Asiasana: Aurora-lehti

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Elimistön syöjäsolujen tutkimisesta tuli Alexander Mildnerin intohimo

20.03.2024

Nuori Alexander Mildner aikoi taiteilijaksi. Vanhemmat eivät vastustaneet suunnitelmaa, mutta ehdottivat, että poika menisi ensin Göttingenin yliopistoon, josta hän voisi vuoden kuluttua siirtyä taidekouluun. Toisin kävi. Tänään Mildner on yksi maailman lainatuimpia immunologia-alan tutkijoita ja Turun yliopiston InFLAMES-lippulaivan apulaisprofessori. 

Elintarvikeala suuressa murroksessa

31.01.2024

Miten vastataan kuluttajien kasvaviin odotuksiin ruuan ekologisuudesta, kasvipohjaisuudesta tai terveellisyydestä? Miten yhteiskunnat voivat turvata kestävän ruuantuotannon? Tutkijat etsivät ratkaisuja kysymyksiin, jotka uudistavat nopealla tahdilla koko elintarvikealaa. Syksyllä käynnistyy myös uusi elintarviketekniikan koulutusohjelma vastaamaan alan lisääntyvään työvoimatarpeeseen.

Kohtaamiset muovaavat meitä

27.10.2023

Suomen alueella asuneet ihmiset eivät ole koskaan olleet yhtenäinen joukko samankaltaisia yksilöitä. Niin kulttuurimme, kielemme kuin perimämmekin on taustaltaan monimuotoista ja jatkuvassa muutoksen tilassa. Ihmiset, ideat, tavat ja sairaudet ovat aina liikkuneet alueelta toiselle ja jättäneet jälkensä väestöön. Suurprojektissa tutkijat selvittävät, kuinka nämä jäljet meissä näkyvät.