Asiasana: Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
FoodiEX-projekti kehitti tavan suunnitella houkuttelevia ruokatuotteita alihyödynnetyistä raaka-aineista
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen (FFF) vetämä ja Business Finlandin rahoittama FoodiEX-hanke etsi keinoja vähän arvostettujen bioraaka-aineiden käytön lisäämiseen ja kuluttajakokemuksen kehitykseen. Hankkeen tuloksena syntyi uudenlainen tuotekehitysprosessi.
Roskasta gourmet-ateriaksi – webinaari esittelee ratkaisuja alihyödynnettyjen raaka-aineiden käyttöön
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen johtama FoodiEX-projekti teki karjalanpiirakkaa jauhomadoista ja jäätelöä kokonaisista kukkakaaleista. Webinaarissa 8.10. esitellään, miten uudella menetelmällä kehitettiin tulevaisuuden ruokaa alihyödynnetyistä raaka-aineista.
Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta tiivistävät yhteistyötään
Turun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla on tiedekunnille strateginen merkitys.
Lukuvuoden Intoa!-yrittäjyystekopalkinto Turun yliopiston Flavoria®-tutkimusalustalle
Toukokuussa 2019 tutkimuslaboratorionsa avannut Flavoria® on Suomen ensimmäinen avoin tutkimusalusta, jossa tutkijat saavat päivittäin välittömän kontaktin ihmisten aitoihin ruokakokemuksiin.
Tiedelinjalla aiheena ruoan valmistus ja monitieteinen ruokatutkimus – katso tallenne
Tiedelinjalla puhuttiin tällä viikolla ruoan valmistuksesta, moniaistisesta ruokatutkimuksesta sekä ruokakulttuurista ja ruoan historiasta.
Tiedelinja: Tutkitut niksit herkulliseen ruokaan
Aika
Haju- ja makuaistin äkillistä heikkenemistä COVID-19-taudin yhteydessä selvitetään kyselytutkimuksella
Helsingin yliopiston ja Turun yliopiston tutkijat ovat mukana kansainvälisessä COVID-19-tutkijaryhmässä, joka pyrkii selvittämään haju- ja makuaistin heikkenemisen yhteyttä uuden koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kaikkia hengitystiesairauden vastikään sairastaneita pyydetään vastaamaan kyselyyn.
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen palvelut ja kehitysprojektit
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus tuottaa elintarvikealalle suunnattuja palveluita ja kehitysprojekteja, joiden tavoitteena on nopeuttaa innovaatioiden pääsyä markkinoille sekä edistää elintarvikealan kannattavuutta, kilpailukykyä ja kansainvälistymistä.
Turun yliopiston innovatiivinen tutkimusympäristö Flavoria® selvitti tiensä PRO-finaaliin
Turun yliopiston kehittämä Flavoria®-tutkimusalusta on selvittänyt tiensä arvostetun PRO-kilpailun finaaliin. Uraauurtava ravintolakonsepti tuottaa tutkimustietoa eri alojen hyödynnettäväksi.