Asiasana: vuorovaikutus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Turun yliopiston potilasviestinnän kehittämishankkeelle jatkorahoitusta

10.10.2023

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt 100 000 euron jatkorahoituksen Turun yliopiston kansanterveystieteen oppiaineessa toimivalle Hoitava viestintä -hankkeelle vuosille 2024–2025.  Hankkeessa edistetään vaikuttavan potilasviestinnän tutkimusta, kehittämistä ja opetusta. Jatkorahoituksen turvin pystytään laajentamaan tutkimus- ja kehitystyötä sekä jalkauttamaan kustannustehokasta mallia käytäntöön yhä pidemmällä aikavälillä.

Vuorovaikutus on avain vaikuttavaan hoitoon

09.03.2023

Hoitohenkilökunnan, potilaan ja omaisten välisen vuorovaikutuksen onnistuminen mahdollistaa myös hoidon onnistumisen. Vaikuttavalla viestinnällä voidaan parhaimmillaan saavuttaa myös kustannussäästöjä. Turun yliopistossa tutkitaan, opetetaan ja kehitetään terveydenhuollon vuorovaikutusta monitieteisesti.

Yhteiskunnallinen vaikuttavuus esillä georgialaisten yliopistojen edustajien vierailulla

05.12.2022

Turun yliopistolla vieraili georgialaisten yliopistojen keskusjohdon edustajia 21.-26.11. Vierailun taustalla oli yliopistojen yhteinen SQUARE-projekti, jonka pääpaino on yliopiston kolmannen tehtäväalueen kehittämisessä. Vierailulla edustajisto tutustui Turun yliopistolla tehtävään yritysyhteistyöhön ja uusien yritysten kehittämistoimiin.

Oppilailla paljon kokemuksia opettajien välittämisestä (Väitös: KL Maarit Hosio, 3.12.2021, kasvatustiede)

Yhdeksäsluokkalaiset oppilaat kokevat opettajan välittävän asenteen monella eri tavalla. Asiaa väitöstutkimuksessaan selvittäneen Maarit Hosion mukaan välittämiseksi koetaan esimerkiksi oppilaan huomioiminen kohtaamistilanteissa, oppilaan kuulluksi tuleminen sekä oppitunnin sisällöstä ja ajankäytöstä huolehtiminen. Lähes kaikilla haastatteluun osallistuneilla oppilailla oli peruskouluaikana syntyneitä kokemuksia opettajien välittämisestä.

Kehollisuus on tärkeää myös etäaikana – tutkimus selvitti läsnäolon ja hienovaraisten eleiden merkitystä luovassa työssä

24.02.2021

Mitä vuorovaikutukselle tapahtuu, kun töissä ja opinnoissa siirrytään virtuaalisiin työskentelyalustoihin? Tehdäänkö tulevaisuuden asiantuntijatyötä ilman perinteisiä toimistoja, ja mitä siitä seuraa? Kansainvälisessä yhteisjulkaisussa pohditaan yhteisöllistä luovuutta ja kehollisuutta työssä. Artikkeli on julkaistu Management Learning -journaalissa.

Puheviestinnän opinnot kieli- ja viestintäopintojen keskuksessa

Viestintää ja vuorovaikutusta, puhumista ja kuuntelemista, yhteistyötä ja neuvottelua, vaikuttamista ja argumentointia, akateemisen asiantuntijuuden ja työelämän vuorovaikutusosaamisen kehittämistä. Tätä opiskellaan Asiantuntijan vuorovaikutusosaamisen opintojaksoilla ja Työelämän vuorovaikutuksen opintokokonaisuudessa.