Asiasana: terveys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan opintoja avoimessa yliopistossa kevätlukukaudella 2023

05.12.2022

Avoimena yliopisto-opetuksena järjestetään monia opintoja, jotka sopivat kaikille hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille. Opinnot tarjoavat uusia tieteelliseen tutkimukseen perustuvia näkökulmia ja mahdollisuuksia osaamisen päivittämiseen myös alan ammattilaisille ja asiantuntijoille.

My, My Health & My Food -hanke järjesti innovaatiotapahtuman Kempeleessä

22.06.2022

Vuoden alusta käynnistynyt Turun yliopiston sekä VTT yhteinen hanke, Me, My Health & My Food (MeHeFo), innovoi ja vahvistaa yksilöllisiä ruokaan ja syömiseen liittyviä terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia edistäviä ratkaisuja. Juhannuksen alusviikolla hankkeen yritystoimijat ja Turun yliopisto jatkoivat yritysten kärkiosaamisten kautta vahvistuvaa yhteistä innovointia Kempeleessä, Oulun lähialueella.

Innovaatioviikolla panostettiin yksilöllisten terveys-, ruoka- ja syömisratkaisuiden kärkiosaamiseen

16.05.2022

Me, My Health & My Food -hanke toteutti viime viikolla innovaatioviikon, jonka aikana Turun yliopiston teknillisen ja lääketieteellisen tiedekuntien sekä Turun kauppakorkeakoulun kansainväliset opiskelijat pääsivät ideoimaan ja kehittämään uusia terveyteen ja ruokaan liittyviä ratkaisuja yhdessä yritysten, tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Verenpaineen lasku seisomaan noustessa lisää kaatumisen riskiä hyväkuntoisillakin iäkkäillä (Väitös: TtM Ulla Hohtari-Kivimäki, 25.2.2022, geriatria)

Tutkimuksessa tarkasteltiin tasapainohäiriöitä ja ortostaattista hypotoniaa kaatumisten riskitekijöinä hyväkuntoisilla kotona asuvilla iäkkäillä. Tutkimuksessa kehitettiin BBS-9-tasapainotesti, joka yksinään ei osoittautunut riittäväksi kaatumisrikin seulontaan. Ortostaattisessa kokeessa 30 sekunnin mittaus seisomaan nousun jälkeen oli luotettavampi kuin kolmen minuutin mittaus arvioitaessa iäkkäiden kaatumisriskiä.

Suomi vahvistaa terveyden edistämistä panostamalla yksilöllisten ruoka- ja syömisratkaisuiden kärkiosaamiseen

02.02.2022

VTT ja Turun yliopisto luovat yhdessä suomalaisten yritysten kanssa yksilöllisiä ja kohdennettuja ruokaan ja syömiseen liittyviä terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia edistäviä ratkaisuja kansainvälisille markkinoille Business Finlandin juuri myöntämällä rahoitustuella Me, My Health & My Food (MeHeFo) -projektissa. Tavoitteena on selvittää, tutkia sekä yhdistää ja analysoida kuluttajaan liittyviä yksilöllisiä tekijöitä, minkä avulla kuluttajaa autetaan valitsemaan hänelle sopivimpia tuotteita ja palveluja.

Tutkimuksessa kehitettiin endometrioosin diagnostiikkaa ja laadittiin ainutlaatuinen tietokanta sekä siihen pohjautuva tekoälyohjelma (Väitös: MD Michael Gabriel, 17.12.2021, synnytys- ja naistentautioppi)

Endometrioosi eli kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti on yleinen hedelmällisessä iässä olevien naisten pitkäaikaissairaus. Michael Gabrielin väitöstutkimus on osa laajempaa tutkimushanketta, jossa kehitettiin endometrioosin diagnostiikkaa, laadittiin maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen tietokanta sekä siihen pohjautuva, useissa sairaaloissa koekäytössä oleva tekoälysovellus.