
Anu
Hopia
tutkimusjohtaja, ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
PhD, research professor/food development
Linkit
Julkaisut
Optimization of protein recovery from Atlantic salmon (Salmo salar) head and backbone by response surface methodology and characterization of functional properties and nutritional value (2025)
Journal of Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
BIODIFUL Politiikkasuositus : Luonnon köyhtyminen vaarantaa turvallisuutemme (2024)
(D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti tai -selvitys )The effect of nutrition labels on lunch buffet consumption: a real-life experiment (2024)
British Food Journal
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Fantastic squeaks and where to find them: producing and analysing audible acoustics from leipäjuusto (2024)
Current directions in biomedical engineering
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Sensory characteristics of a place: The development of the Sensory Walk Questionnaire (2024)
Food Quality and Preference
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Addressing the biodiversity crisis via leadership – An interdisciplinary review, concept development & research agenda (Presentation at the Corporate Responsibility Research Conference (CRRC) 2023) (2023)
Corporate Responsibility Research Conference
(O2 Muu julkaisu )
Food Neophobia Is Associated with Food Texture Pickiness and Lower Liking of Foods with Spongy Texture among Finnish Consumers (2023)
Proceedings
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Aesthetic emotions in a mixed reality gastrosonic experience : an exploratory study (2023)
Digital Creativity
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Reared in Recirculating Aquaculture System and during Depuration Based on Chemical and Sensory Analysis (2023)
Aquaculture Research
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))
Aesthetic emotions in a mixed reality multisensory experience with food crossmodally matched to music and visuals (2023)
Digital Creativity
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))