Asiasana: Feature

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Ihmeen tekijät

31.10.2022

Hackmaniitti on poikkeuksellinen aine – se vaihtaa väriä ja hohtaa pimeässä. Materiaalin tutkimus alkoi Turun yliopiston kemian laitoksella sattumalta ja sen monikäyttöisyys on lyönyt tutkijat ällikällä. Hackmaniitin ominaisuuksia on testattu Ruotsin puolustusvoimien bunkkerimaisissa tiloissa ja vuoden päästä sitä lähetetään avaruuteen.

Tiede muovaa arkeamme

11.04.2022

Harvoin tulee ajatelleeksi, että monet meille arkiset asiat ovat syntyneet siksi, että joku on tutkinut aihetta. Turun yliopistossa tehdään paljon tutkimusta, joka on vaikuttanut ja vaikuttaa tulevaisuudessa meidän kaikkien elämään. Miten pyörisivät sairaalat tai koulut ilman yliopistoa? Entä kuinka voisimme siirtyä kohti kestävämpää maailmaa ilman tutkimusta?

Tekoäly päättää puolestamme

11.04.2022

Päätöksenteon ulkoistaminen tekoälylle ei ole enää scifiä. Maailmalta löytyy hurjiakin esimerkkejä tekoälyn kehittämisestä, mutta sen hyödyntäminen on myös arkipäivää monessa suomalaisessa yrityksessä ja organisaatiossa. Tutkijat haluavat auttaa yrityksiä, jotta ne pystyvät teettämään tekoälyllä päätöksiä vastuullisesti.

Kiinan kielen uusi lehtori Hui Shi: ”kiinan kieli avaa ovia uudenlaiselle ajattelulle”

23.03.2022

Turussa on voinut opiskella kiinan kieltä pääaineena vuodesta 2021 alkaen. Oppiaine vahvistui hiljattain, kun uusi lehtori Hui Shi aloitti työskentelynsä. Kiinan kielen oppiaineessa painotetaan erityisesti työelämässä ja erilaisissa asiantuntija-ammateissa hyödynnettäviä tietoja ja taitoja. Tärkeintä on antaa opiskelijoille monipuolinen ymmärrys kiinan kielestä ja kulttuurista.

Tutkimuksella terveyttä: Korona pisti rajat kiinni ja virologit töihin

26.08.2021

Tutkimuksella terveyttä -juttusarjassa summataan syksyn aikana koronapandemian oppeja Turun yliopiston ja Tyksin tutkijoiden näkökulmasta. Miten eri tieteenaloilla reagoitiin uuteen koronavirukseen ja kuinka uusin tieto tuotiin nopeasti avuksi potilaiden hoitoon ja diagnostiikkaan? Entä miten voimme oppia elämään uuden viruksen ja sen aiheuttaman taudin kanssa?