Anu
Hopia
tutkimusjohtaja, ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
PhD, research professor/food development
Linkit
Julkaisut
Old, new, or borrowed – the role of familiarity and cross-cultural recipe integration in the liking and choices of fish products (2025)
Food Quality and Preference
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Food consumption motivations override and moderate the effect of nutrition label on responses to (un)healthy products (2025)
Food Quality and Preference
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
The Power of Employing Science and Diverse Arts for Immersive, Sensory Food Education: A Case Study of Tiistenjoki Elementary School (2025)
Art Education
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Optimization of protein recovery from Atlantic salmon (Salmo salar) head and backbone by response surface methodology and characterization of functional properties and nutritional value (2025)
Journal of Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Fantastic squeaks and where to find them: producing and analysing audible acoustics from leipäjuusto (2024)
Current directions in biomedical engineering
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Sensory characteristics of a place: The development of the Sensory Walk Questionnaire (2024)
Food Quality and Preference
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
BIODIFUL Politiikkasuositus : Luonnon köyhtyminen vaarantaa turvallisuutemme (2024)
(D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti tai -selvitys )The effect of nutrition labels on lunch buffet consumption: a real-life experiment (2024)
British Food Journal
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Micro-computed tomography shows silent bubbles in squeaky mozzarella (2023)
Current directions in biomedical engineering
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))