
Anu
Hopia
tutkimusjohtaja, funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
PhD, research professor/food development
Links
Julkaisut
Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Reared in Recirculating Aquaculture System and during Depuration Based on Chemical and Sensory Analysis (2023)
Aquaculture Research
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Revisiting the "porridge feud" in 19th century Norway: How knowledge and methods from multiple disciplines may reveal new clues to historical cooking practices (2022)
International Journal of Gastronomy and Food Science
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Effects of Weak Acids on the Microbiological, Nutritional and Sensory Quality of Baltic Herring (Clupea harengus membras) (2022)
Foods
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
The sound of silence: Presence and absence of sound affects meal duration and hedonic eating experience (2022)
Appetite
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
"Unhealthy = Tasty": How Does It Affect Consumers' (Un)Healthy Food Expectations? (2022)
Foods
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
APOE Genotypes, Lipid Profiles, and Associated Clinical Markers in a Finnish Population with Cardiovascular Disease Risk Factor (2022)
Lifestyle Genomics
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Effect of daily light integral treatments on free amino acids and sugars contributing flavor and acrylamide formation in potato tubers of Solanum tuberosum L. (2021)
Agricultural and Food Science
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
APOE Genotype Disclosure and Lifestyle Advice in a Randomized Intervention Study with Finnish Participants (2021)
Journal of Nutrition
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Kuplivaa kemiaa: Kiehtovat juomat kotikaljasta kombuchaan (2021)
(Yleistajuinen tai tieteellinen, ei-vertaisarvioitu monografia (E2))Analytical tools to support the development of new protein ingredients – technological properties (2021)
XXI EuroFoodChem Congress
(Muu (O2))