Asiasana: kestävä kehitys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

30 000 euron suuruinen Pentti Malaska -tulevaisuuspalkinto suomalaiselle Woodio Oy:lle

08.06.2021

Turun yliopiston myöntämällä Pentti Malaska -tulevaisuuspalkinnolla palkitaan tutkimukseen perustuva, rajat ylittävä ja visionäärinen innovaatio, joka auttaa rakentamaan kestävämpää globaalia tulevaisuutta. Vuoden 2021 palkinto myönnetään suomalaiselle Woodio Oy:lle, joka on kehittänyt uudenlaisen, ekologisen vedenkestävän puukomposiittimateriaalin.

Mediakutsu: Keskusteluilta koulujen kielten opetuksen tulevaisuudesta 15.4.2021

14.04.2021

Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitos järjestää torstaina 15.4.2021 keskusteluillan, jossa pureudutaan muun muassa suomalaisten kaventuvan kielivarannon problematiikkaan, kestävän kehityksen teemaan, syksyllä alkavien kiinan kielen opintojen tuomiin uusiin näköaloihin sekä robottien hyödyntämiseen kielten opetuksessa. Laitoksen tutkijoiden ja alueen kielten opettajien lisäksi keskustelussa ovat mukana opetusneuvos Annamari Kajasto Opetushallituksesta sekä Turun kaupungin kielikoordinaattori ja kielen opettaja Anne Lindholm.

Turun yliopisto vahvistaa osallistumistaan Climate Leadership Coalition -verkoston toimintaan

09.04.2021

Vuonna 2014 perustetun Climate Leadership Coalition (CLC) -verkoston tavoitteena on edistää globaalia siirtymää kohti vähähiilistä yhteiskuntaa liiketoimintaratkaisujen ja yhteiskunnallisen päätöksenteon kautta. Turun yliopisto on CLC:n jäsen. Yliopisto vahvistaa nyt osallistumistaan CLC:n toimintaan nimeämällä edustajansa useisiin CLC:n teemaryhmiin.