Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen juhlaseminaarissa paneudutaan terveysvaikutteiseen ruokaan ja ruoantuotannon tulevaisuuteen

20.04.2022

Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) juhlii 20-vuotista taivaltaan torstaina 28.4. kansainvälisen hybridiseminaarin merkeissä.

Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen juhlaseminaarissa on monipuolinen kattaus puheenvuoroja ruoan terveysvaikutuksista ja probiooteista, aistitutkimuksesta sekä ruoantuotannon haasteista. Lisäksi tapahtumassa tarkastellaan teknologian ja innovaatioiden asemaa ruokaketjussa.

FFF on Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sisällä toimiva yksikkö, jossa yhdistyvät tutkimus, innovaatiot ja yritysyhteistyö. Keskuksen ydinosaamista on yksilön ruokakokemuksen yhteys terveyteen ja hyvinvointiin.

Median edustajat voivat osallistua Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen 20-vuotisjuhlaseminaariin torstaina 28.4.2022. Seminaari järjestetään Medisiina D:n Alhopuro-salissa klo 13.00-17.00. Esityksiä voi seurata myös etänä tapahtuman virtuaalialustalla.

Paikallaolijoille järjestetään seminaarin jälkeen cocktail-tilaisuus klo 17.00-19.00. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja ohjelma on englanninkielinen.

> Ilmoittaudu salitilaisuuteen viimeistään maanantaina 25.4.2022.

Etäyhteyden linkki lähetetään webinaariin ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

> Ilmoittaudu webinaariin!

Seminaarin ohjelma

Opening words - prof. Anu Hopia, Functional Foods Forum, University of Turku

Greetings from the University of Turku - Rector Jukka Kola, University of Turku

13:15 FUNCTIONAL AND HEALTH-PROMOTING FOODS

Functional Foods with Health Claims - prof. Marina Heinonen, Department of Food and Nutrition, University of Helsinki

13:45 HEALTH-PROMOTING PROBIOTIC FOODS

Probiotic Research Today and Tomorrow - prof. Seppo Salminen, Functional Foods Forum, University of Turku

Fermented Foods Today and in the Future - prof. Gabriel Vinderola, National University of Litoral, CONICET, Santa Fe, Argentina

14:30 COFFEE BREAK

15:00 SENSORY STUDIES AND INDIVIDUAL FOOD EXPERIENCE

The shaping of food preferences by taste experience in infants and children - Sophie Nicklaus, Research Director at INRAE / Centre For Taste and Feeding Behaviour, Dijon, France

Individual Differences in Sensory Perception: FoodTaste Finland - prof. Mari Sandell, Department of Food and Nutrition, University of Helsinki / Functional Foods Forum, University of Turku

15:40 PLANETARY WELL-BEING AND CHALLENGES IN THE FOOD CHAIN

Biodiversity loss threatening the future of humankind - prof. Ilari Sääksjärvi, Biodiversity unit, University of Turku

16:10 TECHNOLOGY AND INNOVATION IN THE FOOD CHAIN

Co-Designing Technologies for the Food-Chain: African Imaginations - prof. Erkki Sutinen, Department of Computing, University of Turku

Why Food Innovations? - Entrepreneur and Professor of Practice, Reetta Kivelä, Faculty of Agriculture and Forestry, University of Helsinki

16:50 CLOSING WORDS

The Next 20 Years of FFF - Kirsi Laitinen, Director of FFF (5/2022-)

Luotu 20.04.2022 | Muokattu 20.04.2022