Asiasana: kestävä kehitys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston uusi Business and Nature -verkkokurssi perehdyttää luontoa kunnioittavaan liiketoimintaan

11.03.2024

Elämme maailmassa, jossa jokaisen yrityksen vastuulla on miettiä, miten oma liiketoiminta ja toimitusketjut kytkeytyvät luontoon. Luonnon köyhtyminen etenee maailmanlaajuisesti. Kaikki toimialat omaavat suoria tai ainakin välillisiä yhteyksiä luontoon.

Elintarvikeala suuressa murroksessa

31.01.2024

Miten vastataan kuluttajien kasvaviin odotuksiin ruuan ekologisuudesta, kasvipohjaisuudesta tai terveellisyydestä? Miten yhteiskunnat voivat turvata kestävän ruuantuotannon? Tutkijat etsivät ratkaisuja kysymyksiin, jotka uudistavat nopealla tahdilla koko elintarvikealaa. Syksyllä käynnistyy myös uusi elintarviketekniikan koulutusohjelma vastaamaan alan lisääntyvään työvoimatarpeeseen.

Helleaallot aiheuttavat tulevaisuudessa yli puolitoista kertaa enemmän sydän- ja verisuonitautikuolemia Suomen suurimmissa kaupungeissa, jos kasvihuonekaasupäästöjä ei kyetä vähentämään

03.01.2024

Turun yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen ja Työterveyslaitoksen yhteisessä tutkimuksessa luotiin ennusteet helleaaltojen aiheuttamista sydän- ja verisuonitautikuolemista fossiilisen energian ja kestävän kehityksen skenaarioille.

Kestävää kehitystä kirjastosta

23.11.2023

Monien muiden tavoin myös yliopiston kirjasto toteuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joilla turvataan nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.  Sen lisäksi kirjaston tarjoamissa suurissa tutkimustietokannoissa on herätty kestävän kehityksen tavoitteisiin. 

Aurinkoenergialla on Suomessakin valoisa tulevaisuus

23.05.2023

Aurinkoenergian suosio maailmalla on kasvanut kohisten, kun aurinkopaneelien hinnat ovat pudonneet rajusti ja sähköntuotannossa tähdätään puhtaisiin ratkaisuihin. Energiakriisi ja sähkön hinnan nousu ovat vahvistaneet aurinkoenergian kannattavuutta Suomenkin leveysasteilla. Aurinkoenergia pitää integroida järkevästi nykyiseen energiajärjestelmään, jotta sen kasvu voi jatkua, kirjoittaa materiaalitekniikan tutkija Sami Jouttijärvi Turun yliopistosta. Artikkeli on julkaistu alunperin MustRead Akatemiassa.