Asiasana: kieli- ja viestintäopinnot

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kieli on avain -webinaarisarja on Turun yliopiston Vuoden kieliteko 2023

18.09.2023

Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen "Kieli on avain – koska maailma pyörii kielillä!" -webinaarisarja palkittiin yliopiston lukuvuoden avajaiskarnevaaleilla Vuoden kielitekona 2023. Kielten merkitystä ja kieliasiantuntijuuden monipuolisuutta havainnollistava webinaarisarja käynnistyi syksyllä 2022 kerran kuukaudessa toteutettavina jaksoina.

Webinaari Suomessa ja Ruotsissa puhuttavan ruotsin eroista ja yhtäläisyyksistä

13.11.2021

Interaktion och variation i pluricentriska språk (IVIP) tutkimusohjelmassa tarkasteltiin kommunikatiivisia käytänteitä Ruotsissa ja Suomessa puhuttavassa ruotsin kielessä. Ohjelmaa rahoitti Ruotsin Riksbankens jubileumsfond (2013–2020) ja siihen osallistuivat Tukholman yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto ja Institutet för språk och folkminnen i Göteborg. Turun yliopiston osahanketta johti Pohjoismaisten kielten professori Camilla Wide.

Puheviestinnän opinnot kieli- ja viestintäopintojen keskuksessa

Viestintää ja vuorovaikutusta, puhumista ja kuuntelemista, yhteistyötä ja neuvottelua, vaikuttamista ja argumentointia, akateemisen asiantuntijuuden ja työelämän vuorovaikutusosaamisen kehittämistä. Tätä opiskellaan Asiantuntijan vuorovaikutusosaamisen opintojaksoilla ja Työelämän vuorovaikutuksen opintokokonaisuudessa.