Asiasana: ruotsin kieli

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Syksyn 2023 yhteishaussa opiskelemaan kieliä Turkuun tai digitaalista kulttuuria, maisemaa ja kulttuuriperintöä Poriin

06.09.2023

 Korkeakoulujen syksyn 2023 yhteishaku alkoi maanantaina 4.9. ja päättyy 14.9. klo 15:00. Turun yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutuksista syksyn 2023 yhteishaussa ovat mukana pohjoismaiset kielet, ranska, saksan kieli sekä digitaalinen kulttuuri, maisema ja kulttuuriperintö.

Svenskan i Åbo – ruotsi monikielisessä Turussa -verkostossa pohditaan, miten ruotsin kieli näkyy Turussa

04.11.2022

Miten ruotsin kieli näkyy Turussa? Millaista ruotsin kielen taitoa tarvitaan työelämässä Turun seudulla? Näitä kysymyksiä pohditaan juuri perustetussa Svenskan i Åbo – ruotsi monikielisessä Turussa -verkostossa, jossa on mukana tutkijoita Turun yliopiston kieli- ja viestintäopintojen keskuksesta ja pohjoismaisten kielten oppiaineesta.

Webinaari Suomessa ja Ruotsissa puhuttavan ruotsin eroista ja yhtäläisyyksistä

13.11.2021

Interaktion och variation i pluricentriska språk (IVIP) tutkimusohjelmassa tarkasteltiin kommunikatiivisia käytänteitä Ruotsissa ja Suomessa puhuttavassa ruotsin kielessä. Ohjelmaa rahoitti Ruotsin Riksbankens jubileumsfond (2013–2020) ja siihen osallistuivat Tukholman yliopisto, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto ja Institutet för språk och folkminnen i Göteborg. Turun yliopiston osahanketta johti Pohjoismaisten kielten professori Camilla Wide.