Asiasana: Hoitotiede

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkimuksella terveyttä: Pandemia syvensi hoitotyön erityisosaamista

19.04.2024

Koronapandemia on osoittanut, että hoitotyön osaaminen on Turun yliopistollisessa keskussairaalassa vakaalla pohjalla. Tavat, joilla pandemiassa täytyy toimia, rokotusosaamisesta ja eristyskäytänteistä aina tehohoitoon osataan hyvin. Myös hygieniaosaaminen ja -ymmärrys ovat korostuneet entisestään. Tämä kertoo samalla suomalaisen hoitotyön vahvuuksista.

Hyvin hoidettu!

Hyvin hoidettu! on podcast, joka kertoo terveyteen liittyvästä uusimmasta tutkimustiedosta ja jakaa tietoa hoitotieteestä kiinnostavasti ja ymmärrettävästi

Vähemmän ei voi olla enemmän: ikääntyneiden hoidosta säästäminen maksaa ihmisarvon

08.11.2023

Väestö ikääntyy, muistisairaudet yleistyvät ja hoitajista on huutava pula. Orpon hallituksen ja hyvinvointialueiden vastaus ei ole palvelujen lisääminen ja hoitoalan elvyttäminen. Päinvastoin: ikääntyneiden hoitoa leikataan ja hoitajamitoituksesta lipsutaan, kirjoittavat Jenny Paananen ja Jari Pirhonen. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.

Hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan opintoja avoimessa yliopistossa kevätlukukaudella 2023

05.12.2022

Avoimena yliopisto-opetuksena järjestetään monia opintoja, jotka sopivat kaikille hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille. Opinnot tarjoavat uusia tieteelliseen tutkimukseen perustuvia näkökulmia ja mahdollisuuksia osaamisen päivittämiseen myös alan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

Avoimen väylän hakuinfo Zoomissa

Haluatko kuulla mahdollisuuksista hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopisto-opetuksessa suoritettujen opintojen perusteella? Tule kuulemaan tarkemmin hausta avoimeen Zoom-tilaisuuteen. Ei edellytä ennakkoilmoittautumista. Avoimen väylän hakuaika on 2.5. - 16.5.2022. 

Mukaan tilaisuuteen pääset klikkaamalla Osallistu tästä -painiketta.