Asiasana: ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kalaöljyä ja probiootteja sisältävien ravintolisien käyttö eroaa raskaana olevilla eri Euroopan maissa

23.05.2025

Suomessa, Puolassa, Italiassa ja Iso-Britanniassa tehdyn kyselytutkimuksen perusteella kalaöljyä sisältäviä ravintolisiä käytti puolet ja probioottisia bakteereita sisältäviä ravintolisiä kymmenes raskaana olevista. Turun yliopiston tutkimuksen mukaan raskaana olevat naiset tuntevat heikosti probiootti- ja kalaöljy-ravintolisien käyttösuositukset. Maiden välillä havaittiin eroja sekä ravintolisien käytössä että saantisuositusten tuntemuksessa.

Turun yliopisto mukana vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä

06.05.2025

FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä -hanke käynnistyi vuoden 2025 alussa. Sen tavoitteena on tukea ja rohkaista suomalaisia ruokaketjun yrityksiä panostamaan viennin kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä rakentaa alueiden välinen verkosto, joka tiivistää yhteistyötä ruoka-alalla kaupunkien, TKI-toimijoiden ja yritysten välillä.

Yhdessä maailmalle – Ruokaviennin mahdollisuudet

Aika

19.5.2025 klo 14.00 - 16.00
Yhdessä maailmalle – Ruokaviennin mahdollisuudet FinFoodNet: Varsinais-Suomen Kick Off -tilaisuus Kiinnostaako kansainvälistyminen ja ruokavienti – nyt tai tulevaisuudessa? Tervetuloa inspiroivaan iltapäivään, jossa tutustutaan ruokaviennin mahdollisuuksiin, sukelletaan tulevaisuuden ruokatrendeihin...

Opetusnäyte PhD Milena Monfort Pires

Aika

29.4.2025 klo 11.00 - 12.00
PhD Milena Monfort Pires antaa julkisen opetusnäytteen ravitsemuksen ja aineenvaihdunnan dosentin arvoa varten tiistaina 29.4.2024 klo 11.00. Monfort Piresin luennon aihe on Consumption of high-palatable foods and cardiometabolic risk ja kohderyhmänä on perustutkintokoulutus.

Coffee & Concept – Idea Sparring for Future Entrepreneurs

Aika

15.4.2025 klo 9.00 - 10.45
Are you interested in entrepreneurship in the food industry but not sure where to start? Do you have a rough idea, a dream of starting a business, or a concept that’s already taking shape? Join us for a low-threshold sparring session where you can brainstorm, get expert feedback, and learn more...

Kerran kuukaudessa kokoontuva Tieteellis-gastronominen ruokaklubi herättää tarkastelemaan ruoan ominaisuuksia kaikilla aisteilla ja kirvoittaa keskustelua ruokakulttuurista

11.03.2025

Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen ja Flavoria-tutkimusalustan Turussa järjestämissä Tieteellis-gastronomisen ruokaklubin illoissa maistellaan ja arvioidaan vaihtelevia ruokanäytteitä ja keskustellaan ruokaan liittyvistä ilmiöistä. Kerran kuussa järjestettävät illat ovat maksuttomia ja avoimia.