Asiasana: elintarviketekniikka

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kaura peittoaa riisin kuidun lähteenä vähägluteenisessa ruokavaliossa

04.06.2025

OAT-GUT-BRAIN-tutkimuskokonaisuuden juuri julkaistussa, ensimmäisessä osatyössä verrattiin kaura- ja riisipitoisen vähägluteenisen ruokavalion vaikutuksia metabolisen oireyhtymän riskitekijöihin, kuten veren kolesterolipitoisuuteen ja vyötärönympärykseen. Lisäksi tutkijat tarkastelivat ruokavalion laatua, koettuja vatsaoireita ja yleistä terveyttä.

Tutkimus prosessoinnin vaikutuksesta kasvipohjaisten tuotteiden biokemialliseen koostumukseen haastaa käytössä olevat elintarvikkeiden prosessointiluokitukset

09.04.2025

Turun yliopiston elintarviketieteiden yksikössä tehty tutkimus osoitti, että eri prosessointimenetelmät vaikuttavat merkittävästi kasvipohjaisten elintarvikkeiden biokemialliseen koostumukseen. Nykyiset elintarvikkeiden luokittelujärjestelmät eivät ota riittävästi huomioon tuotteen biokemiallista koostumusta.

Turun yliopisto tarjoaa kevään yhteishaussa uusia tekniikan alan koulutuksia ja lisäpaikkoja varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen

13.03.2024

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin on käynnissä 13. –27.3.2024. Turun yliopistolla on yhteishaussa tarjolla 104 tutkinto-ohjelmaa, joista uusina hakukohteina on elintarviketekniikka ja tuotantotalous.

Elintarvikeala suuressa murroksessa

31.01.2024

Miten vastataan kuluttajien kasvaviin odotuksiin ruuan ekologisuudesta, kasvipohjaisuudesta tai terveellisyydestä? Miten yhteiskunnat voivat turvata kestävän ruuantuotannon? Tutkijat etsivät ratkaisuja kysymyksiin, jotka uudistavat nopealla tahdilla koko elintarvikealaa. Syksyllä käynnistyy myös uusi elintarviketekniikan koulutusohjelma vastaamaan alan lisääntyvään työvoimatarpeeseen.