Asiasana: Lastenpsykiatria

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Tutkimuksella terveyttä: Lastenpsykiatria tutkii varhaisia hoitokeinoja

18.04.2024

Turussa lastenpsykiatriassa nähdään, ettei lasten psyykkinen hyvinvointi ole irrallinen elementti yhteiskunnassa. Koronapandemia, sota ja pakolaisuus jättävät lasten ja nuorten mieliin jälkiä. Turussa tehdään paitsi alan huippututkimusta, myös luodaan keinoja vaikuttaa psyykkiseen hyvinvointiin jo perustasolla, neuvoloista alkaen.

Turun yliopistossa kehitetty Voimaperheet-toimintamalli käytössä jo 14 hyvinvointialueella

27.09.2023

Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen kehittämä Voimaperheet-ohjelma tarjoaa perheille myönteisen vanhemmuuden ohjausta lasten käytösongelmien ehkäisyyn. Vuoden 2023 aikana toimintamalli on otettu käyttöön 14 hyvinvointialueella. Viimeisimpänä Voimaperheet on jalkautettu Suomen suurimmalle hyvinvointialueelle Pirkanmaalle.

Mediakutsu: Turussa järjestetään ajankohtainen seminaari mielenterveystyöstä ja mielenterveyteen liittyvästä stigmasta

03.05.2023

Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskus ja INVEST-tutkimuskeskus järjestävät yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriön Kansanterveyden neuvottelukunnan kanssa seminaarin, jossa pohditaan, mitä tiedämme mielenterveyden ongelmiin liittyvästä syrjinnästä ja stigmasta. Lisäksi seminaarissa esitetään ratkaisuja mielenterveyteen liittyvän syrjinnän vähentämiseksi.