Asiasana: kestävä kehitys

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Vierailu Tansaniaan nosti esiin yliopistojen yhteistyön tuloksia ja suunnitelmia yhteistyön laajentamiseksi

23.04.2024

Ryhmä suomalaisten korkeakoulujen rehtoreita ja tutkijoita vieraili Tansaniassa tutustumassa päättymässä olevan kahdeksan korkeakoulun kehitysyhteistyöhankkeen tuloksiin sekä onnistuneeseen kahden vuosikymmenen mittaiseen tutkimus- ja koulutusyhteistyöhön Turun ja Dar es Salaamin yliopistojen välillä.

Valosaaste vaikuttaa kaupunkiluontoomme – tervetuloa yleisötilaisuuteen Dark Sky Week: Keinovalon historiaa ja valosaasteen vaikutukset Turussa 3.4.

27.03.2024

Kaikille avoin yleisötilaisuus muistuttaa valosaasteen vaikutuksista kaupunkiluontoon ja tutustuttaa keinovalon historiaan Turussa. Yleisötilaisuus järjestetään Turun pääkirjaston Studio-tilassa keskiviikkona 3.4.2024 klo 18–19.30. Tilaisuus on osa Turun yliopiston Dark Sky Week -kampanjan ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta valosaasteen vaikutuksista.

Maailman metsäpäivänä Turun yliopiston opiskelijat suunnittelemaan Luonto2100 -rahaston metsäkohteiden monimuotoisuutta

21.03.2024

Maailman metsäpäivänä Turun yliopiston opiskelijat aloittavat suunnittelemaan Luonto2100 -rahaston metsäkohteiden monimuotoisuutta edistäviä toimia. Maailman metsäpäivän teemana vuonna 2024 ovat metsiin liittyvät innovaatiot ja uudenlaiset ratkaisut, joilla pyritään ratkomaan metsien talouskäytön ja metsien suojelutarpeen välisiä ristiriitoja.

Turun yliopiston uusi Business and Nature -verkkokurssi perehdyttää luontoa kunnioittavaan liiketoimintaan

11.03.2024

Elämme maailmassa, jossa jokaisen yrityksen vastuulla on miettiä, miten oma liiketoiminta ja toimitusketjut kytkeytyvät luontoon. Luonnon köyhtyminen etenee maailmanlaajuisesti. Kaikki toimialat omaavat suoria tai ainakin välillisiä yhteyksiä luontoon.

Elintarvikeala suuressa murroksessa

31.01.2024

Miten vastataan kuluttajien kasvaviin odotuksiin ruuan ekologisuudesta, kasvipohjaisuudesta tai terveellisyydestä? Miten yhteiskunnat voivat turvata kestävän ruuantuotannon? Tutkijat etsivät ratkaisuja kysymyksiin, jotka uudistavat nopealla tahdilla koko elintarvikealaa. Syksyllä käynnistyy myös uusi elintarviketekniikan koulutusohjelma vastaamaan alan lisääntyvään työvoimatarpeeseen.

Helleaallot aiheuttavat tulevaisuudessa yli puolitoista kertaa enemmän sydän- ja verisuonitautikuolemia Suomen suurimmissa kaupungeissa, jos kasvihuonekaasupäästöjä ei kyetä vähentämään

03.01.2024

Turun yliopiston, Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen ja Työterveyslaitoksen yhteisessä tutkimuksessa luotiin ennusteet helleaaltojen aiheuttamista sydän- ja verisuonitautikuolemista fossiilisen energian ja kestävän kehityksen skenaarioille.

Kestävää kehitystä kirjastosta

23.11.2023

Monien muiden tavoin myös yliopiston kirjasto toteuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, joilla turvataan nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.  Sen lisäksi kirjaston tarjoamissa suurissa tutkimustietokannoissa on herätty kestävän kehityksen tavoitteisiin.