Asiasana: Mediatiedote

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun Biotiedekeskuksessa kehitettiin uusi menetelmä suoliston mikrobiston toiminnan tutkimiseen

01.07.2022

Professori Laura Elon tutkimusryhmä Turun Biotiedekeskuksesta on kehittänyt uuden menetelmän mikrobiston toiminnan tutkimiseen proteiinitasolla. Uudesta menetelmästä on mahdollisesti laajaa hyötyä mikrobistotutkimuksessa uudella toiminnallisella tasolla. Suoliston bakteerien toiminnan tunteminen on keskeistä ihmisen terveyden tutkimuksessa ja mahdollisten kytkösten ja hoitokeinojen löytämisessä eri sairauksiin. Aiemmat tutkimukset ovat pääosin keskittyneet mikrobiston koostumuksen selvittämiseen, mutta ihmisen suoliston mikrobiston toiminnoista on edelleen varsin vähän tietoa.

Väärinkäytösten paljastajat – Tutkimuksessa tarkasteltiin moraalisesti rohkeita toimijoita terveydenhuollossa

29.06.2022

Väitöskirjatutkija Johanna Wiisakin tutkimuksessa tunnistettiin mahdollisia väärinkäytösten paljastajia terveydenhuollossa. Tutkimuksessa selvisi, että terveydenhuollon ammattilaiset pitävät itseään moraalisesti rohkeina ja olisivat todennäköisesti valmiita paljastamaan väärinkäytöksiä pelosta ja itselle aiheutuvista haitoista huolimatta.

Turun yliopiston Luonto2100-rahasto osti suojeltavaa metsää Kurjenrahkan kansallispuiston naapurista

27.06.2022

Turun yliopistosäätiön alle viime vuonna perustettu Turun yliopiston Luonto2100-rahasto on ostanut ensimmäiset metsäalueensa läheltä Kurjenrahkan kansallispuistoa. Pöytyän Yläneellä sijaitsevat kaksi metsäaluetta muodostavat yhteensä 25 hehtaarin kokonaisuuden. Tavoitteena on lisätä alueiden luonnon monimuotoisuutta ja hiilensidontaa. Alueita on tarkoitus kehittää myös rahaston tavoitteita tukevaan virkistyskäyttöön.