Asiasana: Voimaperheet

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Päättäjille suunnatussa seminaarissa käsiteltiin vaikuttavia lasten, nuorten ja perheiden mielenterveyttä edistäviä menetelmiä

04.12.2023

Helsingin Musiikkitalolla perjantaina 1.12. järjestetyssä seminaarissa käsiteltiin lasten, nuorten ja perheiden mielenterveyttä edistäviä psykososiaalisia menetelmiä ja niiden implementointia. Tilaisuudessa esiteltiin myös Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimuskokonaisuutta. 

Turun yliopistossa kehitetty Voimaperheet-toimintamalli käytössä jo 14 hyvinvointialueella

27.09.2023

Turun yliopiston Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen kehittämä Voimaperheet-ohjelma tarjoaa perheille myönteisen vanhemmuuden ohjausta lasten käytösongelmien ehkäisyyn. Vuoden 2023 aikana toimintamalli on otettu käyttöön 14 hyvinvointialueella. Viimeisimpänä Voimaperheet on jalkautettu Suomen suurimmalle hyvinvointialueelle Pirkanmaalle.

Helsingin perheneuvoloissa toteutettu Voimaperheet-vanhempainohjausohjelma vähensi merkittävästi lasten vaikeita käytösongelmia pandemia-aikana

18.11.2022

Voimaperheet-vanhempainohjausohjelmaa on toteutettu yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa yli kymmenen vuoden ajan. Nyt ohjelmaa tutkittiin pandemia-aikana ensimmäistä kertaa perheneuvolan asiakasperheillä, joiden lapsilla oli huomattavia käytösongelmia. Uusi tutkimus osoittaa, että Voimaperheet-ohjelma paransi vanhemmuuden taitoja ja vähensi merkittävästi lasten käytösongelmia. Valtaosa ohjelmaan osallistuneista perheistä oli tyytyväisiä ohjelmaan ja sen keskeyttäneiden osuus oli poikkeuksellisen pieni. 

Lasten korona-ahdistuksen ennaltaehkäisevään hoitoon apuraha

15.04.2020

Juho Vainion Säätiö myönsi lastenpsykiatrian professori Andre Souranderin johtamalle ryhmälle 50 000 euron apurahan Suomen Lääketieteen Säätiön rahoituspoolin haussa. Rahoituksen turvin toteutetaan digitaalinen työkalupakki, jonka avulla tuetaan ahdistuksen hallintaa perheissä koronapandemian aikana ja tutkitaan sen vaikutusta perheiden hyvinvointiin. Yhdessä selviydytään -sivusto avataan lähipäivinä perheiden käyttöön.