Asiasana: ruokatutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Punaisena lankana arvot – kestävä kehitys ja rakkaus luontoa kohtaan ovat ohjanneet Saska Tuomasjukan uraa

20.11.2024

Ruokatutkija Saska Tuomasjukka ei missään vaiheessa tietoisesti luonut urapolkua, vaan teki sitä, mikä tuntui hyvältä ja oikealta. Jälkikäteen ajateltuna kaiken takana olivat Tuomasjukan arvot: kestävä kehitys ja rakkaus luontoa kohtaan. Tämä johdatti hänet inspiroivaan ja innostavaan työhön Turun yliopiston ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksessa.

Symposium viitoitti tietä Finland-China Food and Health Network -verkoston yhteistyön jatkolle

17.10.2024

Turun yliopisto isännöi ruokaan, terveyteen ja kestävään kehitykseen keskittyvää eurooppalais-kiinalaista symposiumia, joka järjestettiin Turussa 3.-4. lokakuuta. Finland-China Food and Health Network (FCFH) -verkoston tapahtuma kokosi lähes 60 asiantuntijaa johtavista eurooppalaisista ja kiinalaisista yliopistoista ja tutkimuslaitoksista keskustelemaan ratkaisuista ruokaturvaa, kestäviä ruokajärjestelmiä ja kansanterveyttä koskeviin maailmanlaajuisiin haasteisiin.

Elintarvikeala suuressa murroksessa

31.01.2024

Miten vastataan kuluttajien kasvaviin odotuksiin ruuan ekologisuudesta, kasvipohjaisuudesta tai terveellisyydestä? Miten yhteiskunnat voivat turvata kestävän ruuantuotannon? Tutkijat etsivät ratkaisuja kysymyksiin, jotka uudistavat nopealla tahdilla koko elintarvikealaa. Syksyllä käynnistyy myös uusi elintarviketekniikan koulutusohjelma vastaamaan alan lisääntyvään työvoimatarpeeseen.

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus uudistuu – avoimessa seminaarissa 23.1. esitellään ravitsemuksen ja ruuan tutkimusta

15.01.2024

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) uudistuu ja saa uuden nimen, minkä kunniaksi järjestetään tiistaina 23.1.2024 klo 1416 kaikille avoin seminaari. Seminaarin yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua ruokatutkimukseen maisteludemojen kautta. Tilaisuus on englanninkielinen. Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan.

My, My Health & My Food -hanke järjesti innovaatiotapahtuman Kempeleessä

22.06.2022

Vuoden alusta käynnistynyt Turun yliopiston sekä VTT yhteinen hanke, Me, My Health & My Food (MeHeFo), innovoi ja vahvistaa yksilöllisiä ruokaan ja syömiseen liittyviä terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia edistäviä ratkaisuja. Juhannuksen alusviikolla hankkeen yritystoimijat ja Turun yliopisto jatkoivat yritysten kärkiosaamisten kautta vahvistuvaa yhteistä innovointia Kempeleessä, Oulun lähialueella.