla yritysjohdon toimia projektien kustannusten arvioinnissa. Rahikkala on itse työskennellyt lukuisissa ohjelmistoprojekteissa eri rooleissa 25 vuotta, josta valtaosan ylimmän johdon edustajana.