Etsimme vapaaehtoisia ravitsemusinterventioon
Etsimme terveitä aikuisia tutkimukseen, jossa tutkitaan kasviperäisten, proteiinirikkaiden elintarvikkeiden vaikutusta suoliston mikrobistoon ja ihmisen aineenvaihduntaan.
Etsimme terveitä aikuisia tutkimukseen, jossa tutkitaan kasviperäisten, proteiinirikkaiden elintarvikkeiden vaikutusta suoliston mikrobistoon ja ihmisen aineenvaihduntaan.
Kasvisten antosyaaneilla on tyypin 2 diabeteksen riskiä vähentäviä ominaisuuksia, käy ilmi Turun yliopiston elintarviketieteiden tuoreesta katsausartikkelista. Antosyaanit ovat hedelmien, vihannesten ja mukuloiden punaisia, sinisiä ja violetteja väriaineita.
Vuoden alusta käynnistynyt Turun yliopiston sekä VTT yhteinen hanke, Me, My Health & My Food (MeHeFo), innovoi ja vahvistaa yksilöllisiä ruokaan ja syömiseen liittyviä terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia edistäviä ratkaisuja. Juhannuksen alusviikolla hankkeen yritystoimijat ja Turun yliopisto jatkoivat yritysten kärkiosaamisten kautta vahvistuvaa yhteistä innovointia Kempeleessä, Oulun lähialueella.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4. kansainvälisen hybridiseminaarin merkeissä.
Turun yliopisto on hiljattain solminut yhteistyösopimuksen Nordic FoodTech VC -pääomasijoitusyhtiön kanssa. Yhteistyön tarkoitus on helpottaa ruoka-alan innovaatioiden kaupallistamista, jotta ruoantuotannon haasteisiin pystytään vastaamaan tulevaisuudessa.
VTT ja Turun yliopisto luovat yhdessä suomalaisten yritysten kanssa yksilöllisiä ja kohdennettuja ruokaan ja syömiseen liittyviä terveyttä ja ennakoivaa hyvinvointia edistäviä ratkaisuja kansainvälisille markkinoille Business Finlandin juuri myöntämällä rahoitustuella Me, My Health & My Food (MeHeFo) -projektissa. Tavoitteena on selvittää, tutkia sekä yhdistää ja analysoida kuluttajaan liittyviä yksilöllisiä tekijöitä, minkä avulla kuluttajaa autetaan valitsemaan hänelle sopivimpia tuotteita ja palveluja.
Miten tiede, taide ja teknologia voivat maustaa tulevaisuuden ruokailukokemuksia? Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen järjestämässä tilaisuudessa esitellään kansainvälisen ja monitieteisen yhteistyöryhmän tämän syksyn tuloksia. Seminaariosuuden puheenvuoroja voi myös seurata etäyhteydellä.
Miltä maistuu virtuaaliteknologian avulla maustettu juusto? Entäpä miltä tuntuu keittoa kauhovan lusikan tuottama värähtely ruokailijan tuolissa? Syksyllä 2021 Turun yliopistossa perehdytään kolmen tapahtuman sarjassa tulevaisuuden ruokaelämyksiin erilaisina tieteen, taiteen ja teknologian yhdistelminä.
Aika on kypsä Suomen ruokajärjestelmän muutokselle. VTT, Helsingin, Turun ja Itä-Suomen yliopistot, Luonnonvarakeskus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Ruokavirasto määrittivät elintarviketutkimukselle suunnan, joka ohjaa Suomea keskeiseksi toimijaksi terveelliseen ja kestävään ruokajärjestelmään siirtymisessä. Samalla Suomi luo uusia talouskasvun mahdollisuuksia.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen johtama FoodiEX-projekti teki karjalanpiirakkaa jauhomadoista ja jäätelöä kokonaisista kukkakaaleista. Webinaarissa 8.10. esitellään, miten uudella menetelmällä kehitettiin tulevaisuuden ruokaa alihyödynnetyistä raaka-aineista.