Asiasana: Hoitotyö

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Vähemmän ei voi olla enemmän: ikääntyneiden hoidosta säästäminen maksaa ihmisarvon

08.11.2023

Väestö ikääntyy, muistisairaudet yleistyvät ja hoitajista on huutava pula. Orpon hallituksen ja hyvinvointialueiden vastaus ei ole palvelujen lisääminen ja hoitoalan elvyttäminen. Päinvastoin: ikääntyneiden hoitoa leikataan ja hoitajamitoituksesta lipsutaan, kirjoittavat Jenny Paananen ja Jari Pirhonen. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Turun yliopiston potilasviestinnän kehittämishankkeelle jatkorahoitusta

10.10.2023

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt 100 000 euron jatkorahoituksen Turun yliopiston kansanterveystieteen oppiaineessa toimivalle Hoitava viestintä -hankkeelle vuosille 2024–2025.  Hankkeessa edistetään vaikuttavan potilasviestinnän tutkimusta, kehittämistä ja opetusta. Jatkorahoituksen turvin pystytään laajentamaan tutkimus- ja kehitystyötä sekä jalkauttamaan kustannustehokasta mallia käytäntöön yhä pidemmällä aikavälillä.

Elämän hoitokodissa ei tulisi olla passiivista: ikääntyneiden liikkumista ja aktiivisuutta voidaan edistää yhteistyöllä

14.09.2023

Hoitokodeissa asuvien ikääntyneiden henkilöiden liikkumista ja fyysistä aktiivisuutta voidaan edistää tekemällä parannuksia yksiköiden tiloissa ja ikääntyneiden henkilöiden mahdollisuuksissa käyttää tiloja itsenäisesti, arkeen kuuluvissa aktiviteeteissa, hoitajien roolissa aktivisuuden ja liikkumisen tukemisessa sekä resursseissa, tulee esiin Turun yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa, jossa tutkittiin hoitokodeissa asuvien ikääntyneiden henkilöiden ja siellä työskentelevien hoitajien näkemyksiä.