Asiasana: Mediatiedote

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston kauppakorkeakoululle kansainvälinen AACSB-akkreditointi

25.04.2019

AACSB-akkreditointi on kansainvälisesti erittäin arvostettu tunnustus kauppatieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen korkeasta laadusta. Turun kauppakorkeakoululle myönnettiin akkreditointi 25.4.2019. – Akkreditoinnin myötä nousemme nyt maailmanluokan kauppakorkeakoulujen joukkoon, mikä avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kansainvälisesti, iloitsee dekaani Markus Granlund.

Mediakutsu: Koulusurmauutisoinnin eettisistä haasteista keskustellaan seminaarissa Helsingissä 7.2.

21.01.2020

Suomessa koulusurmien todistajat eivät juuri ole tuoneet kokemuksiaan julkisuuteen, kun taas yhdysvaltalaismediassa koulusurman todistaneet nuoret ovat osallistuneet sosiaalisen median avulla aktiivisesti debattiin aselaeista. Median vastuu koulusurmauutisoinnissa -nimisessä seminaarissa keskustellaan koulusurmauutisoinnin eettisistä haasteista ja sosiaalisen median vaikutuksesta. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Opettajankoulutus siirtyy yhteisvalintaan keväällä 2020 – Uusi soveltuvuuskoe yhdenmukainen kaikissa yliopistoissa

21.01.2020

Eri opettajankoulutusten opiskelijavalinnat uudistuvat koko Suomessa keväällä 2020. Uudessa yhteisvalinnassa hakijat voivat yhteen soveltuvuuskokeeseen osallistumalla hakea usean eri yliopiston opettajankoulutukseen sekä kunkin yliopiston sisällä useaan eri opetusalan koulutusohjelmaan. Keväällä 2020 yhteisvalinnassa ovat mukana luokanopettajan, erityisopettajan, käsityön aineenopettajan, kotitalouden aineenopettajan, varhaiskasvatuksen opettajan sekä ohjausalan koulutukset.

Turun yliopisto ja Singapore Maritime Institute jatkavat menestyksellistä innovaatioyhteistyötään

17.01.2020

Turun yliopisto ja Singapore Maritime Institute järjestivät yhteistyössä jo toisen Innovation Camp -innovaatioleirin. Singaporessa 11.–16.1.2020 järjestetyn leirin voittaja valittiin 16.1. Leiri järjestettiin yhteistyössä yrityskumppanien Jurong Portin, MacGregorin ja China Navigation Companyn kanssa.

Monikielinen teksti haastaa karibialaisen kirjallisuuden suomentajan luoviin ratkaisuihin (Väitös: FM Laura Ekberg, 24.1.2020, englannin kieli)

Monikielisyys on keskeinen osa karibialaista kaunokirjallisuutta. FM Laura Ekberg tutkii Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöskirjassaan, miten suomentaja ratkaisee monikielisen kaunokirjallisuuden kääntämisen haasteita. Tutkimuksen mukaan suomentajat näkevät haasteet positiivisena mahdollisuutena omiin luoviin ratkaisuihin.

Epigeneettiset lääkkeet voivat estää rintasyövän kasvua – osalle potilaista niistä voi kuitenkin olla haittaa

15.01.2020

Suomalais-amerikkalainen tutkimusryhmä on julkaissut merkittävän koe-eläimillä tehdyn tutkimuksen, jonka mukaan ns. epigeneettisillä lääkkeillä voidaan tietyissä tapauksissa estää rintasyövän kasvu. Saadut tulokset ovat merkittäviä erityisesti siksi, että niiden perusteella epigeneettisistä lääkkeistä voi olla hyötyä ainoastaan niille syöpäpotilaille, joiden maitorauhaskudoksessa on tapahtunut kehityksen aikana normaalista poikkeavia epigeneettisiä muutoksia. Muille potilaille näistä lääkkeistä voi olla jopa haittaa. Tulokset on julkaistu Naturen Scientific Reports -tiedejulkaisussa.

Amazoniasta löytyi tieteelle uusia loispistiäislajeja, jotka manipuloivat loisimiensa isäntälajien käyttäytymistä

09.01.2020

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikössä toimiva tutkimusryhmä selvittää loishyönteisten eli parasitoidien monimuotoisuutta eri puolilla maailmaa. Loispistiäiset on yksi maapallon lajirikkaimmista eliöryhmistä, mutta niiden trooppinen lajisto tunnetaan vielä heikosti. Uusimmassa tutkimuksessa ryhmä kuvasi 15 tieteelle uutta ja suurikokoista hämähäkeillä loisivaa lajia Amazonian alankosademetsistä ja Andien sumumetsistä.

Sosiaalisesti aktiiviset lapset saavat kavereita – hyvä käytös ei välttämättä ole avuksi (Väitös: MA Yili Wang, 17.1.2020, kasvatustiede)

Tuoreessa väitöstutkimuksessa tarkasteltiin pienten lasten vertaissuhteita ja sosiaalis-emotionaalista vuorovaikutusta. Tutkimuksessa selvisi, että lasten sukupuoli vaikuttaa vertaissuhteiden syntymiseen enemmän kuin ikä. Pedagogiset järjestelyt ryhmien kokoonpanoissa vaikuttivat vain vähän vertaissuhteiden muodostumiseen.